Zit jij er warm bij deze winter? Scoor een HR-ketel!

We schreven gisteren al over het kouder wordende weer, en de voorbereidingen die je dan moet treffen. Het is immers al bijna herst, dus de temperaturen dalen flink vanaf dit weekend. 


Een HR-ketel of een CV-ketel?


De energieprijzen stijgen, de temperaturen worden juist lager. Twee vliegen in één klap vangen? Verdiep je dan in een goede HR-ketel, dat staat voor 'hoog rendement ketel'. In de regel genereert zo'n HR-keter meer warmte dan een traditionele CV-ketel. Ook is een HR-ketel zuiniger dan een CV-ketel. 


Waar vind je een goede HR-ketel?


Maar waar vind je dan een goede HR-ketel? Er zijn meerdere winkels die HR-ketels aanbieden, zowel online als in de winkelstraat. Ook zijn er goede bouwmarkten waar je terecht kunt voor een HR-ketel. Laat je altijd goed informeren. Het zijn immers ingewikkelde apparaten. Veiligheid moet altijd vooraan staan, dus lees goed de gebruiksaanwijzingen en stel veel vragen als je dat nodig vindt.


Hoe duur is een HR-ketel?


Een HR-ketel kan een grote uitgave zijn. Dat is ook niet zo gek. Het apparaat verwarmt immers je huis! Daarnaast gaat een goede HR-ketel toch heel wat jaartjes mee, dus het is echt een investering voor de toekomst.  


Besparen op een HR-ketel?


Ook al is het logisch om (veel) geld te moeten uitgeven aan een nieuwe HR-ketel, het kan zijn dat je dit te duur vindt of dat je dat geld simpelweg niet hebt. Je kunt op meerdere manieren (proberen te) besparen op jouw nieuwe ketel. Kijk sowieso eerst goed even rond, voordat je ergens een ketel koopt: vergelijk verschillende aanbieders en vergelijk ook hun prijzen; dat kan een heleboel schelen! Vraag ook altijd of een verkoper een speciale aanbieding voor je heeft, dat kan altijd schelen. Of kijk op een koopjessite, zoals CVkoopjes.nl.


Altijd blijven opletten


Let wel altijd op dat je een goed apparaat aanschaft en niet wordt afgescheept met een oud model dat eigenlijk niet goed meer werkt. Dat geldt ook voor tweedehands: heel fijn als je voor een zacht prijsje een mooie ketel kunt scoren, maar let altijd goed op dat hij goed en veilig is!


Lees reviews


We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken, maar lees altijd voldoende reviews, voordat je overgaat tot een belangrijke aankoop, zoals een HR-ketel. Misschien heeft die ene klant voor jou wel een belangrijke ervaring die je eerst even moet lezen. Of misschien geeft een andere klant wel een gouden tip hoe je bij dat ene bedrijf het beste wat van de prijs kunt afpraten. Heb je zelf ervaring met het aanschaffen van een HR-ketel? Laat het ons weten!


Share