Hoe maak je van Koningsdag een nog beter feestje?

Ja, het is bijna zover, we mogen weer! Trek je favoriete oranje leeuwenpak uit de mottenballen, zoek die kekke oranje hoed op of graaf die Nederlandse vlag op van zolder: vrijdag is het Koningsdag! De dag dat we ongeneerd de hele dag nationalistisch het volklied zingen, tot tranen geroerd naar de koninklijke familie op televisie kijken en onze oude rotzooi proberen te slijten op de vrijmarkt.


Maar what to do als die motten jouw oranje gear toch hebben opgesnoepd, je partner die vieze oude oranje hoed zomaar blijkt te hebben weggegooid in de voorjaarsopruiming of die vlag echt nergens meer te vinden is? Gelukkig zijn er allerlei winkels die jou op de valreep nog kunnen voorzien van spiksplinternieuwe oranje kleding en accessoires, die hopelijk weer jaren mee kunnen!


Oranje feestartikelen en oranje tompoucen

Oranje tompoucen haal je natuurlijk bij de HEMA (ook al schijnt de Albert Heijn ze ook te verkopen). Maar waar kun je terecht voor oranje kleding, toch niet de meest hippe modekleur van het moment? Het zal je misschien verbazen, maar winkels als Zalando en Asos verkopen gewoon kleding in de feloranje kleur die op Koningsdag zo veel gezien wordt. 


Maar voor echt een hysterische hoeveelheid aan oranje pakken, oranje shirts, oranje brillen en wat al niet meer in het oranje kun je bijvoorbeeld naar webshops als Fun & Feest Oranje artikelen winkelOranjediscounter of Oranje-fanshop.nl (al zien wij tussen al het oranje het verschil niet meer). 


Party all night on

Wil jij het oranje hemd van je rug partyen in steden als Amsterdam, Utrecht of Den Haag en pak je die Koningsnacht dan meteen lekker mee? Niet dat je veel aan slapen toe zult komen, maar een veilige slaapplaats voor de nacht is toch geen onverstandig idee, al is het maar om op Koningsdag je roes uit te slapen. Kijk bijvoorbeeld bij NH Hotels of Booking.com.


Of ga er gewoon vandoor en zoek de rust op Koningsdag

Voel je je meer republikein dan koningsgezind of wil je om andere redenen niets te maken hebben met Koningsdag? Ontvlucht de drukte dan bijvoorbeeld in een Fletcherhotel, in de duinen ofzo, of in het bos! In de Veluwse natuur zie je overigens ook weinig oranje feestvierders, dus ook bij Vakantieveluwe kun je de rust zoeken op Koningsdag. 


Veel plezier op Koningsdag!


Foto: Erik Vos


Share