Zo vind je een betrouwbare ontstoppingsdienst in jouw regio

Je hoopt er nooit of hooguit eens in je leven mee te maken te krijgen: een verstopte riolering in huis. Een verstopping in het riool leidt tot een zeer onaangename stank binnen je woning, waarbij het onvoldoende zal zijn om een raam open te zetten. De geur blijft lang hangen. In het ergste geval stroomt er geen water meer door de riolering. Dit betekent dat een gootsteen in de keuken of het toilet in de badkamer niet meer gebruikt kan worden, totdat de riolering ontstopt is. Een riool ontstoppen in Arnhem of bijvoorbeeld Nijmegen kan best lastig zijn, daar je er als particulier niet de juiste hulpmiddelen voor hebt. Wat kun je in zo’n geval het beste doen? Hoe vind je een betrouwbare ontstoppingsdienst, welke je geen onnodig hoge rekening presenteert na het uitvoeren van de ontstopping? In dit artikel lees je er meer over. 

Ontstoppingsdienst vergelijken op specifieke punten 

Een ontstoppingsdienst vergelijken om de meest betrouwbare partij in de regio te vinden, bestaat uit verschillende stappen. Start bijvoorbeeld met het bepalen van de voorrijkosten die partijen rekenen. De ene ontstoppingsdienst brengt geen voorrijkosten in rekening; het andere bedrijf brengt deze kosten (onverwacht) achteraf in rekening. Naast de voorrijkosten is het belangrijk te controleren of een partij transparant is over de tarieven voor hun diensten. Het voorkomt dat je veel meer betaalt, dan je op voorhand verwacht had. Daarbij maakt dit het makkelijker om de verschillende partijen in de regio met elkaar te vergelijken. Vaak vind je op de website van een ontstoppingsdienst in welke mate ze transparant zijn over de tarieven voor de door hen uit te voeren diensten. 

Kies voor een partij met opgeleide monteurs

Niet onbelangrijk bij het vergelijken van de verschillende ontstoppingsdiensten is de kennis en ervaring waarover zij beschikken. Je wilt voorkomen dat een ontstopping na de hulp van zo’n ontstoppingsdienst toch niet volledig verholpen blijkt te zijn. Laat staan dat je er nadien achter wilt komen, dat de leidingen zijn aangetast als gevolg van de werkwijze van een ontstoppingsdienst. Kies om deze reden altijd voor een partij met goed opgeleide monteurs, welke werken met professionele en VCA-gekeurde apparatuur. Het voorkomt schade aan de leidingen en riolering in huis en verzekert je van een passende oplossing bij een verstopping in het riool. 

Kijk naar de reviews van anderen 

Tot slot is het verstandig te kijken naar de reviews die anderen aan een ontstoppingsdienst hebben gegeven. Deze reviews kun je op deze website vinden, maar bijvoorbeeld ook in een zoekmachine als Google. Hoe wordt het bedrijf beoordeeld door consumenten? Ogen de reviews die je online vindt betrouwbaar? Kies altijd voor een partij met tenminste 50 à 75 reviews. 

Share