Hoe kun je dit weekend veilig eropuit met de auto?

Door de coronacrisis zijn we nu aan huis gebonden. En dat is soms best moeilijk, want het is buiten prachtig weer. Bovendien is het dit weekend Pasen. 

Wil je toch van het mooie lenteweer genieten, dan kan de auto daar een goede gelegenheid voor bieden. Veilig in je eigen auto ben je immers afgesloten van de buitenwereld en hoef je dus niet in aanraking te komen met het coronavirus. 

Wel moet je met een aantal zaken rekening houden. Wij leggen graag uit hoe je dat veilig doet!

1. Zorg ervoor dat je veilig bij jouw auto kunt komen

Onder bepaalde voorwaarden kun je met de auto juist veilig op pad gaan. Het is dan wel handig als je niet te ver hoeft te lopen om bij jouw auto te komen. Staat jouw auto dus voor de deur geparkeerd? Niets aan de hand! Een drukke parkeergarage kan daarentegen juist minder handig zijn.

2. Ga naar een plaats waar je anderhalve meter afstand kunt houden van anderen

Je moet niet naar een plek rijden waar het druk kan zijn of waar je om een andere reden geen anderhalve meter afstand kunt houden van andere mensen. Bouwmarkten, natuurparken en stranden verwachten dit weekend grote drukte, dus dat zijn plekken die je nu beter even kunt vermijden.

Maar er blijven genoeg plaatsen over! Misschien moet je wel wat creatiever zijn. Ga bijvoorbeeld naar een weiland ergens in the middle of nowhere. Parkeer jouw auto ergens en ga lekker in de achterbank zitten met zicht op het platteland. Heerlijk ontspannen!

3. Ga niet met te veel mensen in één auto zitten

Pas daarnaast op dat je niet met te veel mensen in een auto zit. Eigenlijk kun je enkel veilig op stap alleen of met jouw gezin, want daarmee ben je toch al de hele dag samen. Er zijn niet voor niets al veel boetes uitgedeeld aan mensen die met te veel personen in een auto zaten.

Wil je toch met vrienden op pad, rijd dan per persoon of per gezin in een aparte auto en houd op de plaats van bestemming voldoende afstand van elkaar.

4. Sowieso handig: zorg dat je auto in orde is

Wil je extra veilig op pad, zorg er dan voor dat je auto in orde is en dat je goed verzekerd bent. Verveel je je nu je toch thuis zit, dan kun je bijvoorbeeld op zoek en een goedkope autoverzekering vergelijken.

 

Veel plezier dit weekend en alvast Vrolijk Pasen!

Share