NederlandReview

  Ervaringen Skala

  Full HD Smart TVs, Apple iMacs, hybride gazelles… voor een paar tientjes. Te mooi om waar te zijn of gewoon een hele goede deal? Via Skala kóóp je je technische apparatuur niet, je huurt ze. En zo lijkt ook die nieuwe koel-vriescombinatie ineens heel voordelig, want je betaalt slechts een klein bedrag per maand. Niet iedereen heeft de financiële middelen om allerlei apparaten aan te schaffen en deze bovendien telkens te vervangen voor de nieuwste versie. Voor anderen is het vooral gemakkelijk dat een apparaat onbeperkte garantie geniet en dus wordt vervangen of gerepareerd zonder dat dat extra tijd of geld hoeft te kosten. Maar voordat je in zee gaat met een bedrijf dat meerdere tientjes per maand van je ontvangt, is het belangrijk om te weten hoe de ervaringen van eerdere klanten zijn. Bieden ze inderdaad de nieuwste producten aan, is de service goed en zijn de kosten zo laag als ze beloven? Lees het hier op NederlandReview!

  Over Skala

  Skala verhuurt een scala aan apparatuur. Van huishoudelijke apparaten zoals een wasmachine, droger of witgoed in het algemeen tot luxe elektronica zoals een zonnehemel, een iPad of ebike. Tegen een laag maandbedrag krijg je niet alleen het gewenste apparaat, maar ook een volledige en onbeperkte garantie over de gehele huurperiode. Bovendien wordt alles gratis thuisbezorgd en geïnstalleerd, met een landelijke dekking. Raak je gehecht aan je apparatuur en mocht je je apparaat na de huurperiode willen kopen, dan kan dat ook. Het grote voordeel van huren boven een afbetaalregeling bij de koop van een product is dat je vaak nog doorbetaalt, terwijl je het product al niet meer gebruikt. Of, erger nog, dat het apparaat al is gesneuveld, maar niet meer gedekt wordt door de garantie en je dus doorbetaalt voor een apparaat dat niet eens meer werkt. Dan is het handiger om te huren en huren via Skala kan dus een ideale oplossing zijn.

  Zyad Assad - Skala

  Diensten van Skala

  Via de website skala.nl kun je allerhande apparaten uitkiezen, zowel nieuw als tweedehands. In de categorie Beeld & Geluid vind je bijvoorbeeld LED-televisies, home cinema sets en gaming consoles van merken als Philips, Samsung, Sony, Panasonic, LG en Xbox. In de categorie Computers vind je laptops, complete computersets en beeldschermen met wisselende groottes en verdiensten van merken als Apple, Asus en HP. Veel Bosch en Miele, maar ook andere merken vind je bij Koelen & Vriezen met allerlei koelvriescombinaties en bij Wassen & Drogen in de verschillende vaatwassers, wasmachines en Eco Bubbles. Ook huishoudelijke apparatuur zoals een gasfornuis of een stofzuiger is te huren via Skala. Tot slot kun je er terecht voor de populaire fietshybride Gazelle Orange. Kun je tussen al deze apparatuur niet kiezen? Verschillende Combi-deals zorgen voor extra korting.

  Klachten over Skala

  Skala is vooral bereikbaar via de website (onder andere met een contactformulier), maar als je vragen hebt, dan kun je op werkdagen tot 17.00 uur ook even bellen. Ze beloven dan een vriendelijke medewerker die al je vragen zal beantwoorden.

  Heb jij je huishouden verrijkt met de apparaten van Skala? Deel dan hier je ervaringen met dit bedrijf!

  Wilt u weten of u goed geholpen wordt bij skala? Zijn ze goedkoop en doen ze wat ze beloven? Lees ervaringen van consumenten die u voorgingen op NederlandReview!

  Skala
  Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (27)

  5.4
  37% Zou hier weer kopen!
  Bestellen
  rating
  6
  Service
  rating
  4.8
  Prijs
  rating
  4.6
  Leveren
  rating
  6

  Schrijf nieuwe review

  Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

  Schrijf zelf een review over Skala

  Uw beoordeling

  Nieuwe wasmachine plus droger huren

  Omdat ik niet in een keer de grote uitgave van een wasmachine en droger kan betalen, heb ik gekozen voor huren. Mijn wasmachine was namelijk weer eens kapot gegaan en repareren kon niet meer zei de verkoper, maar ik had dit apparaat nog geen 4 jaar! Nu wil ik niet meer een eigen apparaat, maar dat je een nieuwe krijgt als hij stuk is, want ik kan een nieuwe niet zomaar betalen en voelde me dan ook een beetje afgezet door mijn witgoedwinkel....

  Skala is uiteindelijk misschien prijziger, maar per maand is het minder en daarom kan ik nu gewoon een nieuw model wasmachine plus droger aanschaffen. Met twee kinderen is dat ook wel nodig...

  Door: Liesbeth12-08-2017
  Ser Dols06-04-2020

  Hallo Mensen van Skala . vandaag werd mijn Sony Tv gebracht en geinstalleerd. door vakman Rob supergoed gedaan hij was erg vriendelijk dus pluimpje voor Rob de Chauffeur/Monteur. ben zeer tevreden met de Sony Model Nummer KD-55XG8196. Grtjs Ser uit Valkenburg a/d Geul

  Ser Dols06-04-2020

  ps allemaal dik verdiende 5 Sterren Voor Jullie .Service vriendelijkheid

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  9
  rating

  Maandprijzen

  Wij hebben een Playstation en ook een koelkast bij Skala aangeschaft. Doordat het maandprijzen zijn, kunnen wij dit betalen. Apparaten doen het allebei naar behoren en we zijn blij (en de kinderen ook!) dat we het nu hebben kunnen betalen. Ze zeggen dat je uiteindelijk eigenlijk duurder uit bent, maar volgens mij is dat helemaal niet zo hier, want we betalen helemaal niet zo veel per maand! Paar tientjes maar en het zijn hele dure apparaten als je ze zelf koopt.

  Door: Teun22-12-2016
  Syl14-01-2019

  Beste Teun......reken eens uit wat je over al die jaren betaalt aan Skala en kijk dan ook wat het aparaat bij bijvoorbeeld de MediaMarkt kost. Je zult zien dat je na 3 jaar meet dan 2x de nieuwprijs hebt betaald. Dat is hoger dan de gemiddelde rente op een creditcard en dan mag je het aan het eind van de looptijd niet eens houden zonder nog eens te betalen......

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  9.5
  rating

  Niet veel te besteden

  Heel fijn voor mensen die niet veel te besteden hebben per maand maar wel gewoon net als iedereen spullen nodig hebben.

  Wij delen ook sommige spullen met het huis en dan kun je gewoon heel handig de rekeningen delen, zoals de stofzuiger, dat kost dan echt niks meer als je met meerdere mensen doet. Vroeger vond ik dat echt een enorme uitgave hoor, zo'n stofzuiger!

  Door: Sonia14-12-2016
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  9
  rating

  Skala.nl is ideaal voor studenten

  Ik ben student en woon op kamers in Utrecht. Heb weinig geld en tot overmaat van ramp ging ook nog eens mijn laptop kapot. Via een studiegenoot kwam ik terecht bij Skala.nl. Hier betaal je per maand een vast bedrag voor je apparatuur, waardoor het ook voor studenten betaalbaar blijft. Top!

  Door: Pieter de Vries23-08-2016
  Nico de Vries15-02-2020

  Studenten, hier een grats tip. Leen geld bij DUO. Veel goedkoper dan veel geld betalen aan Skala.

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  8
  rating

  Fiets

  De site klopt niet volgende dag hersteld is niet waar . Duurde minimaal 10 dagen ! Zit je dan zonder fiets terwijl je moet werken . Geen compensatie niks .

  Door: Sanne 20-11-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  3.5
  rating

  75" tv

  Wil je een 75" tv huren, wijzen ze dat af. Het is niet dat ik te weinig inkomsten heb, verdien juist genoeg.

  Graag of niet, maar dan zal ik verder ook helemaal nooit iets van skala huren

  Door: R De Vries27-05-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  voor en nadelen

  Na mijn scheiding kreeg k isnel een woning, op dat moment geen geld om het hoognodige aan te schaffen, heb ik besloten van de mogelijkheden van Skala gebruik te maken. het is op termijn misschien duurder, maar het helpt jou wel uit de brand en zo mezelf behelpen.

  Door: LW27-06-2018
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  8.5
  rating

  Wasmachine goedkoop per maand

  Wasmachine stuk en nu had ik geen zin om een nieuwe te kopen, die dingen zijn schreeuwend duur en tweedehands is gewoon echt goor.

  Hier betaal je per maand en dan is het gewoon veel goedkoper. Plus zij fixen het als het kapot gaat.

  Door: Martin05-01-2017
  Jan Smit15-02-2020

  Veel goedkoper? Rekenen is niet een sterk punt van jou zeker? 60 maanden betalen voor een wasmachine van €29,95 is absoluut goedkoper dan een nieuwe wasmachine kopen van €500. Dus niet...

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  8.5
  rating

  veel keuze, nieuwe wasmachine

  Veel keuze en fijn dat je het niet in één keer hoeft te betalen.
  Voor mijn moeder heb ik hier een wasmachine geregeld en dat is voor haar erg goed bevallen.
  Mooi nieuw apparaat, netjes aangesloten en werkt goed voor haar.

  Door: Timo12-05-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  8.5
  rating

  Compliment

  Sedert 1978 huur ik tv toestellen bij scala: prettige medewerkers en goede service.
  Aanrader nooit meer moeite met monteurs of callcenters: elbuco(scal) komt binnen 24 uur keurig op tijd(sms met.verwachte aankomsttijd monteur).

  Door: M.B.V. Jansen24-02-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  9
  rating

  Tv

  Begon met een huye van 29. 95. Iedere maand ging deze omhoog, nu betaal ik 33.44 per maand. Hou dit nog op?
  Tv beeld is voor 3/4 zwart. Kan dus bijna niks zien. Gebeld pas over 5 dagen kunnen ze komen kijken naar tv. Krijg ik korting was de vraag voor deze dagen? Denk ik niet, was antwoord. Dus dit ia geen service.
  Denk echt aan om op te zeggen.

  Door: Sherline DAANTJI14-05-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  6
  rating

  Huur van Laptop Asus

  Ik heb een laptop gehuurd ,voor mijn zoon ,maar deze laptop heeft niet eens Windows 10 ,Als ik deze wil moet ik betalen ,bestanden zoals zip moet ik betalen ,om van een lang verhaal kort te maken ,deze kwam beschadigd binnen ,zat geen Muis bij ,De man die deze bracht was uiterst vriendelijk ,deze was van Elbuco ,Maar de twee maanden van gratis zijn om , en als ik alles moet betalen heb ik alleen voor de omvang van het apparaat gehuurd , Dit is te gek voor woorden ,wij zijn misleid ,ik kan ze ook niet berijken ,mijn zoon heeft er helemaal niets aan ,wie kan mij advies geven .Het apparaat voldoet niet aan de eisen zoals het staat bij huur ,en daarbij is het een oude Laptop,

  Door: Monsieurs18-04-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  5.5
  rating

  Televisie en wasmachine al jaren lang klant

  Huur hier nooit meer!! Jarenlang klant, kom met acuut hartinfarct in het ziekenhuis terecht en het enige wat hun roepen omdat er nog niet betaald is... omdat ik even wat anders aan me hoofd had... " Wij hebben een probleem dan en is onacceptabel dat er achterstand is. Nu zijn betalingen door tegenslag soms moeilijk verlopen en later betaald maar, uiteindelijk wel betaald, anders had ik al jaren geleden geen klant meer geweest en hadden ze spullen opgehaald. Dit is wat ze dan terug kaatsen, ja maar zus en ja maar zo.... het is betaald!! Ook al is het later, dan hadden ze direct de stekker eruit moeten trekken en niet nu als bal teruggezien. Geen enkel greintje menselijkheid en fatsoen in die botte honden Has en Mourik.
  Een stel geldgraaiende honden zijn het en raad iedereen aan om NOOIT bij Elbuco aka Skala ook maar iets te huren! Het is dat ik nog aan me contract vastzit anders hadden ze vandaag nog alles mogen komen ophalen en diep in hun kanaal mogen rammen. Wat een stel onmenselijke honden zijn het die totaal geen fatsoen in hun lijf hebben zitten!! Het interesseert ze geen ene moer wat je probleem is, zolang je maar betaald. Ze denken alleen maar aan geld geld geld en maakt ze niet uit wat er in je leven tegenzit, is hun probleem niet. Ik hoop dat ze failliet gaan doordat er niemand meer iets huurt bij dit onmenselijke onfatsoenlijke respectloze piepbedrijf! Het boeit ze namelijk geen reet.
  Ze moeten zich de ogen uit hun hersenloze kop schamen!

  Door: Erik van der Made15-03-2021
  R.Thijssen15-03-2021

  SCHANDALIG!!!!!! Ik heb jaren geleden ook slechte ervaringen gehad met Skala. Ik had alles netjes betaald, Maar skala zei.... u was te laat met betalen. Door het weekend was de betaling 1 dag vertraagd. En dat was voor skala te laat dus werden de gehuurde spullen opgehaald. Onmenselijk die personen daar

  Erik van der Made 23-03-2021

  Skala heeft hierin toegeven dat dit een verkeerde reactie is geweest en niet had mogen gebeuren. Ze hebben hiervoor netjes hun excuus aangeboden en daarmee is het voor mij netjes opgelost.

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  2
  rating

  ik wil mijn huurcon tract opzeggen kan het niet meer betalen

  kan het niet meer betalen ar ik kom er niet vanaf,ik moet nu van mijn pensioentje rondkomen dus kan het niet meer betalen ik zit er nog vier jaar aanvast .al dik 8jaar bij skala ze verdienen er wel lekker aan zo

  Door: meintje bosch rodenhuis04-11-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  5.5
  rating

  Playstation 4 en LG tv

  Bestellen, levering en installatie super...

  Ik heb hier voor gekozen omdat ik toendertijd geen TV en playstation in 1 keer kon betalen. Dit was een prima oplossing. Maar als ik alles uitreken dan heb ik bijna 3x het bedrag betaald als ik het had gekocht. En het ergste is ook nog dat je na afloop van je termijn een bedrag dient over te maken als je de producten wilt afnemen. En dit bedrag is belachelijk hoog. Ik moet na 60 maanden gehuurd te hebben nog 124,- bij betalen als ik m wil kopen. Een nieuwe playstation 4, kost 100 euro meer! Daarnaast moest ik mijn contract voor september 2021 opzeggen, dit heb ik zojuist gedaan. Ik heb aangegeven dat ik kies voor de aankoop van de producten na afloop van de looptijd. Toen werd mij aangegeven dat het aankoopbedrag voor oktober 2021 bijgeschreven moet staan, anders gaan ze er vanuit dat ik mijn huurcontract wil aanhouden en wordt deze verlengd voor 12 maanden!

  Let dus goed op als je met dit soort bedrijven in zee gaat. Ik heb op het einde van de rit 2800 euro betaald, terwijl als ik deze zelf aangeschaft had maar 800 euro kwijt was geweest! Ik kies hier iig nooit meer voor.

  Door: Claudia28-10-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  7
  rating

  Wasmachine Siemens

  Grootste ellende met de wasmachine. Klantenservice hoogst onvriendelijk. Pas 3 maanden een abonnement en ze zijn al 4x hier geweest, steeds gewisseld van wasmachine. Maar het ergste is nog wel de onbeschoftheid van de klantenservice. Zeer onbegripvol en niet willen meedenken voor een oplossing. Het maakt ze niks uit dat je vol stress zit door een niet functionerende wasmachine. Planning stuurt je door naar klantenservice en zij op hun beurt weer naar de planning. Niemand die iets weet. Heel frustrerend.

  Door: Renate Louis20-10-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  3.5
  rating

  TV

  had een vraag gesteld ivm verminderd inkomen of de tv opgehaald kon worden. Door de klantenservice bij het eerste contact uitermate onbeschoft behandeld. Vraag me werkelijk af of er maar een medewerker op die klantenservice zit omdat ik de naam al een paar keer voorbij heb zien komen.
  Het interesseert Skala werkelijk geen HOL in wat voor een positie je zit. Ze hebben liever dat je schulden opbouwt waardoor de apparatuur toch opgehaald gaat worden als dat ze je helpen door zich coulant op te stellen.
  Coulant komt niet voor in het woordenboek Skala/

  Door: Familie13-05-2020
  B.L.12-02-2021

  Toen je TV werd opgehaald, moest je daarna nog de lopende huurperiode doorbetalen? Ik heb de gehuurde goederen ook laten ophalen omdat mijn inkomen naar beneden ging. Krijg ik later bericht dat ik de aangegane huurperiode gewoon moet doorbetalen. Hun kunnen de goederen weer doorverhuren of verkopen en ik zeker doorbetalen. Dan moet ik de goederen ook weer terug hebben toch? Maar hoe is het bij jullie gegaan?

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Niets.

  Mensen koop hier niet.

  Het lijkt goedkoop omdat u per maand moet betalen. Maar u zit aan een contract van minimaal vijf jaar vast. U bent in alle gevallen extreem veel duurder uit.

  Normaal sparen mensen als ze iets willen hebben. Wees verstandig en doe dat ook gewoon! Skala is zonde van uw geld.

  Door: Peter Hyll15-02-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  p.c

  in mei 2018 mocht ik een nieuwer model p.c. kiezen er werd mij telefonisch verteld dat ik een p.c. zou krijgen met videokaart deze zat er niet in na ruim een jaar bellen blijkt nu dat ze zulke modellen helemaal niet hebben dus heb ik de overeenkomst als niet rechtsgeldig aangemerkt en terugbetaling gevorderd dit word geweigerd waardoor nu de p.c. door mij in gijzeling is genomen tot terugbetaling heeft plaatsgevonden of tot er een rechtszaak is geweest dus wees gewaarschuwd huur hier niet je word alleen maar voorgelogen en opgelicht

  Door: j.h.18-12-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Foutenfestijn bij Skala

  Pluspunten:
  -Bestellen ging makkelijk
  -Levertijd was snel

  Minpunten:
  -Service is zeer slecht
  -Heel erg duur

  Tv die ik geleverd kreeg was kapot. Bezorger zou de dag erna contact met mij opnemen om het verder af te handelen. Dit is niet gebeurd en kon er uit eindelijk zelf achter aan bellen.

  Toen ik een bevestiging kreeg van de afspraak over de nieuwe levering zag ik dat ze het maandbedrag opeens verhoogd hadden. Na bellen met Skala bleek dit een fout te zijn en het werd hersteld.

  Tv werd uiteindelijk goed geleverd.

  Maar toen kwam de eerste betaling.. Ik zou een korting krijgen, eerste half jaar voor maar 10 euro per maand. Maar opeens bleek dat ze een lagere korting in de huurovereenkomst hadden gezet. Toen ik dit aangaf bij Skala kreeg ik alleen de huurovereenkomst toegestuurd, geen uitleg niks.

  Alsof ze niet al genoeg geld verdienen..

  Door: D Barelds26-01-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  4.5
  rating

  FAQ

  Is Skala een betrouwbaar bedrijf?

  Er zijn 27 ervaringen geplaatst over Skala. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 5.4 gekregen, waarbij 37% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

  In welke sectoren is Skala actief?

  Skala is vooral actief in de categorie Online shop en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) Huis, tuin & kamers

  Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

  Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van Skala gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.