Internet voor je bedrijf afsluiten: drie dingen waar je op moet letten

Bijna elke ondernemer heeft internet nodig om zijn of haar werkzaamheden op een goede en gestructureerde manier uit te voeren. Het is verstandig om een zakelijk abonnement af te sluiten dat past bij de werkzaamheden van het bedrijf en verder te kijken dan alleen de kosten die je per maand betaalt. Hoe belangrijk is de internetverbinding voor de werkstroom binnen het bedrijf en wat gebeurt er als het internet niet werkt zoals het zou moeten? Dit zijn belangrijke vragen die handig zijn om voorafgaand te beantwoorden. In dit blog hebben wij de belangrijkste aspecten van het afsluiten van een abonnement voor je op een rij gezet.

De snelheid

De keuze van hoe snel het internet moet zijn, is afhankelijk van het aantal werknemers die gebruik maken van het internet en de werkzaamheden die ze hierop uitvoeren. Bij intensief gebruik van het internet zal je moeten kiezen voor een groter pakket om zo effectief te werk te gaan. Wanneer snel internet nodig is kan je het beste glasvezel vergelijken bij diverse providers. Dit is de snelste internetverbinding die er op dit moment is. De snelheid en de stabiliteit die glasvezel biedt is nodig wanneer je binnen het bedrijf gebruik maakt van videovergaderingen en veel bestanden uploadt. Wanneer je verschillende documenten uploadt en downloadt is het ook verstandig om te kijken naar een abonnement met glasvezel. 

Stabiliteit 

Hoeveel werknemers heb je in dienst en hoeveel van deze werknemers gebruiken internet? Wanneer er meerdere apparaten tegelijkertijd gebruik maken van dezelfde verbinding, kan de snelheid lager zijn dan anders. Dit geldt niet alleen voor computers en laptops, maar voor elk apparaat dat je koppelt aan het internet. Denk hierbij dus ook aan tablets en smartphones. Let dus bij het kiezen van een nieuw abonnement goed op de snelheid die je kiest. Ook kan je kiezen binnen het abonnement voor diverse internetverbindingen. Zo kan je het internet splitsen in een 2.4 GHz en een 5 GHz bandbreedte. Wanneer je weet wat je in je abonnement wilt hebben kan je zakelijk internet vergelijken. Let goed op welke provider wat aanbiedt. De meeste providers bieden vaak kortingen aan of gratis extra’s. 

De voordelen van een zakelijk abonnement 

Wanneer je een zakelijk abonnement afsluit profiteer je van een aantal voordelen. Zo heb je altijd toegang tot support wanneer er iets niet helemaal naar behoren werkt en kan je vragen die je hebt over het internet altijd stellen. Je krijgt bij een zakelijk abonnement meestal een vast IP-adres en er worden services aangeboden om back-ups te maken. Zo kan er binnen het bedrijf veilig gebruik worden gemaakt van het internet. Wanneer je een webshop hebt is het ook mogelijk om veilige pinbetalingen op te zetten. Wanneer je een kleine, zelfstandige ondernemer bent, heeft een zakelijk abonnement ook voordelen. Zo kan het abonnement niet verhaald worden op je privéleven en kan je de btw terugvragen.

Share