Warme kleding voor outdoor activiteiten

De feestdagen zijn voorbij en het nieuwe jaar is ingeluid, maar dat betekent helaas niet dat de zomer er alweer aan komt. Januari en februari staan erom bekend om koud en guur te zijn en ook de uitdrukken “maart roert zijn staart” en “april doet wat hij wil” klinken vast de meeste mensen niet vreemd in de oren. Dat betekent helaas dat we ons nog even moeten schermen tegen de kou die misschien zelfs nog wel iets erger wordt. Op het moment van schrijven sneeuwt het zelfs en ook als het dooit zal er nog menige regenbui vallen voor de lente echt doorbreekt. Daarom dus hier wat kledingtips voor hoe je de kou toch nog ietsje langer vol kunt houden.


De winterjas

Natuurlijk moet je een lekkere dikke winterjas hebben om wind en regen van je lijf te houden. Die jas moet echter wel aan een aantal eisen voldoen. Zo moet de rits beschermd worden door middel van een zogenoemde overslag, het liefste met klittenband zodat er geen ruimte overblijft. De lengte van de jas moet aansluiten bij wat je zelf prettig vindt. Zo zweert de ene bij een korte jas terwijl een ander het liefste voor een lange parka-achtige jas gaat. Denk ook functioneel wat je ermee gaat doen. Fietsen met een parka is niet heel praktisch. Het kan fijn zijn om een gevoerde capuchon bij je jas te hebben, maar dit hoeft niet. Deze moet je dan natuurlijk wel aan kunnen trekken zodat hij niet steeds van je hoofd kan waaien. Zoek daarom altijd naar de beste outdoorkleding die bij jou past.


De fleecetrui

Ook een fleecetrui is in de wintermaanden vooral voor koukleumen onmisbaar. Fleece is een stof waarvan je snel warm wordt en die niet snel warmte los zal laten. Je blijft er dus heerlijk warm mee. Mocht een fleecetrui te benauwend voor je zijn dan kun je ze vaak ook wel als vest vinden. Die kun je naar believen dichtritsen of open laten. Flanel heeft eigenlijk hetzelfde effect en is daarom ook uitermate geschikt voor een winterse pyjama.


Thermokleding

Dan komen we eigenlijk aan bij de onderste laag van je kleding. Onder je vest of zelfs T-shirt kun je altijd nog wat thermokleding dragen. Deze zijn er echt voor gemaakt om de warmte bij je te houden en niet te laten ontsnappen. Ze zijn er in de vorm van een hemd, topje, broek of shirt. Ze zijn er zelfs met lange mouwen. Je ziet ze onder je gewone kleding bijna niet zitten en toch houden ze je heeftlijk warm.En Snowinn heeft ook handige thermokleding voor je nek, hals, gezicht en andere plekken waar je vaak toch nog koud blijft.

De winterschoen

De winter is het uitgelezen seizoen om die lange laarzen weer eens uit de kast te trekken. Die zij echter niet altijd even praktisch. Soms wil je gewoon wat kortere winterschoenen aan. Kijk eens bij voor wat schoeisel waarmee je ook in de sneeuw goed grip kunt houden. Decathlon heeft veel winterschoenen voor de skisport en ook specieke schoenen voor sporten in alle weersomstandigheden. Dus ook voor een wandeling in de sneeuw of een trektocht door de koude bergen.


Werk met laagjes

Nog een laatste tip van ons is het werken met laagjes. Als het koud weer is dan is het verleidelijk om die ene hele dikke jas aan te doen en je daarmee goed in te pakken. Natuurlijk kun je die lekkere dikke jas gerust pakken, maar zorg ervoor dat je er ook een goede trui onder hebt en eventueel een T-shirt. Denk er alleen wel aan dat dikke lagen dicht op elkaar gepropt je juist niet warm houden. Tussen de lagen moet dan wel weer wat ruimte zitten waartussen de warmte kan worden vastgehouden.


Share