NederlandReview

  Ervaringen ANWB Wegenwacht

  Sta je langs de kant van de weg met een rokende auto, dan is het fijn als je iemand kunt bellen om je te komen helpen. Als je professionele hulp van de ANWB wilt, dan betaal je daar natuurlijk voor. Maar is dat wel de moeite waard? Helpt ANWB je verder? Hoe zijn anderen geholpen door deze dienst? Kun je eigenlijk wel zonder een abonnement en dus de hulp van de ANWB? Durf je dat? Of zijn er alternatieven? Lees hier de reviews van anderen over de ANWB en kom erachter welke diensten deze wegenwacht aanbiedt en of dat de moeite waard is.

  Over ANWB

  Voor veel mensen is de Wegenwacht synoniem voor de ANWB, zo groot is de naamsbekendheid van dit bedrijf. Deze wegenwacht is er voor (bedrijfs)auto’s, motoren, (brom)fietsen en de scootmobiel en de pechhulp strekt zich uit over heel Europa en met het zogenaamde Europa Plus-pakket ook daarbuiten, zoals in Turkije, de Verenigde Staten en Australië. Een lidmaatschap heb je al vanaf 15 euro per jaar, afhankelijk natuurlijk van de dekking die je kiest. Ledenvoordelen zijn legio en behelzen zowel pechhulp en diverse diensten als gratis magazine De Kampioen en kortingen in de (web)winkel.

  Dit is wat de ANWB doet! Bijvoorbeeld tests van de volvo XC90 D5 (autotest 2015)

  Diensten van ANWB

  ANWB biedt vele diensten: naast de wegenwacht onder andere belangenbehartiging, rechtshulp en verzekeringen. De verschillende diensten zijn via speciale telefoonnummers meestal dag en nacht bereikbaar, zoals het ANWB Leden Service Center (informatie over en verkoop van alle ANWB-diensten en – producten, maar ook voor reisadvies en informatie over verzekeringen, recreatie en toerisme), de Wegenwacht (voor pechhulp onderweg), de alarmcentrale (bereikbaar vanuit het buitenland), een alarmjurist (voor dringende juridische problemen in het buitenland), de Autoverkoopservice, ANWB Creditcards, Digikluis Alarmcentrale, Keuringen (voor informatie over autokeuringen en het maken van afspraken bij de Keuringsstations), Rijopleiding (ook leren autorijden kun je via de ANWB regelen. Voor het behalen van een auto-, motor-, aanhangwagen- of bromfietsrijbewijs), Vaarbewijzen (als je liever met een boot wilt varen), Verkeersinformatielijn Nederland (actuele file-informatie in Nederland, inclusief trends (neemt file toe of af) en reistijden, tevens snelheidscontroles. En ook nog prognoses voor de komende spits en informatie over weer en openbaar vervoer), Verkeersslachtofferlijn (informatie en advies voor verkeersslachtoffers en familieleden), Verkeersveiligheid-trainingen (bijvoorbeeld een eendaagse slipcursus), Verzekeringen (niet alleen autoverzekeringen, ook (brom)fietsverzekeringen, caravanverzekeringen, oldtimerverzekeringen, bootverzekeringen, scooterverzekeringen, camperverzekeringen, motorverzekeringen, et cetera), ANWB voor de Zaak (een zakelijk lidmaatschap voor zelfstandigen en bedrijven)


  Klachten over ANWB

  Voor een bedrijf dat je te allen tijde moet kunnen bellen in geval van nood is het natuurlijk noodzakelijk om op veel verschillende manieren bereikbaar te zijn. Niet alleen is daarvoor een waslijst aan telefoonnummers beschikbaar gemaakt, waarvan de ANWB Alarmcentrale misschien wel de meest belangrijke is (dag en nacht telefonisch en per e-mail bereikbaar, ook vanuit het buitenland), je kunt ook online terecht. Op de website anwb.nl vind je een lijst met veel gestelde vragen. Staat het gewenste antwoord daar niet bij, dan kun je vragen stellen aan een virtuele medewerker. Ook kun je vragen stellen via Facebook, Twitter en e-mail. Bovendien kun je terecht in één van de ANWB winkels, natuurlijk niet per se voor wanneer je met een kapotte auto langs de weg staat, maar wel voor als je op zoek bent naar een leuke deal met je lidmaatschap voor bijvoorbeeld een paar wandelschoenen. Je kunt ANWB ook volgen via de verschillende nieuwsbrieven, apps, de ANWB Community, Facebook, Twitter, YouTube en Google +.

  Laat jij je helpen door de ANWB als je in nood verkeert? Laat hier je review achter en laat anderen weten hoe jij over de ANWB denkt!

  Kortingcodes, routeplanner, pechhulp, file, verkeer, verzekeringen ze doen het allemaal. Maar ook goed? Lees hier ervaringen van consumenten over de ANWB bij NederlandReview!

  ANWB Wegenwacht
  Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (62)

  5.8
  58% Zou hier weer kopen!
  Bestellen
  rating
  6
  Service
  rating
  5.8
  Prijs
  rating
  5.8
  Leveren
  rating
  5.8

  Schrijf nieuwe review

  Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

  Schrijf zelf een review over ANWB Wegenwacht

  Uw beoordeling

  Lidmaatschap Compleet

  Eventjes opladen aan de noordhollandse kust. Pikdonker. Slechts het rode licht van de windmolens, ver in zee. Slechts een paar vissers die met kracht hun hengels inwerpen. Ruige branding. Ik loop kilometers hard op de geluiden van de wind en het geklots van de zee. Eventjes ben ik los van alles, eventjes ben ik de zee, het strand, de wind en de golven tezamen. Alles knipoogt naar me. Het gaat je goed zee. Bedankt.

  Op weg naar huis. Opgeladen om energie af te geven aan kennisen en vrienden. Nog even langs een wooncomplex voor mensen die moeite hebben zich staande te houden in deze gedreven maatschappij. Niemand buiten. Mooi moment om de auto te parkeren. Beentjes ontspannen. Muziek aan. Al snel omsingeld door cliënten. Ronald. Een vriendelijke man. Altijd "blije gedachtens". Verwonderend kijk ik hem. Hoe kan hij zo blij zijn? Waarom hoeft hij zich niet uit te leven op een pikdonker strand. Doe ik iets fout? Stop! het denken en luister naar de muziek. Voor korte duur. alles klapt uit. Geen telefoon. Bijna de gehele klandizie van de ggz omsingeld mijn auto. " moet ik je auto aanduwen!" Nu ben je goed de lul! " heb je een telefoon " . Allerlei noodkreten passeren in tussen mijn opgeblazen frontale cortex. Het strand was voor niks geweest.

  "RONALD HEB JIJ JE TELEFOON OP ZAK?" - Ja. "GEEF! Met stemverheffing creer ik een rode leidraad binnen al het geruis van de ggz clienten. Vriendin gebeld met het spaarzame beltegoed van Ronald. Enkel steekwonden verlieten mijn mond. "Handel snel! Bel anwb! Dit is de straatnaam.

  Overzichtelijk punt mij gepositioneerd. Het gele busje ziet mij zwaaien. Eventjes doemt de zee weer in mij op. Motorkap open. Startkkabels en gassen. Minimaal 30 minuten meneer. Voordat ik bedankt zei verdween het busje net zo snel als hij kwam.

  - de zee. Soms eb. Soms vloed. Altijd aanwezig.

  Door: Mart21-11-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  10
  rating

  accu

  2 augustus j.l. Zondagochtend vroeg. Auto ingepakt, klaar voor vertrek naar Normandië. Dan blijkt de auto niet te starten. Doet helemaal niets meer. Wegenwacht komt. Accu leeg en blijkt niet meer goed te zijn. Gelukkig kan deze direct worden vervangen. Wegenwacht stelt voor om de bandenspanning nog even te checken en komt er dan achter dat er veel te weinig profiel op de banden zit. En één band blijkt flink beschadigd te zijn.
  Auto op 8 mei nog APK gehad en sindsdien maar weinig km mee gereden. (hoe kan dit, vragen we ons allemaal af) Wegenwacht kent een bedrijfje in de buurt waar je in het weekend terecht kan voor nieuwe banden. En zo ben ik even later op pad en worden er voor een zeer schappelijk prijsje 3 nieuwe banden opgelegd. Ook bij dat bedrijf zijn ze erg verbaasd dat de banden niet eerder zijn vervangen en geven aan dat het zelfs 'gevaarlijk' is hiermee te rijden. In de tussentijd haalt de Wegenwacht vier nieuwe bougies voor ons, ook deze bleken dringend aan vervanging toe. En tot slot blijkt dat de remvloeistof nodig moet worden bijgevuld. Ook dit wordt geregeld. En dan te bedenken dat de auto in mei j.l. een beurt en APK heeft gehad bij een 'erkende dealer'!
  Na deze 'grote beurt' kunnen we, weliswaar uren later, veilig op vakantie. We zijn gisteren weer terug gekomen van vakantie, de auto liep als een zonnetje.
  We zijn al meer dan 30 jaar lid van ANWB en wegenwachtservice, maar deze geweldige service en hulp hebben we niet eerder ontvangen. Natuurlijk vragen we naar de naam van deze man. We willen hierbij Marco Spijksma heel hartelijk bedanken. Hij heeft niet alleen het euvel verholpen waar we voor belden, maar veel meer gedaan dan dat, op eigen initiatief, waardoor we veilig op vakantie konden. Hulde aan Marco!


  Door: Karli van Veen10-08-2020
  J. de Bruin26-02-2021

  32 jaar lid van de ANWB/Wegenwacht. Abbonnement van € 91,-. Nog NOOIT pech gehad ! Onlangs starte de auto niet, stond voor de deur. ANWB wilde NIET komen ! Ik had het verkeerde abbonnement en moest grof bijbetalen voor eventuele hulp..... Abbonnement meteen opgezegd. De volgende dag werd ik gebeld en men zocht naar een oplossing. Beloofd dat ik een mail zou krijgen mét een oplossing. Nooit een mail gekregen. Ik ben klaar met de ANWB/Wegenwacht. Zo gaat een log bedrijf met zijn trouwe klanten om !

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  10
  rating

  pech

  Pech, daar sta je dan. Op een verlaten bospad zonder telefoon. Lopen naar de dichtstbijzijnde boerenhoeve in het pikkedonker. Een half uur later klop ik aan. Een lieve kleine man met een baard en een puntmuts opent de deur. Hij stelt zich voor als Tomte en vertelt direct dat hij wist van mijn komst. 'Ik heb alles al klaarliggen hoor' zegt hij, en uit de schemering van de hal komt een blauw/rode stoffen tas tevoorschijn. Tomte sluit de deur en we lopen de donkere avond in. Het is gaan regenen en de wind steekt op. We praten onderweg weinig, ik hoor Tomte af en toe zachtjes neuriën. Als we bij de auto zijn vraagt Tomte de motorkap te openen. Uit zijn stoffen tas pakt hij een gebreide lap te voorschijn waarmee hij over de motor wrijft. Hij doet dit zacht en fluistert er voor mij onduidelijke woorden bij. Na een paar minuten is hij klaar. 'Start de motor maar' zegt hij zachtjes. En, deze slaat onmiddellijk aan. 'Wat heb je gedaan' vraag ik. Ik draai mijn hoofd naar Tomte, maar kan hen nergens meer ontdekken. In de verte hoor ik zachtjes zingen.

  Door: dickie duck01-06-2017
  Marcel brocks09-08-2020

  Alle respect voor deze jongens die in een temperatuur van 35 graden met een asfalt temp van 45 graden mij weer op weg geholpen hebben heel knap hoor en nogmaals bedankt

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  7.5
  rating

  Weggesleept 's nachts

  Wilden weggaan bij een feestje maar de auto startte niet meer. Flink balen, want je wil gewoon naar huis en het was best laat. lid van de wegenwacht en die is voor dit soort zaken dus meteen gebeld.
  Gelukkig konden we binnen wachten bij de vrienden van het feestje, want het was echt koud (mid december). Duurde ook best even, iets van 45 min. Maar dat werd er wel bij gezegd aan de telefoon want het was druk. Wel beetje ongemakkelijk zo wachten maar goed, wel binnen.
  Toen ze kwamen hebben ze eerst van alles geprobeerd, maar dat ging m dus niet worden, dus ze hebben de auto weggesleept naar een garage en ons thuisgebracht. Dat was fijn. De dag erna bij de garage dat ding helemaal laten opknappen en na een week pas weer op kunnen halen.
  Wel fijne service van de anwb maar jammer dat ze m niet ter plekke konden fixen alleen.

  Door: Georgie Donkers05-02-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  8.5
  rating

  car insurance (Veilig Rijden)

  ANWB has a good platform but the insurance called Veilig Rijden is a fraud. Where they spy on the driver through small device they ask you to install in and they record speed, discussion and actions on your driving style and based on their evaluation they rate the driver and claim fines. they act like police in very illegal way. it totally scamp and I don't recommend anyone to deal with them

  Door: Mo 04-01-2022
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  3.5
  rating

  Jas

  Wij hebben een jas gekocht 1 maand geleden van 179.99 bij de ANWB in Almelo. Maar de jas is na 1 maand gescheurd. Wij willen een nieuwe jas maar de ANWB wil alleen opzoek naar een bedrijf die de jas kan repareren. Als ze geen bedrijf vinden moet er een andere persoon bij komen die dit gaat beoordelen. Een jas van 50 euro van de C&A word in alle gevallen terug genomen 😡 ik koop nooit meer een jas bij de ANWB.

  Door: Bosch03-12-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  3.5
  rating

  Geholpen bij pech onderweg langs de kant van de weg rokende auto!

  Enorm uit de brand geholpen toen we afgelopen weekend met pech langs de weg waren beland.

  Auto begon uit het niets te roken en ik heb een noodlanding in de berm moeten maken, durfde geen meter meer verder te rijden. We hebben meteen de ANWB gebeld en met een half uurtje waren ze er al. Ook al is dat natuurlijk best wel lang wachten als je in de kou buiten je auto achter de vangrail staat....

  De auto is verder gesleept naar een tankstation verderop, want zo naast de weg was het te onveilig.

  Daar heeft de monteur ernaar gekeken en gelukkig was het niet heel moeilijk, want hij was zo klaar en toen konden we gewoon doorrijden!

  Hij was nog vrolijk ook, dat scheelde erg, want ik baalde nogal dat ik te laat zou komen bij mijn ouders, daar was ik naartoe aan het rijden.

  Door: Sebastiaan Bovenkamp13-12-2016
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  9.5
  rating

  Toch een pech onderweg, blij met lidmaatschap ANWB

  Al jaren en jaren lid en ik begon een beetje te twijfelen of ik niet veel te veel betaal voor deze dienst...

  En toen stond ik een keertje plotseling stil langs de kant van de weg. Mijn auto is redelijk nieuw en ik laat deze regelmatig controleren, toch was er ineens iets helemaal mis. Nou, toen was ik met terugwerkende kracht ineens heel tevreden over mijn eigen voorzienendheid en dat ik al jaren lid was. Binnen een half uur stond er een aardige monteur naast mijn auto, hij verhielp het euvel (kennelijk een technische fout, opgedaan bij de laatste controle als ik hem goed heb begrepen) en ik kon weer doorrijden!

  In geval van nood weet je wie je vrienden zijn! Ik blijf zeker lid!

  Door: Mike Willems15-02-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  9
  rating

  extra veiligheid, altijd goed geholpen

  Zelf met mijn auto een aantal keer langs de weg gestaan. Een keer met een rokende voorkant. De ANWB laat op een drukke zaterdagmiddag soms wat langer op zich wachten, maar meer dan een half uur heb ik zelf nooit hoeven wachten tot er iemand kwam aanrijden.

  Ik kan me niet voorstellen dat je geen abonnement hebt op de wegenwacht. Hoe kun je zonder? Zeker als je een wat oudere auto hebt zaals ik, maar anders is het toch alleen maar extra veiligheid en comfort.

  Ik ben elke keer keurig geholpen door een aardige monteur en tegen geen enkele extra kosten. Goede service!

  Door: Hans Klingelman07-08-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  9.5
  rating

  Pechhulp ANWB

  Vanmorgen merkte ik dat de voorband van mijn auto lek was.
  De monteur was snel ter plaatse. De monteur, Ricardo 2991, zag direct dat de beide voorbanden verdroogd waren.
  Mijn man ligt nu op de ic in het ziekenhuis.
  Ik moet direct naar het ziekenhuis kunnen wanneer er gebeld wordt.
  Hij hoorde dit verhaal en hij heeft voor mij 2 nieuwe banden gekocht bij een bandenservice specialist.
  En uiteraard ook weer keurig gemonteerd.
  Fantastisch.
  Deze monteur heeft meer gedaan dan hij voor mij hoefd te doen.

  Door: Sonja van der Vos03-03-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  10
  rating

  Lidmaatschap

  Onterecht extra kosten zonder comunicatie zonder akkoord geving het activeren van producten terwijl telefoniste aan het spelen is met der man aan de andere kant 2x eerder pech gehad midden of een boerderij heel pech dat allebei banden recht geklapt waren en heb ik gehoord valt onder schade en niet pech ben ik in de steek gelaten avond boerenland 70 km van me huis 0% betrouwbaar

  Door: Ouassim khadir 23-10-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Pechhulp met woonplaats

  Goede en snelle service. Deskundige en vriendelijke monteurs. Prijs/kwaliteit dikke 10. Snel geholpen en dus snel en goedkoop weer opweg

  Door: Ton Kunen10-10-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  10
  rating

  abbonnement auto

  ANWB wil alleen klanten naar binnen halen. Schandalig hoe slecht ik geholpen ben.

  niet je geld investeren in de anwb. heel erg spijt van gehad

  Door: sopfie23-09-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  4
  rating

  Pechhulp wereld

  Zeer slechte service van ANWB die ik ooit heb ervaren! Ik betaal jackpot premie voor pechhulp wereld. Bewust gevraagd tijdens het kiezen van de premie aan medewerker of dit geldt voor heel Turkije, daar kreeg ik bevestiging op dat pechhulp in heel Turkije geldig is. Nu in Turkije, zit ik met pech wordt ik niet eens geholpen. Enkel een excuus dat we verkeerd zijn geinformeerd. Bedankt ANWB. NOOIT MEER! BAH!

  Door: Tugba Kirac20-08-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  2
  rating

  Fietshulp

  Afgelopen maandag 9 augustus gingen wij op pad met onze rode tandem om de elfstedentocht te Fietsen en kregen na 8 km al pech , wij hebben de ANWB gebeld en zijn heel goed geholpen in Spijkenisse en hebben daarna een onvergetelijke mooie vakantie gehad met onze tandem, nogmaals bedankt

  Door: Roel Dalen van20-08-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  10
  rating

  Car battery

  Super expensive, long waiting time.

  Door: Milo11-08-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  2
  rating

  Pechhulp buitenland

  Service van niets. Jarenlang lid en nu zijn we gestrand in Frankrijk ivm autopech. We worden al ruim een week van het kastje naar de muur gestuurd. 0,0 communicatie of proactief handelen van de ANWB. Het interesseert ze ogenschijnlijk niets dat je meer dan een week zonder auto in het buitenland gestrand bent. Overal moet je zelf achteraan. Ik ben echt heel erg teleurgesteld in hun serviceverlening en houding. Waardeloos. Wanneer ik weer thuis ben dan zeg ik per direct mijn lidmaatschap bij de ANWB op!

  Door: Ingeborg van den Akker26-07-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  2
  rating

  Anwb

  Bij pech hulp Drama. Ik heb gelijk opzegging gedaan. Ik werd niet gegolpen. Ik stond met kinderen op weg omdat demper was kapot.

  Door: Monika 22-06-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Fietsverzekering

  Na een mail dat de premie van mijn fietsverzekering omhoog gaat omdat er veel elektrische fietsen worden gestolen, geef ik aan het hier niet mee eens te zijn. Elektrische fietsen zijn van een andere categorie lijkt mij. Hierna wordt ik gebeld per wanneer ik mijn verzekering wil stopzetten. Zonder ook maar te reageren op de mail die ik heb gestuurd. Onbeschoft en ouderwets. Nooit meer gaat er een cent naar deze achtergestelde collectie oplichters.
  Je kan niet minder dan 2 sterren geven, anders hadden ze deze gekregen!

  Door: M Deen27-05-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  4
  rating

  Service

  Wij zijn blij dat we lid zijn. Op Hemelvaartdag na een klein uurtje toeren met de scooter begaf deze het. WW gebeld en ongeveer 45 minuten later kwam de monteur. Hij kon de scooter ter plekke maken, wat een verassing was. Zo konden we toch de rit veilig voortzetten en thuiskomen! Geweldig! Bedankt aardige monteur (naam vergeten, omgeving Dieren/Doesburg).

  Door: H.K.14-05-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  10
  rating

  FAQ

  Is ANWB Wegenwacht een betrouwbaar bedrijf?

  Er zijn 62 ervaringen geplaatst over ANWB Wegenwacht. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 5.8 gekregen, waarbij 58% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

  In welke sectoren is ANWB Wegenwacht actief?

  ANWB Wegenwacht is vooral actief in de categorie Verzekeringen en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) Vervoer, Huis, Overig, Reizen, Overige Autodiensten

  Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

  Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van ANWB Wegenwacht gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.