Leuke manieren om jouw keuken te verbouwen!

We zitten weer thuis én de feestdagen naderen… Het perfecte moment om jouw keuken te verbouwen! Wij geven graag wat leuke tips.

Door de nieuwe maatregelen in verband met de coronacrisis zitten we nu weer veel meer thuis. Daar kun je maar beter het beste van maken, zo schreven we al in een eerdere blog. Maar hoe doe je dat precies?

1. Laat een volledig nieuwe keuken inbouwen.

Wil je echt all out gaan, dan kun je ervoor kiezen om een volledig nieuwe keuken in te bouwen. Dat vergt echter wel wat voorbereiding.

Wat wil je precies, wat past bij jouw situatie? Moet je misschien nog een verbouwing ernaast realiseren, zoals het doorbreken van een muur om meer ruimte te maken?

En welke keukenbedrijven kun je het beste inschakelen? Vergelijk vooraf altijd eerst even de klantenervaringen op NederlandReview! Zo weet je waar je terecht kunt.

2. Update of vervang keukenapparatuur.

Heb je geen zin of geld over om jouw hele keuken te vervangen, of vind je dat simpelweg niet nodig? Dan kun je jouw keuken ook eenvoudigweg een update geven. 

Kijk daarvoor bijvoorbeeld eens kritisch naar jouw keukenapparatuur. Werkt alles nog naar behoren? Of is het toch wel irritant dat die magnetron steeds uitvalt, de wijnklimaatkast niet meer koelt, of het lampje van de koelkast niet meer aangaat?

Een of meerdere apparaten in jouw keuken vervangen, dat kan al gauw een heel ander keukengevoel geven. En het hoeft natuurlijk niet veel te kosten, zowel wat betreft geld als wat betreft moeite. Het is maar wat je vervangt!

3. Verwen jezelf met nieuwe gadgets voor jouw keuken.

 

Niks te vervangen, maar je wilt wel een leuke update van jouw keuken? Je kunt ook investeren in nieuwe gadgets voor jouw keuken.

Probeer eens een zogenaamde slimme koelkast, die je met je mobiele telefoon kunt bedienen en die tegen je praat. Deze komen in alle vormen en maten.

Of ga voor een wijnklimaatkast met twee zones. Daarmee kun je verschillende wijnen op verschillende temperaturen bewaren. 

4. Geef jouw keuken een nieuwe look.

Nog een stapje kleiner, maar niet per se met minder effect: verander de uitstraling van jouw keuken. Deze tip kun je op allerlei manieren toepassen. Maak het zo groot of klein als je zelf wilt.

Ook hier heb je de mogelijkheid om all out te gaan. Je kunt bijvoorbeeld alle kastjes opnieuw schilderen in een totaal andere kleur, apparaten verplaatsen, de gehele indeling veranderen of decoraties ophangen. Kies bijvoorbeeld een thema en pas alles daarop aan. 

Je kunt het ook kleiner aanpakken. Dat kun je doen door bijvoorbeeld alleen de handgrepen te vervangen, een leuk plantje op te hangen of net even wat dingen te verschuiven of anders neer te zetten.

En je hebt natuurlijk alle mogelijkheden ertussen in. Kies vooral wat jij dit jaar het leukste vindt, en neem daar lekker de tijd voor. 

Share