Waarom overstappen naar Qurrent als energieleverancier?


De meeste mensen vinden het veel te veel werk om over te stappen naar een andere energieleverancier. Het overstappen zelf neemt weliswaar niet veel tijd in beslag, maar er moet wel het één en ander met elkaar vergeleken worden om uiteindelijke de juiste keuze te kunnen maken. Om te besparen op je energierekening, kan het zeker de moeite waard zijn om de overstap te maken naar een andere energieleverancier. Energieleveranciers zeggen vaak dat ze een mooie actie hebben of heel goedkoop zijn, maar dan blijkt achteraf dat er leveranciers zijn die de stroom veel goedkoper aan kunnen bieden. Of ze zeggen dat ze groene stroom aanbieden terwijl dit eigenlijk gewoon grijze stroom is. Eén van de energieleveranciers met honderd procent groene stroom is Qurrent. Door over te stappen naar deze leverancier,  kun je aardig wat geld besparen. Maar waarom zou je overstappen naar Qurrent? Omdat je nu tijdelijk 135 euro korting krijgt wanneer je overstapt!

De groenste energieleverancier van Nederland

Veel bedrijven zeggen dat ze enkel groene stroom verkopen, maar dat is lang niet altijd het geval. Veel energiemaatschappijen verkopen grijze stroom als groene stroom. Bij Qurrent is dat niet het geval. Bij deze energieleverancier is de stroom die geleverd wordt ook daadwerkelijk groen. Hoe weet je dit zo zeker? Qurrent werd door zowel de Consumentenbond als Greenpeace beoordeeld met een tien voor duurzaamheid. Hierdoor ontving de leverancier in november 2015 het ‘Groene Stroom’-label van de Consumentenbond en mag het zich de groenste energieleverancier van Nederland noemen. 


Een eerlijke prijs

Wanneer je de overstap maakt naar Qurrent, garandeert het energiebedrijf een eerlijke prijs. Qurrent is een honderd procent dochter van Stichting DOEN. Het energiebedrijf is een landelijke coöperatie waar ook het Klimaatbureau en de Natuur- en Milieufederaties aan deelnemen. Qurrent helpt haar klanten zoveel mogelijk met het opwekken en besparen van energie en verdienen aan energie past hier niet bij. Het energiebedrijf streeft dan ook niet naar maximale winst voor de aandeelhouders. Hierdoor wordt de groene energie altijd verkocht tegen de inkoopprijs en dat kan heel veel schelen op de energiekosten. Het ideaalbeeld van Qurrent is dat iedereen uiteindelijk net zoveel groene energie opwekt als verbruikt. 

Overstapservice

Veel mensen zien het overstappen van energieleverancier als een obstakel en kiezen er daardoor voor om bij hun huidige energieleverancier te blijven. Qurrent neemt dit obstakel nu voor je weg met behulp van de handige overstapservice. Binnen twee minuten kun je al overstappen naar de groenste energieleverancier van Nederland. Door het volgen van een aantal stappen weet je ook direct wat je maandelijks kwijt bent. Je kunt tevens zelf een pakket kiezen en direct zien wat de inhoud van dit pakket is. De meeste mensen kiezen voor het pakket ‘2 jaar Prijs Zeker’. Hiervoor ontvangen klanten twee jaar lang groene energie tegen de inkoopprijs, een gratis energiemonitor en drie gratis windtegoeden. Kosten: 113,01 euro. Het is ook mogelijk om een pakket voor één of drie jaar af te sluiten. Wanneer je nu de overstap maakt, ontvang je ook nog eens een korting van 135 euro. 

Beoordelingen van Qurrent op NederlandReview

Indien je nog nooit van Qurrent gehoord hebt, ga je waarschijnlijk eerst op zoek naar wat meer informatie op het bedrijf. Om een goed beeld te krijgen, kun je ervoor kiezen om reviews te lezen en de beoordelingen van klanten over Qurrent te bekijken op NederlandReview. Hier scoort de energiemaatschappij met het cijfer 8,5 behoorlijk hoog. De meeste mensen schrijven dat het niet de allergoedkoopste maatschappij is, maar dat het behoorlijk wat scheelt in vergelijking met andere grote energieleveranciers. In combinatie met energiebesparende maatregelen kunnen de kosten bij een overstap naar Qurrent fors verlaagd worden. Het overstappen gaat daarnaast heel erg makkelijk en het concept van het bedrijf wordt geloofd op NederlandReview. Share