Alibaba

6

Bestellen

6

Service

7.3

Prijs

6

Levering

83.3%

Zou hier weer kopen

Alibaba

Ben je op zoek naar een platform voor wereldwijde groothandel? Een website waar je allerlei verschillende producten kunt kopen? Lees wat de klantervaringen zijn bij Alibaba.  


Wat is Alibaba?

 


Alibaba, opererend via Alibaba.com, is een platform voor wereldwijde groothandel. Het bedrijf is in 1999 opgestart en stelt een toonaangevend platform te zijn. Alibaba bediend miljoenen kopers en leveranciers over de hele wereld. Via de website van Alibaba kun je de meest uiteenlopende producten bestellen.  


Missie

 


Het bedrijf geeft aan dat ze als onderdeel van de Alibaba Group als missie hebben, het gemakkelijk te maken om overal ter wereld zaken te kunnen doen. Alibaba doet dit onder andere door leveranciers de tools te geven die nodig zijn om een wereldwijd publiek voor hun producten te bereiken, en door kopers te helpen producten en leveranciers snel en efficiënt te vinden.  


Producten

 


Alibaba biedt haar klanten honderden miljoenen producten aan. Dit doen ze in meer dan 40 verschillende hoofdcategorieën, waaronder consumentenelektronica, machines en kleding. Kopers voor deze producten bevinden zich in meer dan 190 landen en regio's en wisselen dagelijks honderdduizenden berichten uit met leveranciers op het platform.  


Alibaba blijft als platform diensten ontwikkelen om bedrijven te helpen meer te doen en nieuwe kansen te ontdekken. Of het nu gaat om je mobiele telefoon of om contact op te nemen met leveranciers in hun lokale taal, ga naar Alibaba.com voor al jouw wereldwijde zakelijke behoeften.  


Handelsvoorwaarden

 


Ben je benieuwd of je de verschillende handelsvoorwaarden kunt kiezen uit je eigen logistieke bestelling? Incoterms in je logistieke offerte zullen moeten overeenkomen met de incoterms die in je 'Trade Assurance' contract staan. Mochten deze niet overeenkomen dan zal jouw logistieke bestelling niet geaccepteerd worden. Zorg dus dat je bevestigt of onderhandelt met jouw leverancier voordat je de bestelling daadwerkelijk plaatst.  


Annuleringsbeleid

 


Je kunt het annuleringsbeleid zien tijdens het boekingsproces. Er wordt aangegeven dat de meeste leveranciers een standaard annuleringsbeleid aanbieden. Je kunt jouw zending en bestelling annuleren maar als een provider kosten heeft gemaakt, worden alle redelijke commerciële kosten in rekening gebracht en het restant terugbetaald. De verschillende vervoerders hebben verschillende annuleringsvoorwaarden.


Deze worden tijdens het boeken ter overweging altijd naast de offerte weergegeven, dus zorg ervoor dat je ze doorleest voordat je een betaling doet. Voor sommige zeevervoerders is bijvoorbeeld een strikt annuleringsbeleid van toepassing op zendingen die minder dan 5 dagen voor het afsluiten van de haven worden geannuleerd. Er kan dan een boete van 20% van de verzendkosten in rekening gebracht worden.  


Wetenswaardigheden

 


Gekwalificeerde bedrijven kunnen een bestelling plaatsen bij elke deelnemende leverancier op Alibaba.com, een factuur ontvangen tijdens verzending en tot 60 dagen de tijd hebben om te betalen. Afhankelijk van de contractuele voorwaarden met de leverancier, kan een aanbetalingsbedrag - doorgaans 30% van de totale bestelwaarde - vereist zijn op het moment dat de bestelling wordt geplaatst. Het resterende saldo is verschuldigd binnen 60 dagen na uitgifte van de factuur.  


Wat zijn de klantervaringen?

 


Ben je klant bij Alibaba? We zijn ontzettend benieuwd naar jouw ervaringen bij dit bedrijf. Heb je weleens een bestelling gedaan bij Alibaba? Ben je tevreden over de producten/diensten van Alibaba? Zijn de medewerkers van dit bedrijf goed in staat geweest om je te helpen? Als je een advies over dit bedrijf zou moeten geven, zou dit dan positief of negatief zijn? Ga je in de toekomst vaker iets bestellen bij Alibaba? De gebruikers van NederlandReview waarderen het zeer als jij je visie over dit bedrijf deelt.      

Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews

Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

Schrijf zelf een review

Schrijf hier een review over het bedrijf, de producten en/of diensten. Gebruik max zo’n 500 karakters

Gelieve eerst in te loggen

Bestellen

Service

Prijs

Levering

Zou hier weer kopen

Totaal

10

Alle reviews (6)

Kapsalon en een lamachun

Top kwaliteit

J

Jilson

07-09-2023

0

Verpakkingsmateriaal

Begin Mei een bestelling geplaatst en een track en trace ontvangen. De track en trace werkte niet, maar ik hoefde me geen zorgen te maken, mocht de bestelling niet geleverd worden dan werd deze volgende Alibaba gedekt door Trade Assurance. Nu, 25 Oktober, is de bestelling nog steeds niet geleverd en geeft Alibaba aan dat een langere levertijd niet gedekt wordt door Trade Assurance. Ik wil hierbij dan ook iedereen waarschuwen voor deze website.

B

Bennie Krijger

25-10-2022

0

Verzorgingsproducten.

Ik bestel regelmatig op Alibaba en dan ook nog voor persoonlijk gebruik. Op één incident na, heb ik alleen maar goeie ervaringen. De beleefdheid en de tijd die ze altijd nemen voor de uitleg. Slechts een keer een aanvaring gehad met iemand van de klantenservice. Die had een slechte dag of zo.

T

Tina Hendriks

15-09-2021

0

4 9V oplaadbare NiMhd Batterijeb

Op 16/4 bestel ik bij More Things'store 4 Ni Mhd 9V batterijen, die op 6/5 hier geleverd werden. Ik verwittig de verkoper dezelfde dag dat die 4 batterijen niet kunnen opgeladen worden en dus defect zijn Op 7/5 krijg ik de belofte dat het probleem wordt opgelost door het vervangen van de batterijen! Ondertussen met al verschillen de bevragingen is er nog steeds geen nieuws.Ik ben er van overtuigd dat heel zijn stock defect is en hij maar steeds defecte batterijen levert aan de Ali klanten, Wat doet U aan zo een leverancier? Vandaag 25/8 nog steeds niks gezien!

D

De Bisschop Eric

25-08-2021

0

persoonlijke verzorging

verkoper zijn niet eerlijk en als je wil klagen dan is niet makkelijk om een klacht tegen de verkoper te doen, ben nu meer dan drie manden bezig ermee en nog steeds niks opgelost

O

O .A

04-04-2021

0

PA4X 76-toetsen Professionnel.

hello, i sent money to a seller at Alibaba to receive two products, but he doesn't send anything and he says after one day that i have to pay € 450 the insurance cost. I want my money back because he is a scammer I am sure you are reliable. I please please seek help

M

Mohammed Alissa

17-10-2020

1