Transformeer je haar en huid met rozemarijn olie

Er zijn verschillende redenen waarom rozemarijn olie gebruiken voor je haar een goed idee is.
Rozemarijn staat al sinds jaar en dag bekend als geneeskrachtig kruid met een waaier aan kwaliteiten. Je bent wellicht bekend met het heerlijke aroma dat een meerwaarde biedt aan soepen, salades en andere gerechten. Daarnaast is de olie gewonnen uit dit kruid een krachtige antioxidant. Verder heeft rozemarijn een positieve werking op de bloedsomloop, de spijsverteringen en het zenuwstelsel. Dit kruid is met andere woorden een bron van weldaad, en voor ons haar en onze huid is het niet anders. 

Een hele reeks voordelen

Wanneer je gebruik maakt van rozemarijn olie voor je haar, stimuleert deze de doorbloeding van de hoofdhuid, wat het haar groeiproces in de hand werkt. Ook worden de haarwortels sterker. Het resultaat is minder last van haaruitval en een gezondere haardos en hoofdhuid die tevens ook mooier en overvloediger ogen. Deze olie is afkomstig uit Griekenland en werd daar met de hand gemaakt. Een duurzaam product, in lijn met het eeuwenlange gebruik ervan.  

Rozemarijn door de tijd

Rozemarijn of rosmarinus officinalis vindt zijn oorsprong terug in het gebied van de Middellandse Zee. Rosmarinus betekent ‘dauw van de zee’, wat teruggaat op het groeien van het kruid bij de rotsen aan de kust. Officinalis verwijst naar de geneeskrachtige werking van de plant. 
In Nederland kan deze plant doorgaans overwinteren. Van oudsher werd geloofd dat rozemarijn het geheugen en de concentratie kan verbeteren. In de tijd van de Romeinen werden rozemarijntakjes gebruikt om het haar te sieren. Bovendien werd er in Nederland gewassen met takjes rozemarijn in het badwater, vertrouwend dat dit een meerwaarde zou bieden aan de gezondheid van de huid. Ook wordt er van dit kruid essentiële olie gemaakt, een gebruik dat al honderden jaren oud is. We worden in het heden steeds meer uitgenodigd om opnieuw te gaan kiezen voor organische producten, materialen en leefwijzen. 

De natuurlijke aanpak als prioriteit

De natuurlijke aanpak van je gezondheid is de dag van vandaag een verstandige en gegronde keuze. Voortdurende blootstelling aan allerhande vormen van stress, chemicaliën en minder duurzame leefgewoonten, heeft een effect op het lichaam. Tevens kan haaruitval die niet veroorzaakt werd door stress een gevolg zijn van het verouderingsproces. 
De enige manier om op een verantwoorde en duurzame manier ons lichaam te ondersteunen en onze gezondheid te herstellen of in balans te houden, is door terug te keren naar datgene wat natuurlijk is voor ons lichaam. Een natuurlijke huidverzorging is daarom sterk aanbevolen in de tijd waarin we leven. Kiezen voor een organisch verzorgingsritueel dat je tal van voordelen biedt op korte en lange termijn, is kiezen voor jezelf. Maak jouw keuze vol vertrouwen. 

Share