We kunnen dan wel niet op vakantie, maar dromen mag!

Wegdromen bij de mooiste locaties. Kun je er niet heen, dan doe je maar alsof. Wij geven tips voor hoe je dat doet. Fijne reis!

Op vakantie is door de coronacrisis nu even geen optie. Dus braaf blijven we allemaal vooral thuis, ook tijdens de kerstvakantie. Maar wie zegt dat je niet van verre reizen kunt dromen? Dat is natuurlijk harstikke veilig.

Wij geven graag een aantal tips voor hoe je dat doet.

1. Ga digitaal op reis naar de mooiste locaties

Ook al ga je nu misschien niet op vakantie, je kunt wel doen alsof. Door digitaal te reizen. 

Hoe je dat doet? Door hetzelfde te doen als je misschien zou doen als je wél binnenkort een vliegtuig in zou stappen. Bezoek reissites, lees vakantiegidsjes en leer een andere taal. 

Ga zo bijvoorbeeld eens naar New York, naar Medellin Colombia, of naar Ulaanbaatar in Mongolië. Kijk zelf hoe ver je wilt gaan. Leer alles van die locatie kennen, want dan is het steeds meer alsof je er echt bent of naartoe gaat. 

En wie weet word je wel zo enthousiast, dat je er na de coronacrisis daadwerkelijk heen wilt. De voorbereiding heb je dan al gehad!

2. Droom weg bij de mooiste reisfoto's en -filmpjes

Plaatjes kijken op internet is niet alleen leuk in tijden van corona. Maar nu kun je er wel extra behoefte aan hebben. 

Googlen op exotische locaties, zoals tropische eilanden, kan daarom nu extra leuk zijn. Net als het bekijken van reisfilmpjes op YouTube of reisdocumentaires op Netflix.

Het helpt, net als bij tip 1, om jezelf dan echt op die locaties en in die foto's en filmpjes te visualiseren. Dat klinkt moeilijker dan het is.

Doe gewoon net alsof je net uit je vakantiehuis in Colombia bent gestapt en nu de omgeving gaat verkennen. Dit kan bijvoorbeeld heel makkelijk met Google Streetview; lopen door de straten van jouw droombestemming.

Droom weg en geniet!

3. Haal herinneringen op aan reizen die je al gemaakt hebt

Je hoeft niet alleen (digitaal) op reis naar locaties waar je heen zou willen. Je kunt ook gewoon herinneringen ophalen aan reizen die je al gemaakt hebt. 

Wat was de mooiste vakantie die je hebt meegemaakt? Of welke reis staat jou het meeste bij? Ga terug naar hoe het toen was. 

Heb je van eerdere reizen of vakanties fotoboeken gemaakt? Dan is dit het moment om die erbij te pakken! 

4. … en maak een fotoboek van een eerdere vakantie!

Heb je nog geen fotoboeken gemaakt, maar had je dat wel gewild? Dan is dit het moment om dat eindelijk te doen. Want zo beleef je die eerdere vakantie nog een keer. 

Wil je weten waar je zo'n fotoboek het beste kunt laten afdrukken, lees dan eerst reviews over fotoboeken op NederlandReview!

Wil je toch een vakantie boeken?

Kun je toch echt niet wachten met het boeken van een vakantie? Zie dan onze eerdere blog over de zomervakantie van 2021: wat zijn de voor- en nadelen van het boeken van een vakantie in de zomer van 2021?

Share

Recent toegevoegd