Youfone

5.1

Bestellen

3.4

Service

4.6

Prijs

4.4

Levering

46.3%

Zou hier weer kopen

Youfone

Je wilt altijd zo veel mogelijk besparen op elke aankoop, ook als het gaat om de aanschaf van je sim-only abonnement voor je mobiel. Youfone is een bedrijf dat adverteert als zijnde “spotgoedkoop.” Maar hoe een bedrijf adverteert is niet altijd de waarheid, graag vertellen wij hier aan je of Youfone een goede keus is om mee in zee te gaan. Lees dus vooral even de reviews van hun eigen klanten voor een betrouwbaar beeld van Youfone!

Wat is Youfone?

Youfone is een website die zich richt op sim-only abonnementen voor je mobiel. 


Youfone is een zelfstandige telecomaanbieder in Nederland en was bij de oprichting van het bedrijf in september 2008 de eerste provider, die het mogelijk maakte belkosten per minuut af te rekenen. Nog steeds kan Youfone gezien worden als prijsvechter op het terrein van de mobiele telefonie en behoort de onderneming, volgens de Consumentenbond, inmiddels tot de allerbeste Sim Only providers van het land.


Om de prijsbewuste consument aan zich te blijven binden, verlaagt Youfone regelmatig haar prijzen en is daardoor een geruchte concurrent van andere Sim Only aanbieders als Telfort, Ben, Simyo en Hollands Nieuwe


Is het netwerk van Youfone wel betrouwbaar?

Youfone maakt, net als haar directe concurrenten Simyo en Telfort (dochterondernemingen van KPN), gebruik van het betrouwbare KPN-netwerk. Naast de goede prijs-kwaliteit verhouding en de als uitstekend beoordeelde service, is de netwerkkwaliteit één van de speerpunten van het succes van Youfone.


Landelijke dekking en het supersnelle 4G netwerk tegen scherpe prijzen maken Youfone aantrekkelijk voor iedereen die zijn mobiele bel- en datakosten binnen de perken wil houden, maar tegelijkertijd ook niet wil inleveren op kwaliteit.


Kun je met Youfone gebruikmaken van internet op je mobiel?

Nederland maakt steeds meer gebruik van mobiel internet. Het verbruik ligt tegenwoordig al tussen de 1000 en 1500MB per maand. Doordat de down- en uploadsnelheden steeds verder verbeteren, worden er meer muziek en video’s gestreamd, filmpjes gekeken, spelletjes gespeeld en kan men onderweg voor van alles en nog wat het internet raadplegen.


Dat het afgesloten abonnement dan soms qua dataverbruik niet meer toereikend is, komt voor. Bij Youfone heb je echter altijd de mogelijkheid om databundels bij te kopen, zodat je tot het eind van de maand je internetgedrag niet hoeft aan te passen en van mobiel internet kunt blijven genieten. 


Hoe kun je besparen op de kosten voor mobiel internet?

Als je bewust met je mobiel om gaat, kan je aardig wat besparen op je gebruikskosten. Houdt er bijvoorbeeld rekening mee dat het bekijken, versturen en downloaden van films en muziek erg veel data verbruikt. Je kunt daarom beter zorgen dat je zo veel mogelijk in de buurt van een Wifi spot bent.


Ook het gebruik van diensten, die een locatiebepaling nodig hebben, kan aardig in de papieren gaan lopen. Daarom kan je beter de GPS van je mobiel uitzetten en alleen inschakelen als het echt nodig is. Tot slot is het natuurlijk verstandig om via MyYoufone je verbruik regelmatig te controleren en zo nodig je bundel aan te passen. 


Maakt Youfone gebruik van 4G of 4G+?

Naast het 3G en het al eerder geïntroduceerde 4G, kun je bij Youfone nu ook gebruikmaken van het supersnelle 4G+ netwerk. Met dit netwerk worden downloadsnelheden van niet minder dan 256Mbps gehaald en kun je bestanden uploaden met een snelheid van maximaal 150Mbps.


Mocht je nog geen bundel hebben met een 4G+ verbinding, dan kun je dit eenvoudig aanpassen via de Youfone App of via MyYoufone op de website. De 4G+ verbinding wordt echter alleen aangeboden in combinatie met een internetbundel van 1500, 2000 of 6000MB.


Kun je met Youfone bellen in het buitenland? Hoe duur is bellen met Youfone in het buitenland?

Hoe voordelig je abonnement ook is, de kosten op je factuur kunnen behoorlijk oplopen als je ook van je mobiel gebruik maakt in het buitenland.


Omdat niet iedereen daar van tevoren bij stil staat en Youfone haar klanten niet achteraf voor verrassingen wil laten staan, heeft het de EU-bundel geïntroduceerd. Deze bundel is net als de andere extra modules te activeren via de Youfone App of via je persoonlijke pagina op de website en kan je veel geld besparen. Als je de EU-bundel activeert, bel, sms en internet je voor een klein vast laag bedrag per dag. Het aantal belminuten, sms’jes en dataverkeer is dan wel beperkt.


Voor iedereen die het niet handig vindt om met een limiet rekening te moeten houden, is er ook een bundel beschikbaar. Dit is de Buitenland bundel waarmee je gemiddeld wel 50% op de kosten van bellen en sms-en bespaart. Ook de Buitenland bundel is zelf te activeren via de app of de website en kan zelfs maandelijks worden aan- of uitgezet. Makkelijk in het gebruik dus en voor zowel vakanties als zakelijke bezoeken buiten Nederland een ideale oplossing om de kosten binnen de perken te houden.


Hoe beperk je hoge kosten van gebruik in het buitenland?

Om zeker te weten dat je na je verblijf in het buitenland niet thuis onaangenaam verrast wordt door een flinke telefoonrekening, kun je de volgende tips beter ter harte nemen. Schakel in je instellingen altijd dataroaming uit. Je weet dan zeker dat de diverse apps op je telefoon niet ongemerkt verbinding kunnen maken met een buitenlands netwerk, bijvoorbeeld om email op te halen. Dit kan je dan zelf wel doen op een plek waar je Wifi hebt. Als je helemaal geen data wilt verbruiken in het buitenland, schakel dan gewoon je mobiele data uit. 

Welke abonnementen biedt Youfone aan?

Youfone specialiseert zich in sim-only abonnementen. Daarvoor maakt het gebruik van het KPN netwerk. Omdat Youfone een ruime keuze aan abonnementsvormen heeft, zowel voor de zakelijke beller als de gewone consument, is er voor iedereen een passende bundel te verkrijgen.


Daarnaast heeft Youfone ook extra modules, die je aan je abonnement kunt koppelen. Zo kun je er voor kiezen om een onbeperkt aantal sms’jes te kunnen versturen. Of om voordelig met familie of vrienden onderling te kunnen bellen. Er is ook een speciale EU bundel, die je voordeel oplevert bij bellen in het buitenland. 


Welke smartphones verkoopt Youfone?

Hoewel Youfone bekend is om haar voordelige Sim Only abonnementen, is het sinds kort ook mogelijk om een smartphone aan te schaffen. De selectie is beperkt tot enkele modellen van bekende merken zoals iPhone, Samsung en LG.


Sommige toestellen zijn geheel nieuw, maar voor wie nog meer kosten wil besparen zijn er ook refurbished smartphones.


Hoe werkt de Youfone App?

Alle klanten van Youfone kunnen gebruik maken van een gratis Youfone App. Via deze app kun je zelf het aantal belminuten en sms’jes, die je nog over hebt in de gaten houden. Ook het internetverbruik is op deze manier te monitoren. Bovendien ben je met de Youfone App ook in staat om tijdig bundels aan te passen of bij te kopen, dus is er geen reden meer om je bel- en datalimiet te overschrijden. Omdat zowel de app als het gebruik hiervan geen extra kosten met zich meebrengt, zal deze handige toepassing veel geld kunnen schelen.


Heeft Youfone een belplafond?
Zich profilerend als de goedkoopste van Nederland, heeft Youfone een aantal mogelijkheden aan haar bundels toegevoegd, die de kosten voor haar klanten zo laag mogelijk moeten houden. Eén daarvan is het belplafond. Bij het afsluiten van je abonnement kun je zelf een limiet voor binnenlands bellen en sms-en instellen. Wanneer 80% van dat limiet bereikt is, krijg je via sms en email een waarschuwing.


Op het moment dat je limiet helemaal bereikt is, sluit Youfone jouw abonnement af voor uitgaande telefoontjes. Eventueel kun je je belplafond op dat moment nog wel aanpassen door extra minuten bij te kopen.


Heeft Youfone een dataplafond?

Net als voor belminuten en sms-en is het bij Youfone ook mogelijk om een plafond in te stellen voor datagebruik. In principe werkt het hetzelfde als bij het belplafond; je stelt een limiet in voor de bundelgrootte, die je wilt gebruiken voor dataverkeer. Bij 80% verbruik krijg je een waarschuwing en wanneer je 100% aan de limiet zit, zal Youfone je internetverbinding blokkeren.


Uiteraard is het ook hierbij mogelijk om een databundel bij te kopen voor de resterende dagen van de maand. In beide gevallen, dus zowel voor het belplafond als voor het dataplafond, geldt dat het alleen van toepassing is op nationaal gebruik. 


Welke extra diensten biedt Youfone?

Youfone biedt haar klanten nog een aantal extra diensten aan die goed van pas kunnen komen.


Eén daarvan is Yousecure. Als je de software van Yousecure op je mobiel hebt geïnstalleerd, kun je bij verlies of diefstal je telefoon op afstand zoeken en vergrendelen. Bovendien zorgt de software ervoor dat alle bestanden en toepassingen op je telefoon voortdurend worden gescand op virussen en andere bedreigingen.


Anti-virus en Anti-phishing

beschermen bovendien jouw persoonlijke gegevens, zodat je ook online aankopen kunt doen en veilig kunt bankieren.


Hoe leg je contact met Youfone?

Youfone heeft een gratis klantenservice. De telefonische klantenservice is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.30.


Youfone staat bekend om haar toegankelijke klantenservice. Op veel vragen wordt al antwoord gegeven onder de rubriek meest gestelde vragen op de website. Maar ook als je een vraag of opmerking hebt, die niet op de website of in de app terug te vinden is, kun je makkelijk contact maken met de klantenservice.


Per email is Youfone altijd bereikbaar. Je krijgt dan uiterlijk binnen enkele werkdagen antwoord op je vraag.


Wat is de vriendendienst van Youfone?

Youfone heeft een vriendensysteem. Als je een vriend aanraad bij Youfone krijg je allebei een tientje tegoed. Het zogenaamde “tientje voor een vriendje” systeem. Aanmelden hiervoor kan bijvoorbeeld via Google, e-mail, Facebook of Twitter


Ben je zelf dus klant van Youfone en heb je goede ervaringen? Dan kun je gemakkelijk wat extra’s verdienen door familie en vrienden een link te sturen, waarmee ze zichzelf kunnen aanmelden als nieuwe abonnee. Voor iedere nieuwe klant die via jouw link binnen komt, wordt je door Youfone beloond. Dat zijn geldbedragen die verrekend worden met jouw facturen.


Wat moet je doen als je k

lachten over Youfone hebt?
Heb je een slechte ervaring met Youfone, bijvoorbeeld met een foutieve factuur of de service? Dan kun je contact zoeken met de klantenservice. En laat een review achter op NederlandReview!


Wat zeggen de reviews van klanten over Youfone?

Mensen die je niet kent, kunnen geholpen zijn met jouw ervaringen. Laat daarom jouw mening over Youfone achter op deze site. Dit helpt anderen zich te oriënteren op de telecommarkt en kan hen helpen om een goede keuze voor een provider te maken.


Wil je graag weten hoe Youfone met zijn klanten omgaat voordat je een mobiel abonnement afsluit of pre-paid card koopt? Lees dan eerst hun reviews op NederlandReview!

Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews

Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

Schrijf zelf een review

Schrijf hier een review over het bedrijf, de producten en/of diensten. Gebruik max zo’n 5000 karakters

Gelieve eerst in te loggen

Bestellen

Service

Prijs

Levering

Zou hier weer kopen

Totaal

10

Alle reviews (41)

internet thuis

I applied for internet with youfone on 14th September 2023 and requested for a start date to be on 1st October. When I tried, it wasn't working, so I waited for another 3 or 4 days (3rd or 4th October), thinking that it was not on yet, and it is there when I contacted you via phone. On the 10th of October, I received an email from youfone that i have to make an appointment with KPN,the technician come and check what's the issue, the technician however he couldn't figure out what was the issue and he informed me that he couldn't find the cable, while he was still at my place he made for me an appointment with another technician on 19th october. 19th october, the new technician came and asked me if it is possible to go ask the neighbors, however none of them was there. He told me if you manage to talk to one of your neighbors, please contact us for another appointment, and in all these situation no one told me I have a 14days in case I wanna cancel my internet. On 20th October, I sent an email to you to inform you about what happened, and that was at 11:15am and I received a reply on the same day at 18:26 mentioning that I have to cancel on 21st October which was saturday, at18:39 I replied and asked her what does she mean as I still don't know about the 14days cooling-off period for cancelation. On 23rd October I got an answer back saying that I was supposed to cancel 2 days ago as my cooling off period is over, I asked her again what does she mean by the cooling-off period. On 24th october I contacted her by phone and she told me we gonna inform one of the department and they will get back to you within 3 days, since then I haven't heard from anyone. So I contacted them on 2nd November, and she told me go apply yourself for the cable on this website: www.mijnaansluiting.nl and you are not allowed to cancel, and she refuses to assist, she said it is to difficult for her to explain to me, if so why do you work in the call center, why I wasn't inform about the cable and installation from day 1, why nobody told me about the 14days cooling-off period? why she came out with stuff like that only now. and more over they want me to pay even they know that im without internet , they sent me an invoice of two months and when i look how much cost doing cable for myself i found it 900 euro !!! how come they want me to pay this amount!! if im that rich believe me i will not choose a cheap provider!! shame on youuuuuu really shame

H

hind

18-11-2023

0

Internet en TV

Internet op TV werkt niet. Alleen Youtube geeft ie door. Apparatuur zit onder de Google apps die voortdurend vragen of ze mee mogen luisteren/kijken. Als je alleen al kijkt naar de afstandsbediening dan gaat de tv-ontvanger dingen doen waar je niet om gevraagd hebt. TV-ontvanger raakt regelmatig de verbinding kwijt met het netwerk en/of logt automatisch uit. Daarna telkens met de cursor van afstandbediening opnieuw inloggen. Houtje-touwtje apparatuur. Een paar keer gebeld met de.helpdesk om dat uitlogprobleem. Medewerker telkens ongeïnteresseerd en onkundig. Zeggen terug te bellen met oplossing en doen dat vervolgens niet. Als ik dan weer bel krijg ik weer zo'n zelfde ongeïnteresseerde Rutger en herhaalt het voorgaande. Klacht ingediend en om compensatie gevraagd voor disfunctionele product. Antwoord was dat de helpdesk dit eerst moet verhelpen. Ik heb u itgelegd dat de helpdesk dit telkens niet doet. Antwoord was om toch maar de helpdesk te bellen. Wordt dus gewoon niet opgelost. Amateuristisch bedrijf. Na overstappen beëindigt Youfone 2 dagen eerder dan dat mijn nieuwe provider levert. Nare amateuristische ervaring. Ik ben weg.

E

E. Groeneveld

21-10-2023

0

Internet en tv

Waardeloze klantenservice. Lossen de problemen niet op. Maken alleen een notitie, waar je nooit meer iets over hoort. Spreken meestal zeer slecht Nederlands.

J

Jan

10-10-2023

0

Internet en TV youfone

Overstap service - wat een puinhoop Overstap service lukt niet, moest ik zelf regelen. Net voor de eind datum komt Youfone terug dat de start datum vertraagd is. 5 dagen zonder internet of tv. Geen oplossing, geen excuses, bekijk het maar. Pas op met Youfone overstappen!!!

H

Harm

29-08-2023

0

Internet en TV

Medewerkers hebben geen kaas gegeten van de producten die zij verkopen en hoe dit werkt, spreken elkaar allemaal tegen en geven de verkeerde informatie of geen informatie waardoor ik nu met de ellende zit.

D

doet er niet toe

26-08-2023

1

onbeperkt mobiele data

Normaal erg tevreden. Echter bij onbeperkt mobiele data is dit maar 3 MB per dag en dan wordt je pardoes afgesloten zonder enige waarschuwing en zonder dat je dan nog bij de app kan!! Klachten, verzoeken, wensen lijdt tot niets. Ik ga naar de geschillencommissie.

I

Ivette

28-07-2023

0

mobiel bellen

Mijn vader met dementie kan zijn telefoon niet meer gebruiken en Youfone weigert het 2 jarig abonnement op te zeggen

H

HANS

19-07-2023

0

Sim Only

Ik heb al een paar jaar Sim Only van Youfone, verleden jaar had ik mobiel internet ineens meer nodig als Hotspot op mijn telefoon om een kleine periode te overbruggen dat ik geen vast internet meer had, uiteraard hield ik mijn hoeveelheid data nauwlettend in de gaten zodat ik er niet teveel overheen zou gaan, dit werd uiteindelijk 300mb, voor 300mb buiten je bundel betaal je 30 euro, is echt enorm veel, maar goed, dat is wat ze rekenen. Toen heb ik mijn abo vernieuwd voor 2 jaar met meer data, 6GB in plaats van 1GB, maar inmiddels heb ik weer vast internet, dus ik gebruik mobiele data nauwelijks nog, en ik zet het alleen aan in mijn telefoon als ik het echt nodig heb. Ik heb het in januari/februari 2023 2x kort aangezet en daarna gelijk weer uit, en nu zie ik op mijn rekening dat er in de afgelopen maand zeker 8x precies 58,69MB van mijn data af is gegaan, ergens midden in de nacht terwijl ik lag te slapen. Dus dacht ik, ik moet toch een controleren of dat in december ook gebeurt is, waar ik 30 euro extra moest betalen omdat ik over mijn bundel was gegaan, en dat was dus idd het geval, ook iets van 8x, dus dat komt overeen met een kleine 500MB data die Youfone gewoon van je abo afhaalt terwijl je niets gebruikt, en ik heb een Android telefoon en ik was gewoon in Nederland, (bij een Iphone in het buitenland schijnt dit normaal te zijn) dus dat betekent dat Youfone me gewoon bestolen heeft, want zonder die automatische data diefstal had ik gewoon voldoende gehad in december. Dus Youfone doet aan data diefstal, ik heb ze een mail gestuurd waarin ik ze verzoek om mijn abo per direct kosteloos te beëindigen, en als ik een reactie krijg zal ik ze ook aangeven dat ik mijn 30 euro terug wil, want ik laat me niet bestelen, ik zal zelfs een kort geding tegen ze aanspannen als ze me niet tegemoet komen.

M

Marco

14-02-2023

0

Simonly

Slecht bedrijf, onterecht internetbundel verkend. Factuur niet gecorrigeerd, 5 keer poging naar klantenservice gemaakt en toch moet ik de enorme kosten betalen en niet eens bewijs heb ontvangen dat daadwerkelijk mijn gebruik was en ze geven de schuld aan kpn netwerk terwijl ben ik al jaren klant met inyernet van kpn en nooit probleem met factuur heb gehad. De prijs vechter zegt niet de goedkoop zijn en uiteindelijk sta ik met die opluchter van een jaar contract. Denk heel goed na voor dat naar deze bedrijf overstap.

N

N.f

30-01-2022

0

aanvraag wijziging

Ik geeft één ster, maar zou eigenlijk nul sterren willen geven. We hadden één klantnummer met daaronder twee 06-nummers. Omdat we op één nummer teveel spam ontvingen het verzoek gedaan om dat nummer te vervangen voor een ander nummer. Mijn zoon regelde dit en gaf daarbij een foutief klantnummer door. Vervolgens werd niet het gewenste nummer aangepast, maar het andere! Dagen bezig geweest met pogingen om mijn nummer weer terug te krijgen. Niet gelukt. We kregen het verwijt dat we het verkeerde klantnummer hadden doorgegeven. Interessant, maar hoe bestaat het dan dat de wijziging toch werd doorgezet? Youfone blundert en geeft de klant daarvan de schuld. Daarnaast is het natuurlijk merkwaardig dat mijn oude nummer meteen weg was. Dat betekent dat iedere keer als Youfone een fout als deze maakt, de klant zijn telefoonnummer kwijt is. Er moet natuurlijk een correctiemogelijkheid zijn! De manier waarop we werden benaderd door sommige medewerkers (Michiel), daar lusten de honden geen brood van. Onbeschoft gewoon. Wij zijn er klaar mee. Alle onze Youfone-abonnementen zijn binnen een maand weg. Deze recensie is bedoeld als een waarschuwing voor anderen.

M

Marcel Gommans

08-01-2022

0

Sim only

Rekening kloppen niet er word gewoon maar wat gedaan je word hier iegelijk opgelicht hulp krijg je niet wamd de telfoon word er gewoon opgegroeid zeer slechte communicatie voor af en dit is volgens wet gewoon rechtsgeldig om voor een dergelijke reden u abenement stop te zeten zonder eventueele andere kosten

S

Stefan Stolte

04-10-2021

0

2 jaar sim only

WAARSCHUWING! Ga alsjeblieft niet met YouFone in zee, ze brengen onverwachts hoge kosten in rekening omdat je zogenaamd over je databundel bent heen gegaan. Wanneer je ze vraagt om het verbruik te onderbouwen dan beroepen ze zich op de AVG wet. Grotendeels van mijn verbruik vindt volgens de facturen plaats terwijl ik slaap. Ze stelen bewust van consumenten en de klantenservice is allesbehalve een service te noemen.

J

Jeroen

11-08-2021

0

Hoge extra kosten buiten je bundelT

Als je een keer per ongeluk buiten je bundel komt, krijg je geen waarschuwing via sms. In ons geval 700 mb en dat kost je € 70,- buiten je bundel. Je kunt een waarschuwing krijgen, maar daar moet je voor betalen (data of belplafond). In januari kreeg mijn dochter een sms met een waarschuwing, maar nu dus niet. Dat doen ze niet elke keer, aldus de klantenservice.

P

P.J. Vrooland

23-06-2021

0

bestelling internet

Gratis klantenservice schrijven ze op hun site maar dat klopt niet. wil je ze bellen met die 088 nummer dan kost je dit een hoop geld. misleidende info op hun website. Afknapper en wegwezen. Contactgegevens zijn moeilijk te vinden op hun site en chat staat altijd uit.

Y

yelini

12-06-2021

0

18 december 2020

Sinds eind vorig jaar klant bij Youfone, maar ik heb veel spijt. Slechte of onjuiste informatie en niet bereikbaar. Op mails geen reactie, telefonisch uren wachten tot de openingstijden verloopt en ook via de chat kom je geen steek verder. Ook levering eigenlijk 0 sterren

I

Ineke Kuijper

22-04-2021

0

Sim Only abonnement

Nooit meer Youfone! Ik heb 2 simkaarten ontvangen in plaats van 1. Toen ik de medewerker via de chatfunctie vroeg wat ik moest doen zij hij dat ik de tweede simkaart moest weggooien. Ik had aan het begin van die chat ook veel informatie moeten doorgeven (telefoonnummer en email). Een maand later is die simkaart van zichzelf geactiveerd. Toen ik contact opnam met Youfone konden ze ondanks al de informatie die ik tijdens de chat had gegeven de chat niet terugvinden. Daarom heb ik screenshots van het gesprek naar hun toegestuurd. Later hebben ze me zonder reden aan te geven verteld dat ze mij verder niet kunnen helpen. Ik wil kosteloos af van die ongewenste abonnement. Ik weet ook zeker dat ik nooit meer met Youfone in zee zal gaan.

Z

Zeynep Bayrakdar

22-02-2021

0

gratis nieuwe TV-ontvanger en HDMI-kabel

Als abonnee voor internet en tv kreeg ik gratis een nieuwe TV-ontvanger en HDMI-kabel om dat ze op een nieuw systeem overgingen. Aansluiten lukte van geen kant. Klantenservice gebeld, daarna technische dienst. Die luisterde mee bij het installeren, kwam met 10 oplossingen die allemaal niet werkten, en wist het toen: de HDMI-kabel was niet goed. Ze zouden z.s.m. een nieuwe sturen. Enkele dagen later arriveerde... een e-mail. Ze gaven geen garantie en ik moest er zelf aar een kopen. Ik ben er maar niet op ingegaan. Ik had me genoeg geërgerd.

P

P.M.C.G. van Isselt

10-09-2020

0

Vast TV Internet

Haperend beeld. Al 6 weken dagelijkse storing. Klachtenservice onbereikbaar en op emails wordt helemaal niet gereageerd.

B

B v Wier

24-08-2020

0

TV

Waardeloze klantenservice. Komt pas na 10 minuten bij je terug en heeft me net 25 minuten laten wachten! Iedere keer excuses aanbieden voor het te lang wachten. Daar hebben we niks aan. Ook is de vernieuwde versie van tv niet verbeterd. Je kunt niet vooruit opnemen omdat er geen programma in staat en als je al kan opnemen en doorspoelen dan na gepauzeerd te hebben kun je niet meer doorspoelen maar moet je opnieuw vanaf begin doorspoelen. En nadat je afgesloten hebt en op een later tijdstip weer wilt kijken moet je weer opnieuw vanaf begin doorspoelen. Dit was niet bij de ouder versie zo. Ik raad niemand dit aan! Als iets verbeterd is zorg dat er dan meteen verbetering in zit en niet nog allerlei complicaties die nog opgelost moeten worden. Gooi de nieuwe versie er dan nog niet in!

H

heijkamp

16-06-2020

1

Tv en internet

+makkelijk installeren -niet stabiel, TV loopt zeer vaak vast -wifi ook niet stabiel -zappen zeer traag -overstap service -klantenservice

B

Barry

11-05-2020

0