Oude sieraden verkopen? Dat is een slim idee!

Heb je jaren geleden sieraden geërfd van een familielid? Dan draag je deze misschien nog steeds. Toch zijn er genoeg mensen die oude sieraden hebben, maar hier niets (meer) mee doen. Geldt dit ook voor jou? Dan is het zonde om ze stof te laten vangen in de kast. Als je de sieraden tijdens het opruimen wederom tegenkomt, besluit je ze mogelijk weg te gooien. Doe dit niet zonder slag of stoot, want er is relatief veel vraag naar oude sieraden. Daarom kun je ze beter verkopen. In deze tekst vertellen wij je waarom oude sieraden verkopen een slim idee is.

Oude sieraden zijn vaak geld waard

Omdat oude sieraden vaak van generatie op generatie doorgegeven zijn, bezit je misschien een sieraad dat al ontzettend oud is. Veel mensen denken dat deze sieraden geen financiële waarde meer hebben, maar toch kan dit wel degelijk het geval zijn. Sterker nog, de verkoop van oude sieraden kan zelfs ontzettend veel geld opleveren. Reden genoeg om altijd te kijken of je ze kunt verkopen voordat je besluit om ze weg te gooien.

Hoeveel zijn mijn oude sieraden waard?

Voordat je besluit oude sieraden te verkopen, ben je vast en zeker benieuwd wat ze waard zijn. Dit is op voorhand helaas niet te zeggen. De prijs van oude sieraden hangt namelijk af van een aantal factoren. Eén van de belangrijkste factoren is het materiaal waarvan het sieraad gemaakt is. Wil je sieraden van oud goud verkopen? Dan levert dit je doorgaans een hoger bedrag op dan wanneer je zilveren sieraden van de hand doet. Goud is nu eenmaal waardevoller dan zilver.

Heb je een sieraad van oud goud? Spring dan niet direct een gat in de lucht, want deze sieraden zijn niet altijd veel geld waard. Dit is namelijk alleen het geval als ze van echt goud zijn. Dit kun je zelf achterhalen door op zoek te gaan naar een keurmerk. Het is echter beter om oude sieraden te laten taxeren door een goudexpert. 

Er kan zelfs sprake zijn van verzamelwaarde

Om de waarde van gouden en zilveren sieraden te bepalen, wordt er een blik geworpen op de goud- en zilverprijs. Toch zijn deze prijzen lang niet altijd leidend, zeker niet bij oude sieraden. Bij oude sieraden kan er namelijk sprake zijn van verzamelwaarde. De verkoop van zo’n sieraad kan je dan veel meer opleveren dan je op voorhand verwacht. Wil je weten of er sprake is van verzamelwaarde? Laat jouw oude sieraden dan taxeren door Specialisten van Waarde.

Hoe verkoop ik oude sieraden?

Als je weet hoeveel jouw oude sieraden waard zijn, kun je bepalen of het interessant genoeg is om ze te verkopen. Is dit het geval? Dan vraag jij je misschien af waar je dit kunt doen. Jij kunt je hiervoor het beste tot een specialist op het gebied van goudinkoop richten. Hier worden jouw sieraden eerst getaxeerd. Wanneer blijkt dat ze geld waard zijn, brengt de goudexpert er een vrijblijvend bod op uit. Ga je hierop in? Dan betalen zij jou direct uit. Je kunt ervoor kiezen om contant uitbetaald te worden, maar het is ook mogelijk om het geld over te laten maken.

Share

Recent toegevoegd