Vijf redenen waarom drones geweldig zijn!

Drones, ze zijn vaak in het nieuws de laatste tijd. Soms omdat iemand er geweldige natuurshots mee heeft gemaakt, maar meestal vanwege negatieve gebeurtenissen. Vandaag willen we ons focussen op de voordelen van drones en waarom ze juist zo geweldig zijn!


1. Politiewerk
Hoe de drones eerst werden gebruikt door hobbyisten en liefhebbers, ziet nu ook de politie steeds meer mogelijkheden in deze ‘onbemande luchtvaartuigen’. In Nederland zijn ze er nog niet volop mee bezig, maar in Amerika –uiteraard- wel. Zo zet de Texaanse politie drones in om een plaats-delict vanuit de lucht in kaart te brengen. Wat ons betreft zijn drones heel goed te gebruiken ter beveiliging en bestrijding van criminaliteit.


2. Journalistiek

Journalisten

voelen zich steeds vaker onveilig en in sommige gebieden is dat ook heel terecht. Hoewel ze ons graag van het nieuws voorzien, is er vaak sprake van veel oorlogsgeweld en is de kans op aanslagen daarbij ook te groot. Drones kunnen in de plaats van journalisten naar deze bestemmingen afreizen en op een veilige afstand verslag doen van de gebeurtenissen.


3. Films
Deze reden is meer gericht op de consumenten onder ons. Vele mensen hebben al een drone aangeschaft om van hun droomvakantie een mooie film te kunnen maken. Hoe we eerst met z’n allen vol fascinatie naar dit soort YouTube-filmpjes zaten te kijken, is het nu heel gewoon. Daarnaast worden drones steeds slimmer en goedkoper. Voor de echte beginners zijn er zelfs drone vliegles beschikbaar om er het meeste uit te kunnen halen. Des te meer reden om er eentje te kopen dus!


4. Bescherming natuurgebieden
Drones worden steeds vaker ingezet om stropers te lokaliseren. In Zuid-Afrika, Oeganda en Namibië is de jacht op olifanten en andere wilde dieren namelijk nog altijd heel groot. Met behulp van de drones kunnen stropers opgespoord worden en komt er direct een arrestatieteam op af.


5. Transport
Er is in Nederland nog geen sprake van transport via drones, maar het zit er wel al een tijdje aan te komen. Het klinkt misschien wat gek, maar transport via drones is veel milieuvriendelijker dan vervoer per auto’s én gaat veel sneller. Perfect dus voor onze generatie consumenten die alles het liefst dezelfde dag al in huis hebben. Amazon is al volop bezig met de ontwikkeling van Amazon PrimeAir bezorgdrones en wie weet doen honderdduizenden andere bedrijven daar over een aantal jaar ook aan mee.


Foto door: Josh Sorenson


Share