Vijf toffe vakantiebestemmingen om in 2019 te bezoeken

Vijf toffe vakantiebestemmingen om in 2019 te bezoeken

Lonely Planet brengt elk jaar een lijst vol bijzondere reisbestemmingen uit. Vandaag bespreken we er vijf!

1. Duitsland
Dit is gelijk de bestemming die het dichtst bij Nederland ligt: ons bijna 9x zo grote buurland Duitsland. Hoewel de meeste Nederlanders er al minstens 1x in hun leven zijn geweest, valt er elke keer weer iets nieuws te ontdekken. Hou je van kunst? Bekijk dan alle moderne architectuur, kunst en design in de stijl van Bauhaus. Ook voor de liefhebbers van de geschiedenis zijn er diverse middeleeuwse kastelen, historische stadskernen en oude binnensteden te bezoeken.

Ben je meer van de stedentrips en hou je wel van een beetje shoppen? Probeer dan eens Berlijn of Hamburg. Wellicht ben je daar al eens een keer geweest, maar ik durf te wedden dat je écht nog niet alle uithoeken hebt gevonden! Een manier om het wat spannender te maken is om niet naar Duitsland te gaan met de auto of de trein, maar met de motor! Motors kun je tegenwoordig op verschillende plekken over het hele land huren, en daarnaast zijn er genoeg webwinkels zoals www.bikeroutfit.nl die extra accessoires voor je trip aanbieden.

2. Indonesië
Het kan je bijna niet ontgaan, maar ook in Indonesië houden ze van motorrijden! Vele locals verplaatsen zich op deze manier van bestemming naar bestemming. Ook als je dit liever niet zelf doet in een onbekend land, is het al bijna een attractie om er gewoonweg naar te kijken.

Indonesië bestaat uit meer dan 17.000 eilanden en is daarmee ‘s werelds grootste eilandstaat. Omdat het zo groot is laten de Indonesische eilanden een heel gevarieerd beeld zien wat betreft etniciteit, taal, godsdienst, cultuur en keuken. Naast de mooie toeristische delen van het land zijn ook de gevolgen van de natuurrampen nog zichtbaar. Heel interessant om te zien, en het zet je zeker even aan het denken.

3. Belize
Hoewel Belize voor veel mensen nog een onbekende reisbestemming is, heeft dit stukje van Centraal-Amerika veel te bieden. Belize is de perfecte ‘zon, zee en strand’ bestemming: je kunt lekker luieren op het strand, genieten van een wandeltocht door de jungle hutten en prachtig duiken in het Barrièrerif van Belize. Aangezien de temperaturen in de zomer tot in de 30 graden Celsius kunnen oplopen, raden we het je ook aan deel te nemen aan een van de vele andere watersporten in Belize. Voor tips en accessoires kun je terecht op www.nauticgear.nl.

4. Jordanië
Bij veel reizigers heerst er de vrees dat het in Jordanië niet veilig is. Hoewel we dat niet helemaal kunnen ontkennen, kunnen we je wél beloven dat er in dit land hele mooie bezienswaardigheden zijn om te bezoeken en raden we de echte daredevils tóch aan om hier eens naar te kijken.

Voor een avontuurlijke reis zit je hier goed: bekijk de historische stad Petra in levende lijve, volg de route van Mozes naar de Neboberg en ga op woestijnsafari in het Shaumari Wildlife Reserve. Wanneer het tijd is om af te koelen kun je even dobberen in de Dode Zee. Door het hoge zoutgehalte van het water blijf je vanzelf drijven en kun je rustig je dag afsluiten.

5. Kirgizië
Last but not least bespreken we Kirgizië. Het land dat in Centraal-Azië gelegen is spreekt menig reiziger niet direct aan, maar voor bergwandelaars en avonturiers is dit het Walhalla. De mooie landschappen, culturele tradities en gastvrijheid van de bewoners is wat je reis hiernaartoe compleet maakt.

Steden zoals Bisjkek en Osj zijn prachtig om te bezoeken. Ook de Fergana Vallei, het nationale Ala Archa park en de Seven Bulls rotsen zijn écht plekken die je niet mag overslaan. Echter moet je er wel rekening mee houden dat Kirgizië vrij crimineel is tegenover buitenlanders, vooral in de avonduren. Blijf dan lekker binnen en maak een praatje met de locals van de accommodatie waar je verblijft. Op deze manier leer je de cultuur alleen nog maar beter kennen!

Foto door: Rawpixel

Gerelateerd