New season, new me: zorg voor de perfecte outfit!

Wie de mode volgt en er bij de tijd uit wilt zien, zal regelmatig te vinden zijn in een kledingwinkel. Je moet als fashionista toch ieder modeseizoen weer volledig up to date zijn met de trends. Hieronder drie aandachtspunten waar je volledig de blits mee kunt maken.

Kleding

Hoewel deze wellicht wat voor de hand ligt, is het uiteraard wel een belangrijk onderdeel, of zelfs de basis, van een outfit. Daarnaast is in je blote kont op straat lopen strafbaar. Het geld van die boete kun je dan toch beter besteden bij een webshop als Boohoo, RoseGal, H&M of een andere bekende kledingwinkel. Uiteraard heb je altijd een aantal basic items waar je op terug kunt vallen. Denk daarbij aan een goede jeans, nette shirts en een blazer. Voor vrouwen komt daar het zwarte jurkje (the little black dress is hét tijdloze mode must-have item volgens modekenners), pantalon en blouse nog bij. Voor mannen zijn kledingstukken zoals een goed overhemd, colbert en nette spijkerbroek haast onmisbaar. Maar buiten de momenten dat je er een schepje bovenop moet doen, kun je natuurlijk helemaal los gaan met welke jurk, rok, hemdje, broek, trui of vest je aan wilt trekken.

Schoenen

De nieuwste gympen, kekke sneakers, hoge hakken, hippe laarzen, zomerse sleehakken, sandalen voor het warmere weer, of gewoon op bloten voeten met een enkelbandje. Het is allemaal schoeisel en is een eenvoudige manier om iets in de outfit aan te passen. En geef toe, je valt echt op als je in de winter met teenslippers de deur uit gaat.


Ga jij met je tenen wiebelen in de sneeuw van de Oostenrijkse Alpen tijdens de wintersport of toch liever het zand van de Spaanse costa?

Accessoires

In feite is dit de kers op de taart. Less kan daarbij more zijn, maar soms is overkill ook niet verkeerd. Je kunt het daarbij zo gek maken als je zelf wilt, zolang je het grotere plaatje maar in gedachte houdt. Waar de een het liefst Billy Eilish imiteert, gaat de ander voor een puur simplistische look, waarbij enkel een Holzkern om de pols prijkt. Wist je dat een horloge een praktische manier is om een statement te maken? Maar ook kettingen, armbanden en andere sieraden kunnen veel zeggen over de persoon. Hetzelfde geldt voor mode-accessoires zoals hoeden, petten of caps, tasjes, sjaals en haaraccessoires. Die glitterende bloem of eenhoorn in je haar is natuurlijk wel de volledige finishing touch.

Voorbereiding shopping spree

Als je ergens iets koopt, wil je uiteraard dat het mee gaat totdat het old fashioned is. En een beetje kwaliteit mag ook best, maar je wilt er niet teveel voor betalen, want over een paar maanden moet je weer gaan shoppen. Dus als je wilt weten waar je aan toe bent, nog voordat je de eerste stap gezet hebt, is het verstandig om eens op zoek te gaan naar de ervaringen van de consumenten voor jou. Vaak hebben eerdere klanten al hun mening en beoordeling verkondigt in een review. Dat maakt het wel zo makkelijk. Je kunt recensies van anderen ook overwegen als je besluit om voor duurzame en kwalitatieve aankopen te gaan, waarbij jouw persoonlijke stijl de boventoon voert. Dat scheelt jou winkelen en dus geld. Dan ben je dus niet alleen goedkoper uit, je bent ook nog eens beter bezig voor Moeder Aarde. Daar scoort je karmapunten mee!


Afbeelding: Tookapic

Share

Recent toegevoegd