Kun je nu een zomervakantie voor 2021 boeken?

Nu we deze winter niet naar het buitenland op vakantie kunnen, is het boeken van de zomervakantie extra fijn. Wat zijn de voor- en nadelen daarvan?

Helaas: deze winter geen kerstvakantie in het buitenland. Het dringende advies is immers om geen reizen naar het buitenland te boeken of te maken tot half januari 2021.

Voor de zomerperiode is echter nog niks gezegd of bekend gemaakt. Wat zijn de voordelen van nu al een vakantie te boeken voor de zomer van 2021?

Voordelen van het boeken van jouw zomervakantie voor 2021

1. Voorpret! 

De voorpret van een vakantie is voor sommigen een groter plezier dan de reis zelf. En dat geldt nu misschien nog wel extra sterk. 

De afgelopen zomer konden we dan wel naar het buiteland reizen, maar met veel beperkingen. Velen hebben daarom een andere bestemming gekozen. Of hebben helemaal van vakantie afgezien. 

Daarnaast verblijven we nu allemaal in Nederland deze winter. Want reizen naar het buitenland wordt sterk afgeraden in verband met corona.

Ook al zou een zomervakantie nog even op zich laten wachten, je hebt dan tenminste wel wat om naar uit te kijken. Je kunt zo alvast een heerlijke vakantie naar Zuid-Spanje of Bali visualiseren.

2. Extra vakantiegeld en aanbiedingen

Een vakantie kost natuurlijk geld. Dit jaar hebben veel mensen geld bespaard doordat vakanties niet doorgingen.

Ook hebben mensen minder uitgegeven aan entertainment en horeca; die waren immers lange tijd gesloten. Je hebt nu dus wellicht extra te besteden aan een zomervakantie.

Daarnaast bieden veel reisorganisaties nu extra scherpe aanbiedingen voor vakanties. Dat komt onder andere doordat veel mensen nu niet durven te boeken. Zo kun je dit jaar wellicht een extra mooie zomervakantie boeken.

 

 

Nadelen van het boeken van jouw zomervakantie voor 2021

1. Onduidelijkheid

Veel mensen hebben een soort ritueel als het gaat om het boeken van de zomervakantie. Dat doen veel mensen bijvoorbeeld in de kerstvakantie. Met koud weer heb je immers nog meer behoefte aan een reis naar de zon. 

Dat zo'n vakantie dan nog ruim een half jaar ver weg is, is normaal gesproken geen probleem. Nu ligt dat echter anders. De coronacrisis gaat op en neer, en nu is niet in te schatten hoe het in de zomer van 2021 zal zijn. 

Dat kan betekenen dat jouw vakantie in het buitenland dan toch niet door zal gaan. Een grote teleurstelling. 

Wil je dat voorkomen, dan kun je het boeken van een vakantie wellicht beter uitstellen. Totdat er meer bekend is. Controleer altijd het actuele, officiële reisadvies van de overheid

2. Gedoe als het toch niet doorgaat

Heb je een vakantie geboekt die wordt geannuleerd, dan wil je natuurlijk je geld terug. Het kan nogal een gedoe zijn om om te boeken of geld terug te krijgen.

Eerder dit jaar kregen mensen bijvoorbeeld vouchers voor gecancelde reizen ter compensatie. Later bleek dat die toch konden worden omgezet in geld. Je moet het maar weten.

Wil je dergelijk gedoe en administratie voorkomen, ook dan kan het beter zijn om nog even te wachten met boeken.

Altijd goed: vergelijk klantenervaringen in reviews

Waar je ook voor kiest, voordat je een reis of vakantie boekt, is het altijd slim om ervaringen van klanten met reisorganisaties te vergelijken. Lees daarom reviews over vakanties op NederlandReview.

Share