Dit weekend wordt het weer bar en koud, what to do?

Het weer in Nederland van de laatste dagen kan eigenlijk omschreven worden met twee woorden: koud en nat. Er wordt elke ochtend een code geel, oranje of rood uitgeroepen en je wilt deze dagen niet in de ochtendspits rijden. We zijn in Nederland natuurlijk wel gewend aan wat regen en laten ons niet zomaar door het weer beïnvloeden. We gaan in de regen gewoon op de fiets naar werk en zetten in de auto de verwarming gewoon wat hoger. We zijn niet bang om nat te worden en gaan ook in de sneeuw gewoon de weg op. Je moet met dit weer echter wel goed voorbereid op pad gaan en daar helpen wij graag een handje bij. Blijf warm en droog met deze tips!


Een regenpak voor de echte helden!

Wat is een superheld zonder zijn kostuum? Wie is Superman zonder zijn cape? En wie is Iron Man zonder zijn pak? Superhelden hebben een kostuum nodig om de slechteriken te verslaan. De regen kan een gemene vijand zijn, maar de echte helden laten hem niet winnen. Ze trekken hun regenpak aan en zijn klaar voor de strijd. Superhelden hebben vaak een sidekick die heel goed kan werken met een naaimachine. Ik heb eigenlijk geen idee waar die superheldenkostuums eigenlijk vandaan komen, maar ik weet wel waar je een regenpak kunt halen. De Decathlon heeft een hele afdeling met regenkleding. Je kunt kiezen voor een cape zoals Superman of toch een regenpak zoals Iron Man. Wees niet bang voor de regen! Be your own hero! 


Vermijd vertraging en neem de auto!

Misschien is dit niet de beste tip om te geven. We moeten namelijk ook aan het milieu denken en het openbaarvervoer is milieuvriendelijker dan de auto. Bel daarom je collega’s en carpool samen naar werk! Dan is dat probleem ook weer opgelost. Nederlanders zijn namelijk bestendig tegen het stormachtige weer, maar het OV is dat overduidelijk niet. Kom je door het weer toch met je auto in de problemen en heb je pech onderweg? Bel dan de ANWB Wegenwacht! Ze helpen je graag verder. Ook zij zijn namelijk niet bang voor wat regen en komen je tijdens alle weersomstandigheden halen.


Versla de griep met wat extra vitamines!

Het koude weer heeft helaas niet alleen negatieve effecten op het OV, ook onze gezondheid heeft het zwaar tijdens de koude dagen. De griep heerst en we lopen allemaal te snotteren. Wat extra vitamines om die griep weg te houden, kunnen daarom geen kwaad. Bij Viata vind je alle vitamines om je weerstand gezond te houden. De griep heerst misschien, maar jouw lichaam is door de vitamines niet ziek te krijgen.  


Blijf binnen en laat alles bezorgen!

De reden waarom we in Nederland ook in de regen op onze fiets naar werk gaan, is omdat we geen andere keuze hebben. We krijgen geen regen- of sneeuwdagen en worden gewoon om 09:00 op ons werk verwacht. We moeten wel! Voor boodschappen doen hoeven we gelukkig de deur niet meer uit. Blijf daarom lekker binnen en kijk wat er op het menu staat bij Thuisbezorgd. Er is vast een restaurant in de buurt die het eten zonder problemen bij jou komt brengen. Geef ze dan wel een extra tip! Ze zijn wel voor jou de regen in gegaan, dan is wat extra waardering wel op z’n plaats.


Hoe bereid jij je voor op het slechte weer? Blijf je binnen en laat je anderen door de regen en sneeuw reizen? Of zeg jij elke morgen een gebedje in de hoop dat de trein vandaag wel op tijd is?


Foto: Jlhopgood


Share

Recent toegevoegd