Veilig online kleding shoppen in tijden van corona

De stad in om te shoppen kan nu niet. Shoppen online biedt uitkomst. Hoe doe je dat veilig in tijden van corona?

NederlandReview beantwoordt graag een aantal vragen die veel online shoppers nu hebben.

Zijn (web)winkels wel gewoon open en kan ik wel bestellen?

Ook al hebben veel winkels in winkelcentra de deuren inmiddels gesloten, toch kun je nog volop shoppen, maar dan meestal online. De meeste populaire kledingwinkels, zoals Shein en Asos, zijn daar 'gewoon' open. Daarnaast hebben veel webwinkels zelfs nog allerlei extra promoties, zoals Ted Baker, Het kan dus juist lonen om nu te gaan winkelen, maar dan veilig vanaf huis.

Wel kan het soms wat langer duren voordat je jouw bestelling hebt ontvangen, want sommige online winkels hebben het nu extra druk of hebben minder medewerkers die actief aan het werk zijn. Hou dus goed eventuele berichten in de gaten; vaak vind je op de homepage van een webshop meer informatie over eventuele coronadrukte.

Worden pakjes en online bestellingen nu wel gewoon bezorgd?

Nu de meeste mensen thuis moeten werken, kun je je afvragen of jouw online bestelling wel wordt bezorgd. Immers, als jouw postbode ook thuiszit, hoe komt jouw pakje dan bij jou terecht? Gelukkig werken de meeste postbezorgdiensten gewoon door. Sterker, ze hebben het vaak zelfs drukker dan normaal! Het kan in sommige gevallen daarom wat langer duren voordat jij jouw bestelling hebt ontvangen, maar bestellingen zouden allemaal nog altijd moeten aankomen. Gebeurt dat niet (op tijd), neem dan contact op met de winkel waar je hebt besteld.

Kan het virus worden overgedragen via een pakketje?

Sommige mensen zijn bang om een pakketje aan te raken dat niet alleen in handen is geweest van de verzender, maar ook bijvoorbeeld van de postbode. Het RIVM zegt het volgende over de kans op een besmetting via een pakketje: 

"De kans is klein dat je ziek wordt als je spullen of oppervlakken aanraakt of vastpakt, zoals post, pakketjes of een bos bloemen."

Je verkleint deze kleine kans nog verder door regelmatig jouw handen te wassen, en dus bijvoorbeeld extra na het openen van een pakje, en sowieso zo min mogelijk met je handen je gezicht aan te raken. 

Hoe weet ik of mijn webwinkel nu wel betrouwbaar is?

NederlandReview verzamelt reviews over alle bedrijven, zodat iedereen kan lezen hoe klanten deze winkels beoordelen. Lees dus altijd eerst de reviews van klanten om te beoordelen of die webwinkel waar jij wilt bestellen wel betrouwbaar is. Hoe gaan zij bijvoorbeeld om met retouren, verzenden ze op tijd en kloppen de maten wel? Vertrouw op de mening van deze klanten om te beoordelen waar jij het beste kunt gaan shoppen. Dat kan veel leed en ergernis besparen!

Heb jij zelf eenmaal ervaringen opgedaan met een of meerdere (web)winkels? Deel dan vooral jouw ervaringen in een review op NederlandReview. Dat is juist nu in tijden van corona van belang!

Hoe weet ik zeker dat ik beschik over de juiste informatie?

Wij hebben voor het beantwoorden van deze vragen telkens meerdere websites en bronnen geraadpleegd, maar het kan natuurlijk gebeuren dat jij in een andere situatie verkeert dan hier besproken is of dat de situatie intussen weer is veranderd. Ga dus nooit zomaar op één advies af, maar ga zorgvuldig te werk, bijvoorbeeld bij het bedrijf waar jij een pakketje hebt besteld of bij officiële instanties, zoals de Rijksoverheid.

Share