Ontdek de winkels waar Sinterklaas zijn inkopen doet!

Elk jaar moeten de Goedheiligman en zijn Pieten weer hard aan de slag om alle cadeautjes voor de kinderen op tijd klaar te hebben liggen. Het is een baan waar ik niet aan zou beginnen. Denk aan al die papiersneetjes die je in je vingers krijgt van al dat inpakpapier en al die kilometers aan plakband die geplakt moet worden. Dat laat ik liever aan de inpakpiet over, die weet tenminste waar hij mee bezig is. Toch ben ik wel altijd benieuwd geweest waar Sinterklaas al zijn cadeautjes vandaan haalt. Ik denk namelijk niet dat de cadeautjes bij de Sint zomaar uit de schoorsteen komen vallen. Ik ging daarom undercover en heb het uitgezocht. Ik weet nu precies waar de Sint als zijn cadeautjes vindt. Hé, dat rijmt. Wel zo toepasselijk! Jullie hart klopt natuurlijk vol verwachting, omdat ook jullie willen weten waar Sinterklaas al zijn cadeautjes vandaan haalt. Ik zal jullie niet langer in spanning houden.


De verlanglijstjes

Zodra de eerste verlanglijstjes via de post bij de Sint in Spanje aankomen, worden de lijstjes eerst opgedeeld door de verlanglijstjespiet. De lijstjes van de kinderen en de volwassenen worden in aparte dozen gestopt. Die dozen worden dan naar de excelpiet gestuurd. De excelpiet maakt van alle verlanglijstjes een duidelijk Excel-bestand op zijn computer om een overzicht te krijgen van alle cadeautjes die dit jaar gekocht moeten worden. Dit bestand wordt dan naar de cadeaupiet gestuurd die samen met Sinterklaas begint aan de inkopen. Sinterklaas weet niet zo veel van computers, daarom helpt de cadeaupiet altijd mee. Sinterklaas begint altijd met de cadeautjes voor de kinderen en werkt daarna de verlanglijstjes van de volwassenen af.


Voor de kinderen…

De eerste winkel waar Sinterklaas langsgaat voor de kinderen is altijd de Bart Smit. Er zijn namelijk veel kinderen die slim zijn en de winkel achter hun speelgoed zetten, zodat Sinterklaas precies weet waar hij moet zoeken. Bart Smit is meestal de winkel waar kinderen hun speelgoed vinden. De Toys”R”Us is echter ook een favoriet bij de kinderen. Sinterklaas weet in de winkel altijd zijn weg te vinden. Voor de cadeautjes die in de meeste winkels niet te vinden zijn, gaat Sinterklaas meestal naar Imaginarium. Alle cadeautjes die ook bij Imaginarium niet te vinden zijn, worden naar webshoppiet gestuurd. Zij zoekt online in de webshops of daar de cadeautjes te vinden zijn. Ze komt vaak bij Sinterklaas-feestwinkel.nl en Sinterklaaswebwinkel.nl terecht. Zo worden alle cadeautjes voor de kinderen gekocht en naar inpakpiet gestuurd.


Voor haar...

Meestal begint Sinterklaas met de verlanglijstjes voor de vrouwen, dan mag hij namelijk naar de Douglas en Sinterklaas is dol op de Douglas. Cadeaupiet vindt het er altijd maar raar ruiken. De cadeautjes voor de vrouwen zijn alleen een stuk lastiger te vinden. Ze weten namelijk nooit wat ze moeten vragen en zeggen altijd: ‘Doe maar iets wat lekker ruikt’. Sinterklaas en cadeaupiet zijn daarom altijd lang bezig in de Douglas. De volgende halte is dan meestal de Bruna. Daar ruikt het wel lekker volgens cadeaupiet. Al die boeken zijn alleen wel zwaar tillen. Veel cadeautjes voor de mannen zijn ook bij de Bruna al te vinden, wat het winkelen nog makkelijker maakt.


Voor hem…

Een favoriete winkel van Sinterklaas voor de mannen is de BCC. De mannen zijn namelijk niet bang om dure cadeaus te vragen en hier kan Sinterklaas alles vinden. Soms bezoekt hij ook nog even Philips om de prijzen te vergelijken. Sinterklaas geeft namelijk graag geld uit, maar houdt ook van korting. Als Sinterklaas en cadeaupiet geen tijd hebben om de cadeautjes van de mannen zelf te kopen, omdat Sinterklaas te lang in de Douglas blijft hangen, wordt webshoppiet weer ingeschakeld. Ze bestelt de cadeautjes gewoon online bij Coolblue. Dit is helemaal makkelijk, want Coolblue stuurt de cadeautjes speciaal voor Sinterklaas altijd helemaal naar Spanje. En zo worden ook de laatste cadeautjes nog gekocht!


Koop jij net als Sinterklaas altijd bij deze winkels je cadeautjes als je hulpsint bent? Schrijf dan voordat je je schoen zet nog even een review!


Share