NederlandReview

  Ervaringen Vliegwinkel

  Vliegwinkel.nl is onderdeel van Travix. Het is Haarlem, 1989 wanneer Vliegwinkel opgestart wordt. Vervolgens werd de website Vliegwinkel.nl gelanceerd in 2001 om klanten ook online te kunnen laten reserveren. Voorheen waren er nog vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Arnhem. Sinds 2011 zijn alle vestigingen gesloten en verkoopt Vliegwinkel.nl haar tickets alleen nog via de website.

  Vliegwinkel.nl is één van de grootste online ticketaanbieders van Nederland. Via de website is het mogelijk om per bestemming en/of luchthaven alle ticketprijzen en maatschappijen te vergelijken en ook direct te reserveren.

  Wat biedt Vliegwinkel.nl?

  Als één van de grootste online ticketaanbieders van Nederland biedt Vliegwinkel.nl een ruim en diep assortiment aan tickets voor een groot aanbod aan bestemmingen. Bestemmingen die via Vliegwinkel.nl te reserveren zijn, bevinden zich op alle continenten:
  - Europa;
  - Afrika;
  - Noord-Amerika;
  - Zuid-Amerika;
  - Oceanië en;
  - Azië.

  Ze bieden een divers aanbod aan tickets aan naar populaire landen als: Frankrijk, Thailand, de Bahamas, Suriname, Spanje, Amerika, Italië, Canada, Zuid-Afrika en Portugal. De airlines waarvan de tickets zijn te reserveren zijn grote namen als: Ryanair, Transavia, KLM, EasyJet, Lufthansa en nog vele anderen.

  #BOOS BREEKT IN BIJ VLIEGWINKEL.NL EN MARIJE VLOGT ZICH HELEMAAL DE TYFUS | #BOOS S02E13

  Goedkope vakanties van Vliegwinkel.nl

  Een vakantie hoeft helemaal niet duur te zijn. Via Vliegwinkel.nl is het reserveren van tickets eenvoudig en vooral voordelig. Zo kunt u voordelig een weekendje gezellig naar Portugal, een keer shoppen in London of New York of juist een verre reis maken naar uw droombestemming.

  Wat belooft Vliegwinkel.nl?

  Vliegwinkel.nl geeft aan klaar te staan voor de reizigers. Zo ontvangen reizigers al binnen 5 minuten de e-tickets in hun e-mail, biedt Vliegwinkel.nl standaard €10 korting op de volgende boeking en staan ze 365 dagen per jaar voor de reizigers klaar. Dankzij deze service geven klanten Vliegwinkel.nl een gemiddeld cijfer van een 7,7. Dit klanttevredenheidsonderzoek is uitgevoerd via Trustpilot.

  Aanbiedingen van Vliegwinkel.nl

  Door het enorme aanbod van vliegtickets en bestemmingen van Vliegwinkel.nl, zijn er altijd wel aanbiedingen te vinden. Zo zijn de kosten van de vakantie lager, waardoor nog meer genoten kan worden van een toch al leuke vakantie.

  Last-minute vakanties

  Voor reizigers die op het allerlaatste moment toch nog besluiten weg te willen, heeft Vliegwinkel.nl een groot aanbod aan last-minute vakanties. Zo bestaat de mogelijk om toch nog kort van te voren die ene verre droomreis naar Indonesië te maken.

  Waarom kiezen voor Vliegwinkel.nl?

  Vliegwinkel.nl is aangesloten bij de ANVR, IATA, SGR, SafeShops en Verisign. Daardoor wordt u verzekerd van veilig online winkelen bij Vliegwinkel.nl

  Hoe gaat Vliegwinkel.nl om met vragen en klachten?

  Via de website kunt u naar de ‘Service & Contact’-pagina. Hier vindt u de meest gestelde vragen, zodat u snel een antwoord heeft op uw vraag. Staat uw vraag hier niet tussen? Dan kunt u contact opnemen met Vliegwinkel.nl. De klantenservice is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 21:00 uur. Op zaterdag kunt u Vliegwinkel.nl bereiken van 10:00 tot 17:00 uur en op zondag van 10:00 tot 15:00 uur.

  Het is ook mogelijk om via Facebook en Twitter vragen te stellen. U kunt uw vragen stellen van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:30 uur. Op zaterdag kunt u Vliegwinkel.nl een bericht sturen van 10:00 tot 17:00 uur en op zondag van 10:00 tot 15:00 uur.

  Stuurt u liever een e-mail? Dat kan! U kunt een e-mail sturen van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 21:00 uur. Op zaterdag kunt u hen een e-mail sturen van 10:00 tot 17:00 uur en op zondag van 10:00 tot 15:00 uur.

  Wat is uw mening over Vliegwinkel.nl?

  Heeft u uw droombestemming gevonden met behulp van Vliegwinkel.nl? Of heeft u net dat ene ticket kunnen vinden waardoor u een geweldige vakantie heeft beleefd? Deel dit dan met anderen! Geef aan wat u van Vliegwinkel.nl vond zodat andere mensen ook kunnen genieten van een voordelige vakantie naar hun droombestemming.

  Vliegticket via vliegwinkel kopen of niet? Zijn ze goedkoop en goed? Lees eerst ervaringen bij NederlandReview zodat u weet waar u aan begint!

  Vliegwinkel
  Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (34)

  3.4
  24% Zou hier weer kopen!
  Bestellen
  rating
  4
  Service
  rating
  2.8
  Prijs
  rating
  3.8
  Leveren
  rating
  3.2

  Schrijf nieuwe review

  Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

  Schrijf zelf een review over Vliegwinkel

  Uw beoordeling

  wijziging naam

  Met het boeken van de reis had ik per ongeluk Anne ingevuld, terwijl dit Anna had moeten zijn... Kostbaar foutje dacht ik...
  Totdat ik Marleen van Vliegwinkel aan de telefoon kreeg die direct mijn gegevens voor zich had en aangaf dat dit waarschijnlijk kosteloos rechtgezet kon worden.
  Binnen een half uur kreeg ik het bericht dat mijn fout kosteloos hersteld was!
  Dat noem ik nou service, zoals het bedoeld is!! Grote Klasse, bedankt Marleen!

  Door: Koos Dekker11-01-2019
  Augusta Drieman17-10-2020

  Gaat beter dan het terug krijgen van het bedrag van een gecancelde vliegreis naar Corfu

  Jan30-11-2020

  Wacht al vanaf eind juni op 3300,00 euro terugstorten betaalde reissom.

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  10
  rating

  Goede info

  Je moet wel even goed zoeken maar ze hebben af en toe leuke aanbiedingen. Ook is het handig dat je hier alle vliegtickets kan vergelijken. So far so good. Reisbescheiden zijn ook duidelijk en aangezien ik altijd wel onzeker ben om te reizen en vliegen even een complimentje hier dat de informatie altijd duidelijk bij ze is. Dat helpt mij dan weer.

  Door: Sharida18-01-2016
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  8
  rating

  Handig als je goedkoop wilt vliegen

  Ik ken Vliegwinkel vooral van het goedkope vliegen. Ze vergelijken hier vluchten en dan kies je gewoon de goedkoopste.
  Ik boek meestal ook niet zo ver van te voren en dan kun je helemaal echt goedkoop vliegen.
  Website werkt makkelijk en je spaart veel geld uit met de goedkope vluchten.

  Door: Nina 20-01-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  8.5
  rating

  Duidelijk

  fijne website, alles is makkelijk te vinden en staat duidelijk beschreven. Je komt meteen bij de goedkoopste vlucht uit! Je kan heel makkelijk uitwijken naar andere dagen of luchthavens. Top service!

  Door: Annabelle28-04-2016
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  9
  rating

  Flight return to Madrid

  It's a scam, for every person living in the Netherlands please report them to the Chamber of Commerce. I paid 30% more for free cancellation, now they tell me the premium fee does not cover CANCELLATION.

  Stay away, and report these disgusting people

  Door: João Gonçalves20-01-2022
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  2 retour tickets Athene INCLUSIEF bagage

  SCAM ALERT

  I booked tickets via Vliegwinkel.nl which INCLUDED a 15kg luggage allowance.
  But to my big surprise when checking in at the airport I didn't have luggage included in my two tickets.. which resulted in me having to pay extra to be able to take my suitcase with me, this is a very nice surprise when you're already at the airport and have to pay the premium price to be able to take your luggage with you.
  Resulting in twice extra costs for the to and from flight which were unforeseen.
  Vliegwinkel.nl however uses the classical approach of totally ignoring all communication with me to set this right.

  This is a SCAM party, never use vliegwinkel.nl or any related site, book with the airline themselves, at least you know what you can expect.

  NEVER AGAIN

  Door: Laurent11-01-2022
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  plane tickets

  0 contact, automatic email answer offers their reply within 5 days!, but says assistance in english 24/7 - what you will find there is only useless bot in dutch, better stay away from them

  Door: fhx xmhxxnv07-01-2022
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  5
  rating

  reis Amsterdam-Bangkok

  Via internet wilde ik een reis naar Thailand boeken via de luchtvaartmaatschappij KLM, rechtstreeks. Om nog steeds onopgehelderde redenen ben ik via internet op de eDreams site terechtgekomen en was mijn boeking een feit. Het verschuldigde bedrag betaald aan Ayden NV ( 23 dec. 2020: € 2078,82 ) . De reis zou starten op 7 november 2021. Ergens in het najaar kreeg ik een bericht met een wijziging van het vluchtschema. Ik heb dat aanvaard: de verandering was niet zodanig dat ik het als nadelig zou ervaren. Daarna kreeg ik weer eenzelfde melding: wijziging van de vlucht, maar nu helemaal anders. Als ik NIET zou reageren zou eDreams het betaalde bedrag terugstorten. Ik heb dat ook aanvaard. Pas op 15 november ontving ik een bedrag terug van € 1409,76. Dus € 669,06 te weinig . IK heb geprobeerd te bellen: lukt niet. Er is geen contact te leggen. Je kunt ook niet reageren per e-mail. Via Nederland is er een telefoonnummer beschikbaar: dat nummer belde ik en stond 23 minuten in de wacht. Een mevrouw nam op en vroeg met wie zij mij mocht doorverbinden...Het was dus slechts een tussencentrale! IK vroeg naar eDreams. Ik werd doorverbonden en kreeg een bandje te horen met de meest onzinnige informatie. Niemand persoonlijk aan de lijn, een grof schandaal! Pure oplichterij. Ik vond ook nog een site met reviews over eDreams: méér dan 320 slechte reviews. Het bevestigt mijn mening alleen maar. Ik ga nu proberen om via bijvoorbeeld 'De Inspecteur'of 'Kassa' verhaal te halen.

  Door: Tony de Bruijn05-01-2022
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  retour ticket

  wijzigen van tickets kan makkelijk maar owee als er wat niet klopt dan is vliegwinkel niet te bereiken!!. Terwijl, als je hun website leest, ze voordoen dat ze makkelijk te bereiken zijn< NIET DUS!!.
  Dit was vroeger wel beter toen ze gewoon telefonisch te bereiken waren....

  Door: Kim Rademaker08-12-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  3.5
  rating

  VW-5061941_FlightBookingOrder_8

  I made a booking of which the amount was ditectly deducted from my bank account. Shortly after the payment, I received a notification in which it was stated that my payment has been declined. The amount has been deducted but I have no confirmation, because you are indicating that the payment was declined. I have been trying to contact you via various channels and by phone, but have not been able to reach anyone, nor has anyone reached out to me. This has been a very bad experience for me. I just wish someone could give me answers about my booking. My order reference is VW-5061941_FlightBookingOrder_8

  Door: Eunice 19-11-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  4
  rating

  Vlucht Amsterdam - Moscow

  I just spoke to some guy called "Saloni" trough vliegwinkel.nl in order to change my flight. For changing a flight they charge 50 euros + difference in fare + penalty from the airline. So, they wanted to charge me 50 + 110 euro's. So, I bough the remaining flight for 211 euros, and the new flight costs 211 euro's (trough skyscanner > vliegwinkel). My question was why they come up with 110 euro's, since the fare difference was -1 ? His answer was that this fare was a 'promotional fare" and not the regular fare. But the man couldn't give me insight what the 'regular' fares are. Only they have insight into that. I think this is nothing more than grabbing extra money from Vliegwinkel and I think its disgusting.

  Door: Maria11-10-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Vliegticket Hanoi-amsterdam

  Geen aanrader!! Ik had een ticket gekocht via vliegwinkel voor april 2020. Nadat de vlucht is geannuleerd en ondanks veelvuldige pogingen tot contact en verzoeken tot terugbetaling nog steeds geen geld ontvangen. Ik begrijp heel goed dat het enorm druk is en dat vliegwinkel moet wachten op een refund van de airline maar mijn groepsgenoten, die via een andere site dezelfde vlucht hebben geboekt, hebben inmiddels al meer dan een jaar het geld terug ontvangen.

  Door: Ashley Boering08-10-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Retour Ticket Las vegas amsterdam

  Los ticket besteld van KLM naar vegas die gewijzigd moest worden van data door corona:
  - Eerst 5 keer via de chatbot/livechat doorgestuurd naar KLM, terwijl dit gewoon door vliegwinkel moet gedaan worden.
  - KLM heeft een formulier ingevuld om vliegwinkel te sommeren mij te helpen.
  - inene gaf vliegwinkel thuis die zei dat de door mij gevraagde data niet beschikbaar waren. Deze waren gewoon beschikbaar zei klm, dit teruggecommuniceerd….en ja hoor, toen kon het inene wel. Tariefverschil van 39€ pp doorgekregen en geaccepteerd.
  - 4 dagen later kreeg ik eindelijk bericht, mijn tickets konden gewijzigd worden voor 135€….(vliegwinkel had namelijk verzaakt te reserveren, dat doen ze blijkbaar vaker want dat kost hun geld zei klm. KLM kon namelijk zien dat vliegwinkeL NIKS met mijn boeking had gedaan en het tariefverschil dus hun fout was)
  - vliegwinkel bleef voet bij stuk houden dat dit niet hun schuld was
  - Uiteindelijk een maas weten te vinden. KLM mag namelijk 24 uur voor je vlucht je wel helpen (mits de operator niet thuis geven), daarvoor niet. DOE DAAR JE VOORDEEL MEE
  - accepteer geen full refund, dat biedt vliegwinkel aan, maar ondertussen krijgt niemand zijn geld meer terug binnen een jaar.
  - vliegwinkel is een zinkend schip, vermijdt ter aller tijden. Ze liegen keihard in je gezicht, ook al geef je ze bewijs dat ze liegen.

  Door: Appie24-09-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  €1200

  Het zijn letterlijk leugenaars!!!
  Wij hadden tickets (zonder verzekering) gekocht van Konya naar Eindhoven waarvan de reis gepland was op 21 augustus 2021. Op 19 aug ben ik positief getest waardoor we in quarantaine moesten in Turkije en dus niet mochten vliegen.
  Wij hebben gelijk op 21 aug Pegasus gebeld om onze situatie te melden. Wij hadden geen extra annuleringsverzekering geboekt en moesten dus zelf contact opnemen met de vliegvaartsmaatschappij.
  Pegasus zei vrijwel direct dat we ons geld terug zouden krijgen. Het ging btw om €1200. Aan de telefoon zei de medewerker dat hij op dat moment het geld had overgemaakt naar vliegwinkel en dat wij het binnen 3 tot 7 dagen konden verwachten van deze agentschap. Nou over 4 dagen niks nothing op mijn rekening dus ik dacht ik bel even met vliegwinkel. Bellen? No way! Een stomme engelssprekende chatbot en een facebook messenger optie waar ze pas 24 uur later op reageren. Nou eenmaal een medewerker op de messenger gescoord zei deze mevrouw "oh hallo jahh wij hebben 10 tot 15 dagen verwerkingstijd dus u kunt het in de komdende 2 weken verwachten. Nog steeds niks over 2 weken dus lekker veel ruzie op messenger met deze leugenaars. Nieuwe medewerker op messenger beweerde opeens dat ze het geld helemaal niet hadden ontvangen en dat het zoiezo 8 weken!!!!!!!! kon duren voordat ze dat verwerkt hadden. Ik heb ze nog geconfronteerd met de 10/15 dagen verw.tijd die ze eerder zeiden nodig te hebben maar nee nu was het opeens 8 weken en hadden ze het geld voooral niet ontvangen. En onbeschoft dat ze zijn! Nu zijn we meer als 4 weken verder en heb ik het geld nog niet. Ik heb pegasus net gesproken en die kan zelfs de tijdstip noemen van de overboeking op 21 augustus. Ik krijg bewijs van ze die ik vliegwinkel ga opsturen kijken wat voor leugens ze nu gaan vertellen.
  Kopen bij vliegwinkel.nl ? Noooooiiiiitttt meer!!!!! Niemand moet daat kopen mensen het zijn letterlijl oplichters

  Door: Alime Ugur23-09-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Flight ticket

  Very disappointing service.
   
  We had American Airlines plane tickets to travel in November 2020 and as a couple of months before it was not clear whether it would be possible to travel or not, the airline offered to postpone the journey. A process that would have been easy if handled directly with the airline is becoming a nightmare with Vliegwinkel: difficult to contact, not helpful at all, raising problems all the time... they really are making us feel like they don't care at all about anything.
   
  I really not recommend them. I guess they work fine when everything goes well, but prove to be a really uncomfortable intermediary when complications arise.

  Door: Guillermo09-09-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  3
  rating

  Tickets

  Je kan zo een een ticket boeken en de prijzen zijn redelijk maar wanneer er iets is dan zijn ze niet bereikbaar.. je kan niet bellen en chatten duurt een eeuwigheid.. echt heel slecht.. alleen wanneer er geld valt te verdienen zijn ze vlot en goed bereikbaar

  Door: Saskia07-08-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  7
  rating

  FAQ

  Is Vliegwinkel een betrouwbaar bedrijf?

  Er zijn 34 ervaringen geplaatst over Vliegwinkel. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 3.4 gekregen, waarbij 24% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

  In welke sectoren is Vliegwinkel actief?

  Vliegwinkel is vooral actief in de categorie Vakantie en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) Goedkope vakanties, Bijzondere reizen, Stedentrips, Hotels, huisjes en campings, Luchtvaartmaatschappijen, Autoverhuur

  Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

  Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van Vliegwinkel gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.