Verduurzamen van een woning en waarde toevoegen aan je woning

Overweeg je jouw woning te verduurzamen? Ben je zoekende naar methodes om waarde toe te voegen aan je huis?  Middels dit artikel zullen we dieper ingaan op deze 2 onderwerpen. Doel is dat jij er uiteindelijk profijt van zal hebben. Want willen we niet allemaal bijdragen aan een beter milieu? En is het niet geweldig dat verduurzaming kan in combinatie met minder pijn in de portemonnee? 

Energie besparen

Hoe kun jij energie besparen? Er bestaan diverse methodes om dit voor elkaar te krijgen. Het is van belang om eerst inzichtelijk te hebben wat je huidige verbruik is. Heb je dit in kaart gebracht? Dan zijn er een aantal opties om op de rekening van energieverbruik te kunnen besparen. De installatie van zonnepanelen kan hier een belangrijke rol in spelen. Dit geldt eveneens voor een goede isolatie. Het is van belang om apparaten die niet gebruikt worden, uit te schakelen. 

Lange termijn

Besparen op energie kan in het begin hoge kosten met zich meebrengen. Het is echt een investering voor de lange termijn. Met wat kleine wijzigingen is het al mogelijk om snel op de energiekosten te besparen. Wil je echt voor een drastische verlaging gaan? Dan zullen er investeringen gedaan moeten worden. Denk daarbij goed na over de terugverdientijd. Specialistische bedrijven zijn in staat je van gedegen advies te voorzien. Een investering zal ten goede komen aan het energielabel van de woning. 

Isolatie huis

Besparingen kunnen gerealiseerd worden door de woning op goede wijze te isoleren. Dit is op een aantal verschillende manieren te realiseren. Heb je een huis met het bouwjaar voor 1976? Dan zal de toepassing van goede isolatie een voordelig effect hebben op het verbruik. Het is dus slim om op deze manier te besparen. Het is raadzaam om vooraf te controleren of vorige bewoners al acties hebben uitgevoerd. Ligt het bouwjaar meer in het heden? Ook dan kan er nog steeds van alles verbeterd worden. De meeste nieuwbouwwoningen zijn afdoende geïsoleerd.

Cv-ketel en zonnepanelen

Goed geïsoleerde woningen houden de warmte in huis. Heb je ook nog een cv-ketel? Dan kan deze het beste vervangen worden door een hr-combiketel. Deze kan energie op efficiëntere wijze opwekken. Uiteindelijk zal er dan minder gas verbruikt worden. De aankoop van een dergelijke ketel kost momenteel tussen de € 1.300,- en € 3.000,-. De aanschaf van zonnepanelen kan voor een aanzienlijke kostenvermindering zorgen. Omdat je direct ziet wat er wordt opgewekt, zal duidelijk worden wat er bespaard wordt.

Hypotheek oversluiten

Een hypotheek oversluiten kan een verstandige beslissing zijn. Dit is wijsheid als de rente voor een hypotheek lager is dan de kosten die je nu betaald. Er bestaan handige tools waarmee dit berekend kan worden. Gedegen hypotheekadviseurs zijn eveneens in staat om je via een oriëntatiegesprek op de hoogte te brengen. 

Herfinancieren hypotheek

Het oversluiten van hypotheken wil zeggen dat er wordt overgestapt naar een andere hypotheek, terwijl je in dezelfde woning gehuisvest blijft. Een andere benaming voor het oversluiten is ook wel ‘hypotheek herfinancieren’. Er wordt een volledige nieuwe hypotheek afgesloten. Dit brengt nieuwe voorwaarden mee met betrekking tot de rente. Voor het overstappen moeten wel kosten worden gemaakt. Er kan door de huidige hypotheekverstrekker boeterente in rekening gebracht worden. 

 

Share