Duurzaam shoppen doe je tweedehands!

Gelukkig wordt iedereen steeds bewuster van het feit dat we zuinig met de planeet moeten omgaan. Meer mensen kiezen bijvoorbeeld voor groene energie, eten minder vlees en pakken vaker de fiets dan de auto. Ook een goede manier om aan het mileu èn aan je portemonnee te denken: kies voor tweedehands! 


Shop tweedehands

En dat kan natuurlijk op allerlei manieren. Al jaren zijn vintage kleding winkels superhip en ook kringloopwinkels - ooit symbool voor armoede en slonzigheid - draaien harstikke goed. Hier vind je allerlei leuks, voor weinig geld, en zonder schuldgevoel dat jouw koopwoede onnodig veel grondstoffen kost. 


Tweedehands trapliften

Maar er is meer tweedehands te kopen dan kleding en meubelen. Wat denk je bijvoorbeeld van tweedehands trapliften? Met de vergrijzing zijn er steeds meer trapliftten nodig, maar niet iedereen kan zich zo'n apparaat veroorloven. Daarnaast zit er natuurlijk heel wat techniek in, met materialen en onderdelen die je gewoon kunt recyclen. Goed idee dus, om ook bij het aanschaffen van een traplift te kiezen voor een tweedehands exemplaar!


Lenen, ruilen en weggeven

De trend van 'geen nieuwe spullen meer' gaat verder dan tweedehands: websites waar je van elkaar kunt lenen, met elkaar kunt ruilen of waar mensen gewoon simpelweg spullen weggeven, worden steeds populairder. Ook zijn er allerlei groepen op Facebook waar mensen elkaar de gekste spullen cadeau doen, van afgedragen schoenen tot auto's. Ook goed voor het mileu! 


Winkel jij ook bewust voor het milieu en jouw portemonnee en kies je speciaal voor winkels die tweedehands producten aanbieden? Of vind je het toch prettiger als alles nieuw is? Deel jouw ervaringen!


Share