5 tips tegen griep en verkoudheid: healthy living!

Met het wisselen van de seizoenen en het zakken van de temperaturen raken veel mensen verkouden of krijgen zelfs griep. Een kou is zo gevat! Zorg ervoor dat je niet ziek wordt en leef extra gezond. Wij geven 5 tips voor hoe je dat doet.


1. Eet genoeg groente en fruit


Vitamines, vitamines, vitamines! Ze vormen een goede bescherming tegen griep en verkoudheid. Zorg ervoor dat je conditie zo goed mogelijk is en ga jezelf te buiten aan al dat lekkere groente en fruit. Het seizoen van de sinaasappels en mandarijnen is bijna weer aangebroken, heerlijk! Voedingssupplementen kunnen helpen jouw dagelijkse portie vitaminen binnen te krijgen.


2. Zorg ervoor dat je voldoende beweegt


Voel je je niet helemaal top, dan is het vaak verleidelijk om lekker op te bank te hangen met een kop thee. Het is echter goed om elke dag voldoende te bewegen, ook als je wat stram bent. Neem bijvoorbeeld nu dat abonnement op de sportschool en motiveer jezelf extra om te gaan sporten. Laat bijvoorbeeld speciale bidons bedrukken en scoor een nieuwe sportoutfit, dan krijg je er vast al meer zin in!


3. Pak je goed in


De ene dag is het nog bijna 20 graden (dat was een warmterecord in oktober), de dag erna is het ineens kouder dan tien graden. Daardoor zijn mensen vaak niet goed genoeg voorbereid op koud weer en kleden ze zich te warm. Check dus voor je de deur uitgaat of je een winterjas, sjaal en muts nodig hebt, of minder zwaar bepakt naar buiten kunt. Voor kinderen zijn er allerlei leuke kledingtrends dit najaar; die beschreven we gisteren in onze blog


4. Ga elke dag naar buiten


Ook al is het koud buiten; het is belangrijk dat je elke dag naar buiten gaat en een frisse neus haalt. Dus regen of geen regen: ga eropuit! Maak bijvoorbeeld een boswandeling in het weekend of ga gewoon lukraak een stuk wandelen. Je knapt er altijd van op!


5. Zorg voor een goede hygiëne


Ben je onverhoopt toch verkouden geworden, hou dan rekening met je collega's en andere mensen om je heen. Hoest en nies netjes in een zakdoek, zo adviseert ook het RIVM.


Share