Met een traplift ouder worden in uw eigen huis

Bent u al op leeftijd? Of bent u mindervalide? Dan kan de trap best wel een obstakel zijn en soms de reden om te verhuizen. Met een traplift bent u in staat om zelfstandig thuis te wonen. 

Thuis ouder worden met een traplift

Ook als u ouder wordt en minder goed ter been, zult u de bovenverdieping van uw woning willen gebruiken. Dit is meestal de plek waar uw slaapkamer en de badkamer is gesitueerd. Wanneer u slechter ter been wordt, zal traplopen steeds moeilijker gaan en wordt het bereiken van de bovenverdieping steeds moeilijker. De Nederlandse overheid stimuleert het langer thuis wonen voor ouderen en waarschijnlijk wilt u dit zelf ook het liefste. U woont misschien al jarenlang in uw woning en hier heeft u de meeste herinneringen. Uw huis verlaten, enkel omdat u de trap niet meer op kunt komen zal dan best zwaar vallen. U kunt er ook voor kiezen om uw bed naar beneden te brengen en een badkamer op de begane grond te laten bouwen, maar dit brengt hoge kosten met zich mee. En dat terwijl u, ondanks dat u slecht ter been bent, met een traplift de bovenverdieping van uw huis gewoon kunt blijven gebruiken. 


 

Wat zijn de voordelen van een traplift?

Een traplift in uw huis laten installeren heeft vele voordelen. Ten eerste kunt u ondanks uw oudere leeftijd en dat u minder mobiel wordt, gewoon in uw eigen huis blijven wonen. U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen slaapkamer en badkamer op de bovenverdieping. U zult merken dat u weer veel actiever zult worden, want uw gehele huis is weer bereikbaar, zonder dat u moeite hoeft te doen om de trap de beklimmen. Met een traplift hoeft u enkel maar plaats te nemen in de stoel en met een gemakkelijke bediening, desnoods met een afstandsbediening, gaat u de trap op. U bereikt zo heel veilig de bovenverdieping. 


 

De mogelijkheden van een traplift

Met een traplift heeft u vele mogelijkheden. Welk soort trap u heeft maakt in principe niet uit, een traplift kan geïnstalleerd worden op zowel een rechte trap als een trap met één of meerdere bochten. Er zijn ook verschillende bedieningsmogelijkheden. Soms zit er aan de stoel een hendel, waarmee u de traplift aan- of uitzet en soms werkt de traplift op een afstandsbediening. De bekleding van de stoel van de traplift is beschikbaar in verschillende kleuren, zodat uw traplift ook nog eens bij het interieur past. Op de stoel kunt u overigens comfortabel plaatsnemen en zal na gebruik ingeklapt kunnen worden. Zo staat de traplift niet in de weg als er toch van de trap gebruik gemaakt wordt. U hoeft ook niet bang te zijn dat de traplift te snel voor u gaat, want de snelheid is ingesteld binnen de veiligheidsnormen, zodat u heel gestaag de trap opgaat. 


 

Wat zijn de kosten traplift?

De belangrijkste vraag die u natuurlijk heeft is: ‘wat kost een traplift?’. Het grootste gedeelte van de kostprijs van een traplift hangt af van de soort trap dat u heeft. Een traplift installeren op een trap met bochten is aanmerkelijk duurder dan een traplift op een rechte trap. De gemiddelde richtprijs voor een traplift op een rechte trap is rond de € 2.500,-. Een traplift op een trap met één bocht zal gemiddeld € 4.000,- kosten. Heeft u meerdere bochten in uw trap? Houdt u dan rekening met een gemiddelde prijs van € 5.000,-. Bekijkt u ook of u met een zorgindicatie misschien een vergoeding traplift kunt ontvangen via uw gemeente. U kunt dan besparen op de kostprijs van een traplift.


 

Het huren van een traplift

Is de investering in een traplift te hoog voor u? Of u heeft een tijdelijke traplift nodig? U kunt dan een traplift huren. Let u er dan wel op dat de rail van de traplift op maakt gemaakt wordt en dat u dit wel koopt. De stoel daarentegen is standaard en kunt u huren. U kunt met het huren van een traplift op de aanschaf besparen. In geval van het tijdelijk huren van een traplift, kan de traplift in korte tijd weer gedemonteerd worden. 
 


 


Share