Hoe vind je de beste leningverstrekker voor jou?

Welke soorten leningen zijn er en welke leningverstrekkers zijn betrouwbaar? Het is belangrijk om je van tevoren altijd zorgvuldig in te lezen en de reviews van de klanten voor je goed te bestuderen.

Zo kom je erachter wat voor jou de meest geschikte lening en leningverstrekker is.

Waarom zou je geld lenen?

Er zijn altijd genoeg redenen te bedenken waarom je een lening zou moeten afsluiten. Je kan bijvoorbeeld extra geld nodig hebben om een bedrijf op te zetten. Ook kan je een eigen huis willen kopen en daar eigen geld voor moeten of willen inleggen. Of je zit gewoonweg even krap bij kas en hebt wat extra geld nodig om de rekeningen te kunnen betalen. En zo zijn er nog veel andere redenen te bedenken waarom je een lening wilt.

Welke leenvormen zijn er?

Zoveel redenen om geld te willen lenen, zoveel manieren waarop je dat kunt doen.

Je kunt bijvoorbeeld een hypotheek afsluiten. Een hypotheek is het bedrag dat je leent om een onroerende zaak aan te kopen. Dat is meestal een huis. Die onroerende zaak functioneert dan als onderpand. Dat betekent dat de leningverstrekker, bijvoorbeeld de bank, jouw huis kan verkopen als jij jouw hypotheekpremie niet betaalt.

Een persoonlijke lening is een bedrag dat je in één keer leent en dat je vervolgens in termijnen terugbetaalt, meestal met rente.

Daarnaast zijn bijvoorbeeld ook betalen via creditcards en roodstaan eigenlijk vormen van lenen. Je krijgt dan immers eerst geld, dat je later pas terugbetaalt.

Hoe kies je de beste leningverstrekker? 

Een lening afsluiten doe je meestal niet zomaar. Het is verstandig om eerst goed te bepalen wat je precies nodig hebt en welke leenvorm daarbij past. Daarnaast is het van belang om te kiezen voor een betrouwbare leningverstrekker. Dat kan jouw vaste bank zijn, maar ook een zelfstandige leningverstrekker, zoals freo.

Zeker bij een zelfstandige leningverstrekker kan het zijn dat je het bedrijf nog niet kende. Zeker bij nieuwere of minder bekende leningverstrekkers, zoals Jawel. Hoe weet je dan met wat voor bedrijf je in zee gaat?

Lees reviews van klanten over leningverstrekkers!

Bij NederlandReview verzamelen we daarom reviews van klanten over leningen. Zo weet jij precies hoe mensen die jou voorgingen als klant bij een bepaalde leningverstrekker, dat hebben ervaren. Zijn ze tevreden over het aanvraagproces, de service, de prijs en de levering?

Lees dus altijd zorgvuldig hun ervaringen in reviews op NederlandReview en laat je goed adviseren! Zo zorg je ervoor dat jij de beste keuze maakt.

Share