Online een scooter kopen: 3 tips

Sinds een paar maanden geleden telt Nederland meer webshops dan fysieke winkels. Het aantal webshops is de afgelopen decennia dan ook gigantisch gegroeid. Net als het aantal mensen dat online producten of diensten aanschaft, en de bedragen die ze online besteden. Hoewel online winkelen steeds gewoner en gebruikelijker wordt, kleven er bepaalde risico’s aan. Zo is het soms lastig dat je een product niet fysiek kunt zien of voelen, en kun je het gevaar lopen je geld zomaar kwijt te zijn. Dat is natuurlijk erg vervelend. Zeker als het om een grote aankoop, zoals een scooter, gaat. Waar moet je op letten als je online een scooter wil kopen? 

1.    Kies een online scooter winkel met een showroom

Sommige producten kun je prima kopen zonder ze daadwerkelijk gezien te hebben. Denk aan boodschappen of verzorgingsproducten van merken waarmee je bekend bent. Een scooter kopen is echter een heel ander verhaal. Het gaat om een aanzienlijk bedrag, en iets waar je mogelijk jaren mee gaat doen. Belangrijk dus dat je iets kiest dat precies past bij je wensen en eisen. En dat je je goed kunt laten adviseren. Online kun je wel bepaalde specificaties goed vergelijken.

Om verschillende modellen te kunnen zien, te kunnen beoordelen hoe ze zitten en rijden en voor uitgebreid advies, kun je het beste een scooter winkel met een showroom kiezen. Heb je online al het nodige uitzoekwerk gedaan, en kun je daardoor ook al in de showroom beslissen welke het wordt? Informeer dan of de scooter winkel het model op voorraad heeft. Soms kun je dan de scooter naar keuze gelijk meenemen. Je weet in ieder geval zeker dat je niet lang hoeft te wachten op de aflevering.

2.    Weet waar je terecht kunt voor onderhoud

Wil je een scooter gaan kopen, dan is het handig om vooraf uit te zoeken waar je terecht kunt voor onderhoud. Zeker als je veel kilometers maakt is het namelijk belangrijk regelmatig onderhoud uit te laten voeren. Daarnaast is het ook fijn als je snel uit de brand geholpen kunt worden als je scooter het onverwachts niet meer doet. Let goed op dat de werkplaats bekend is met je merk en type scooter. Wil je bijvoorbeeld een elektrische scooter kopen, dan is het belangrijk dat de werkplaatsmonteurs kennis en ervaring hebben in het onderhoud of reparaties hiervan.  

Ook erg handig: sommige scooter winkels bieden de mogelijkheid voor een reparatie of onderhoud aan huis. Ook kan het mogelijk zijn je scooter op te laten halen en weer thuis te laten bezorgen bij onderhoud of een reparatie.

3.    Let op keurmerken, en zoek recensies op

Zeker bij grote online aankopen zoals een scooter, is het belangrijk om te weten dat je te maken hebt met een betrouwbare scooter winkel. Let daarom op de website op keurmerken, zoals het logo van Thuiswinkel Waarborg. Is de scooter winkel hierbij aangesloten, dan weet je zeker dat zaken zoals de wettelijke bedenktijd, garantie, duidelijke prijzen, een gedegen klachtenafhandeling, een veilige betaalomgeving en de mogelijkheid (deels) achteraf te betalen.

Daarnaast is het tot slot natuurlijk ook goed om op te zoeken welke ervaringen andere (potentiële) kopers met bepaalde scooter winkels hebben gehad.

Succes met het vinden van jouw droomscooter!

Share