Zo transformeer je jouw tuin in een paar stappen

Voor veel mensen is het hebben van een tuin een vereiste als het gaat om het kopen van een huis. Soms zie je echter tuinen die er meer uitzien als een jungle (en dat bedoel ik niet positief) dan als een tuin. Een tuin kan een echte waardevermeerdering opleveren bij het verkopen van je huis, of je dat nou nu al wilt doen of later pas. Daarom lees je hier hoe jij je tuin kan opleuken in een paar stappen. 

Stap 1: kies een stijl

De eerste stap als het gaat om het pimpen van je tuin is het kiezen van een stijl. Ga je bijvoorbeeld voor een mediterraanse look, ga je voor een klassieke of retro look, of ga je misschien wel voor een strandtent idee. Als je gaat zoeken naar een stijl kan je bijvoorbeeld Pinterest gebruiken voor inspiratie. Sla plaatjes op, maak een moodboard en noteer de dingen die je zou willen gebruiken. 

Stap 2: kies een paar statement items

Tegenwoordig is er zoveel leuke tuindecoratie te koop, dat je voor alle stijlen wel iets moois kunt vinden. Dat maakt het kiezen dan juist weer wat moeilijker. Een goede tip is daarom om voor een paar opvallende items te gaan, in plaats van voor veel kleinere decoratie. Zo bespaar je uiteindelijk geld, en oogt het geheel rustiger. Denk bijvoorbeeld eens aan een mooie tuintafel of een grote plant. 

Stap 3: budgetproof transformeren van je tuin

Natuurlijk is het transformeren van je tuin tot waardevermeerdering eerst een kostenpost. Misschien wil je bijvoorbeeld je tuin wel gaan betegelen, maar helaas zijn tuintegels enorm duur. En al die vierkante meters tellen snel op. Op Marktplaats worden af en toe mooie (gratis) restpartijen aangeboden, struin daarom het platform eens af. Naast marktplaats kan de kringloopwinkel ook vaak uitkomst bieden als je budgetproof iets uit wil zoeken. 

Stap 4: beplantingen

Je hoeft echt geen groene vingers te hebben voor een mooie tuin. Een paar grote planten kunnen al een heel verschil maken. Denk bijvoorbeeld eens aan een klimop langs je schutting. Deze kost vaak weinig, groeit snel en is een makkelijke manier om je tuin van meer groen te voorzien. 

Heb jij nou geen idee waar je decoratie en/of items voor je tuin het beste kunt aanschaffen? Kijk dan eens op VidaXL. Zij hebben van alles voor in je tuin. 

Share