Schoolwebsite laten maken? Dit zijn de voordelen!

Ben je opzoek naar een nieuwe professionele schoolwebsite? Zijn jullie een school maar nog zonder een goede website? Op een schoolwebsite komt alles samen. Natuurlijk kun je zelf aan de slag gaan met het bouwen van een site. Maar is het niet handiger om dit uit te besteden? Professionele (school)websitebouwers weten precies hoe ze te werk moeten gaan. 

Een professionele website laten maken waarmee specifieke doelen bereikt worden, dat is een vak apart. Terwijl er door professionals een schoolwebsite wordt gebouwd, kan iedereen van de school zich bezighouden met de dagelijkse bezigheden. Als je een nieuwe site laat bouwen is het raadzaam om vooraf een offerte op te vragen. Je komt dan niet achteraf voor vervelende verrassingen te staan. 

Voordelen schoolwebsite

Het bouwen van een schoolwebsite op maat brengt een aantal voordelen met zich mee. Kies altijd voor een partij die beschikt over een uitstekend portfolio. De pluspunten die een gedegen site voor de school met zich meebrengen zijn onder andere: 

-    Er kunnen online kennismakingsgesprekken georganiseerd worden. 
-    De schoolapp kan aan de schoolwebsite gekoppeld worden. 
-    Het is mogelijk om ZOOM-gesprekken in te plannen. 
-    Koppel een Google & Office 365 agenda aan de site. 
-    Er kan een nieuws en mailchimp toegevoegd worden. 
-    Op de site kan gelinkt worden naar sociale mediakanalen zoals Instagram en Facebook. 

Huidige website laten vernieuwen?

Heeft jouw school al een eigen website? Dan zijn er tal van redenen om deze eens goed te laten vernieuwen. Een verouderde of verwaarloosde website maakt op mensen geen goede indruk. Het kan een reden zijn om op een andere school te gaan of bij een andere school te gaan werken. Oude website zijn vaak niet veilig en presteren niet goed in de zoekmachines. 

Nieuwe webpagina’s kunnen het imago van de organisatie verbeteren. Dit is op een relatief goedkope manier te bewerkstelligen. Het is ook nog eens een mooi moment om oude pagina’s te verwijderen en nieuwe teksten te (laten) schrijven. Nieuwe foto’s kunnen eveneens zeer welkom zijn. Al met al komt de site er dan weer fris en strak uit te zien. 

Nadelen onveilige websites

Een oudere website kan minder veilig zijn. Een groot nadeel hiervan is dat deze eenvoudig gehackt kan worden. Dat is iets waar niemand op zit te wachten. Een nieuwe website zorgt voor vertrouwen en creëert een gevoel van rust. 

Een verouderde website beschikt vaak niet over de optimale beveiligingsfuncties. Ze hebben vaak meer kwetsbaarheden waar hackers wel raad mee weten. Wil je jouw site veiliger maken? Dan is het bijwerken ervan een prima punt om mee te beginnen. 

Denk aan het imago

Het imago van een school is ontzettend belangrijk. Een gedegen website kan hier positief aan bijdragen. Een website waar in de loop der jaren weinig aandacht aan is besteed, kan zorgen voor een slechte indruk. Het is vaak het eerste beeld dat iemand van de school krijgt. Het kan een reden zijn tot inschrijving van een kind of iemand die op een vacature reageert. 

Een oude website kan kinderen en ouders een slecht beeld geven. Het kan de oorzaak zijn om naar een andere school uit te kijken. Verouderde websites zijn meestal ook niet mobiel-vriendelijk. Als de site dan op een mobiel wordt geopend zorgt dit niet voor een goede indruk. 

De website is een waar visitekaartje. Vandaar dat het belangrijk is om voor kwaliteit te kiezen. Een professioneel design en overzichtelijke structuur zorgen voor een goede impressie.

Voordelen Samenwerken met HetSchoolvoorbeeld.nl

1

- Hoe fijn zou het zijn om dit uit te besteden aan een gespecialiseerd bureau in webdesign en –ontwikkeling, specifiek voor scholen in het primaire en secundaire onderwijs. Een bedrijf waar persoonlijke aandacht en nauw contact centraal staat.

2

- Naast dat je graag een gebruiksvriendelijke website aangeleverd wil krijgen, is het ook van belang dat er geluisterd wordt naar jullie specifieke wensen en dat er door middel van persoonlijk contact ook aanpassingen kunnen worden gedaan. Een partner die je voor, tijdens en na het proces bijstaat.

3

- Vakkundig in ontwerp en alle marketing-en communicatie uitingen (denk aan fotografie, teksten schrijven die hierbij komen kijken. Van de eerste stap tot aan de laatste stap alle benodigdheden gefaciliteerd. 

4

- Vanaf de briefing tot zelfs na het online zetten van de website die naar jullie wensen is gebouwd. 

- Ook na de bouw en het online zetten van de website is het van belang om service te leveren. Met een snelle reactietijd en het dagelijks bereikbaar zijn via mail en telefoon, wordt er warm contact onderhouden. 

6

- Door het hebben van een website, ontstaat er efficiënter contact met de ouders en is het werven van nieuwe medewerkers een stuk makkelijker. 

Ga naar de website van HetSchoolvoorbeeld.nl 

Share