Wat zijn makkelijke kamerplanten voor thuis?

Ben jij zo iemand die vol goede moed prachtige nieuwe planten koopt, er een week echt aandacht aan besteedt en daarna thuiskomt bij planten die het één voor één hebben opgegeven? Iemand die de planten water geeft met dat laatste slokje water dat je nog over had in je fles? Of ben je gewoon continu op reis maar kom je wel graag thuis in een zee van groen?

Dan ben jij de uitgelezen persoon voor kamerplanten die zelden water nodig hebben. Bekijk hier een compleet overzicht van makkelijke kamerplanten.

Hoe veel water is ‘’weinig’’?

Ja natuurlijk, alles is relatief. We hebben het over de frequentie, en ook de hoeveelheid. Dat laatste hangt er natuurlijk ook van af hoe groot niet nieuwe groene aanwinst is. Je kunt altijd om advies vragen of meer informatie over de plant opzoeken om er zeker van te zijn dat je niet te weinig, maar zeker ook niet te veel moeite doet.

  • Met een cactus zit je altijd goed

Het zijn bijzondere verschijningen, maar ze zijn dan wel weer verrassend makkelijk te verzorgen. Met een aantal kleine of juist een grote cactus in je kamer, geef je gelijk een stoere look en feel aan je decoratie - met een beetje groen!

  • Weelderig groen, maar toch weinig water nodig: de zamioculcas

Je zou het niet denken als je de volle, groene takken van deze plant ziet, maar hij vraagt echt weinig aandacht. De Zamioculcas heeft weinig water en zon nodig en is dus een graag geziene gast op studentenkamers, maar ook bij echte plantenliefhebbers. Mooi is ‘ie namelijk wel degelijk.

  • De Monstera Deliciosa geniet van weinig aandacht

Je kent hem misschien beter als ‘de Gatenplant’, maar de exotische naam Monstera Deliciosa, willen we je niet onthouden. Deze plant heeft niet bijzonder veel water nodig, maar wel iets meer dan de bovenstaande schoonheden.

  • Een kentiapalm staat goed in vrijwel elke ruimte

Weelderiger wordt het bijna niet, zeker als je je bedenkt dat de kentiapalm er met een gemiddelde hoeveelheid water prima mee door kan. Een beetje licht vochtige grond en wat schaduw is alles wat deze kanjer van je vraagt. En met hoe mooi hij is, kan zelfs de meest luie plantenverzorger daar geen nee tegen zeggen.

Share