Wat is een mantelzorgwoning?

Nederland wordt gezien als een echte verzorgingsstaat. We leven in een sociaal systeem waarbij de staat grotendeels de verantwoordelijkheid draagt voor het welzijn van de burgers. Aspecten als onderwijs, gezondheidszorg en sociale zekerheid worden deels door de staat geregeld. In verzorgingshuizen zijn tegenwoordig vaker problemen als tijdsdruk en personeelstekorten, die erin resulteren dat de zorg niet optimaal is. Zorg geven is zwaar, maar dankbaar werk. Dit is ook het geval wanneer we het hebben over mantelzorg. 

Mantelzorg

In veel gevallen is te zien dat er een beetje extra wordt gezorgd voor ouderen, door mensen uit hun directe omgeving. Dit kan worden gedaan door hun broers of zussen of door bijvoorbeeld hun kinderen en kleinkinderen. We spreken van mantelzorg wanneer alle hulp aan een hulpbehoevende wordt gedaan door mensen uit de sociale omgeving. Mantelzorg bestaat vaak uit verschillende onderdelen. Zo kan het zijn dat u hulp krijgt bij koken of schoonmaken. Ook kan het zijn dat er geestelijke hulp wordt aangeboden of dat u wordt verpleegd voor uw handicap. Mantelzorgers zijn onwijs belangrijk voor de samenleving. Ze zorgen ervoor dat hulpbehoevende thuis kunnen blijven wonen en vangen de tekorten in de zorg op. 

Mantelzorgwoningen

Een mantelzorgwoning

is een woning die bedoeld is om de hulpbehoevende persoon te kunnen verzorgen. De woning staat vaak op het eigen terrein waardoor er altijd snelle en goede zorg in de buurt is. De mantelzorger woont in de mantelzorgwoning of in de bestaande woning die al op het terrein staat. Dit kan per situatie verschillen en u kunt zelf bepalen wat voor jullie beiden wenselijk is. De mantelzorgwoningen van blijven-wonen zijn mooi afgewerkt en worden geplaatst naar al uw wensen. Een mantelzorgwoning laten plaatsen is dé oplossing om langer op jezelf te kunnen blijven wonen.

Share