De vindbaarheid van jouw website, hoe verhoog je die?

Je kunt nog zo'n goede website hebben, als niemand die weet te vinden, heb je er weinig aan. Hoe zorg je ervoor dat bezoekers jouw website weten te vinden?

In winkelstraten heb je uithangborden, op internet vind je advertenties. Dat is meestal echter niet genoeg om ervoor te zorgen dat (potentiële) klanten je weten te vinden.

Hoe kom je bovenaan in Google?

De meeste mensen bezoeken een voor hen nieuwe website via een zoekmachine. En meestal heet die zoekmachine Google. Bovenaan komen te staan in Google is daarom dé manier om veel bezoekers naar jouw website te leiden.

1. Zorg ervoor dat jouw website optimaal is aangepast aan de criteria van Google 

Google indexeert websites in de zoekresultaten onder andere op basis van hun eigen criteria. Ze hebben het liefst websites bovenaan staan die zo optimaal mogelijk werken. Op de manier van Google dus.

Het is daarom verstandig om jouw website zoveel mogelijk aan te passen aan de eisen die Google heeft gesteld. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de informatie op jouw website relevant en begrijpelijk is. 

De techniek die hierbij hoort, is zoekmachineoptimalisatie of SEO. Dat is de afkorting van de Engelse term Search Engine Optimalization.

2. Hoe verbeter je de online marketing van jouw website?

Met de juiste opzet en juiste content zorg je ervoor dat jouw website goed vindbaar is in Google. In technischere bewoording: daarmee behaal je de juiste conversie, oftewel meer leads, orders en aanvragen. 

Een van de beste manieren om dat te bereiken, is de SEO te verbeteren. Dat kun je onder andere doen aan de hand van de volgende stappen.

- Voer een nulmeting uit. Zo kom je erachter hoe het nu gesteld is met de vindbaarheid van jouw website. Ook zie je zo waar de verbeterpunten zijn. Hierop kun je vervolgens gaan focussen.
- Bepaal de meest relevante zoekwoorden voor jouw bedrijf. Zo kom je erachter waar jouw doelgroep precies naar zoekt.
Optimaliseer de inhoud van jouw website. Heb je de relevante zoekwoorden voor jouw website bepaald, dan is het van belang om de inhoud van de website daarop aan te passen. Zo creëer je content waarmee je beter vindbaar bent tussen de zoekresultaten op Google.
Optimaliseer de techniek van jouw website. Een website kan boordevol interessante informatie staan, als deze slecht te vinden is of bijvoorbeeld tergend langzaam laadt, dan zal die niet hoog scoren in Google. Het is dus van belang dat de website technisch goed in elkaar zit. 
- Zorg voor linkbuilding. Dit houdt in dat andere websites doorlinken naar jouw website. Ook dat verbetert de vindbaarheid van jouw website.

3. Schakel een professional in

De eisen die Google stelt veranderen continu en zijn bovendien niet algemeen bekend. Dat zou misschien ook te makkelijk zijn…

Bovendien vergt het verbeteren van de online marketing van een website veel inhoudelijke (vak)kennis, technieken en vakjargon. Niet iedereen zal die zelf even gemakkelijk kunnen (of willen) toepassen. 

Het is dan ook niet verwonderlijk dat er veel bedrijven zijn die andere bedrijven kunnen helpen hun vindbaarheid in Google te verbeteren, zoals Cherry SEO. Sommige van die bedrijven helpen daarbij bijvoorbeeld door alle content aan te pakken, andere door het webdesign te optimaliseren.

Veel van deze bedrijven vind je bij NederlandReview. Lees hier de klantenreviews over diensten!

Share

Recent toegevoegd