Goedkoop op vakantie: Tips & Tricks!

Zo goedkoop mogelijk op vakantie, wie wil dat nou niet? Maar hoe doe je dat precies? Wie de slimme trucjes kent en bijvoorbeeld weet waar je de beste aanbiedingen vindt, wanneer je het beste kunt boeken en waar je dan vooral op moet letten, kan heel wat geld besparen. Hierbij een aantal waardevolle tips!


Vergelijkingssites


Vergelijkingssites kunnen een heel handige manier zijn om die goedkope reisjes op internet te spotten. In plaats van zelf urenlang rondstruinen, kun je gewoon kijken wat een ander gevonden heeft aan aanbiedingen en dealtjes in vakanties. Hou deze verschillende vergelijkingssites voor reizen zoals AlleReizenOp1SiteMomondo en Trivago dus goed in de gaten. Extra handig is dat je hier vaak geen specifieke bestemming hoeft op te geven; je kunt dan gewoon de goedkoopste reis kiezen, gebaseerd op wanneer je weg wilt. En dat bespaart geld! Vaak is het aanbod op dergelijke sites zeer wisselend, in verband met beschikbaarheid en verse aanbiedingen. Snel boeken kan dus essentieel zijn, om teleurstellingen te voorkomen. Want misschien zit een ander wel op dezelfde tijdelijke vakantiedeal te azen als jij!Prijsvechters


Vergelijkingssites zoeken onder andere naar aanbiedingen bij bekende prijsvechters in de reisbranche. Maar daar kun jij natuurlijk zelf ook kijken. zo ben je net weer een stap sneller. Reisbureaus als D-ReizenTravelDeal, Alltours en Neckermann Reizen zijn voorbeelden van zulke prijsvechters: hier kun je zomaar ineens een topdeal tegenkomen.  Een zogenaamde pakketreis kan ook extra voordelig zijn: hier worden deals voor bijvoorbeeld hotels, vliegreizen en verzorging (zoals logies of All Inclusive) gecombineerd. En ook erg handig: kijk eens op de boekingskalender en selecteer het laagste bedrag, dat kan zo honderden euro's voordeliger uitpakken! Veilingssites


Veilingsites kunnen ook heel aantrekkelijke aanbiedingen hebben, maar vooral voor wie slim weet te bieden. Op VakantieVeilingen kan het bijvoorbeeld lonen om op vreemde tijdstippen online te zijn en je slag te slaan als niemand anders aan het bieden is op die mooie zonvakantie. Zo kan het gebeuren dat je voor een paar tientjes een weekje naar Spanje gaat, terwijl je buurman in het vliegtuig voor dezelfde reis zomaar een paar honderd euro moest neerleggen. Speciale aanbiedingen voor leden


En dan heb je nog websites als Secret Escapes die gebruik maken van ledenkortingen. Hier moet je je wel even voor aanmelden, maar daarna krijg je speciale aanbiedingen om extra korting te krijgen op bijvoorbeeld luxueuze hotelovernachtingen. Ook bij Booking.com zijn er speciale aanbiedingen voor leden. Je moet het maar weten, dus bij dezen!Timing is everything!


Voor wie het helemaal slim wil aanpakken, zijn er nog meer allerhande trucs die vooral met timing te maken hebben. Hou bijvoorbeeld goed in de gaten hoe vliegtickets in prijs stijgen en dalen. Voor veel reizen en bestemmingen boek je zes weken voor de vertrekdatum het goedkoopste ticket; daarna gaan de prijzen stijgen in verband met teruglopende beschikbaarheid. Maar vlak vóór vertrek, als een echte last minute, kunnen de laatste tickets juist weer ineens zeer goedkoop worden, wanneer bijvoorbeeld de luchtvaartmaatschappij begint te vrezen dat de laatste stoelen in het vliegtuig mogelijk onbezet zullen blijven. Maak daar gebruik van en wacht je kans goed af! En dat geldt natuurlijk niet alleen voor vliegtickets, maar zeker ook voor hotels of vakantiehuisjes. Zo kun je bij La Casita soms ineens heel voordelig een prachtig vakantiehuis in Spanje boeken.


Kies eens een ander vliegveld


Naast variëren met vertrektijden, vertrekdagen en zelfs vertrekperiodes kan het ook zeer lonen om eens te vertrekken van of aan te komen op een ander vliegveld. Verschillende budgetmaatschappijen vertrekken bijvoorbeeld exclusief vanaf Eindhoven, Eelde, RotterdamMaastricht of zelfs Düsseldorf. Bovendien is parkeren op dergelijke vliegvelden vaak een stuk goedkoper dan op Schiphol. Let wel op dat de reiskosten naar zo'n wellicht verder gelegen luchthaven niet de besparing opheffen. Wat omgekeerd natuurlijk in je voordeel kan werken als je toevallig toch al dichter in de buurt van een ander vliegveld dan Schiphol woont!Wees goed voorbereid en lees reviews!


Eigenlijk is alles samen te vatten in één woord: Voorbereiding! Een voorbereid mens gaat altijd extra goedkoop op vakantie. Wie ècht wil besparen, moet gewoonweg tijd investeren om uit te zoeken waar en wanneer dit het beste kan.


Heeft een vergelijkingswebsite de beste deal? Of kun je beter 's nachts op een veilingssite een reisje op de kop tikken? En wat kun je dan verwachten van de reis? Vergeet niet de reviews te lezen van de verschillende reisaanbieders op NederlandReview, om te voorkomen dat goedkoop duurkoop zou kunnen worden! Wat zijn precies de ervaringen, beoordelingen, reisverhalen en tips van klanten en reizigers die vóór jou een (goedkope) reis boekten op een van de talloze reisaanbieders online?


 


Ga voorbereid op reis!


Fijne vakantie! En laat je even weten hoe het was?


 


Foto: Phil Norton


Share