Hoe kun je genieten van de regen? #waarisdezon

Eerlijk toegegeven: we hebben dit jaar veel warme, regenvrije dagen en zelfs hittegolven gehad. Die tijden lijken vandaag de dag echter ver weg… De herfst is nog maar net begonnen of het is alweer dagenlang aan het regenen en waaien. De weersvoorspelling voor de komende dagen (weken?) lijkt niet veel beter. Maar niet getreurd: in de regen kun je ook genieten. Maar hoe doe je dat? Wij geven tips!


Niks zo erg als overvallen worden door de regen terwijl je net jouw nieuwe suèdejas aanhebt... Of als je een oude regenjas aan hebt, die niet meer waterdicht blijkt te zijn. Niet de beste ervaring met de regen!


Investeer in vrolijke regenkleding


Hoe veel fijner als je kunt shinen in jouw nieuwe regenjas. Kies bijvoorbeeld voor een vrolijk exemplaar van Hip in de regen of kies voor zo'n hip model van Rains of America Today: die hebben regenjassen in allerlei kleuren.


Vrolijk in de plassen stampen gaat bijna vanzelf als je er zo uitziet.


Wat is het verschil tussen waterdicht en waterbestendig?


Een vrolijk gekleurde regenjas geeft een vrolijker gevoel. Maar niet alle hippe regenjassen zijn ook per se helemaal regenbestendig. Je zou het misschien niet zeggen, want het klinkt hetzelfde, maar er is een verschil tussen waterdicht en waterbestendig. Maar wat is dat precies?


Waterdicht


Zowel waterdichte als waterbestendige jassen kunnen tegen water. Wil je ècht niet nat worden, kies dan voor waterdicht. Vaak heeft een jas (of schoenen) die waterdicht is, daarvoor een speciale techniek, zoals GoreTex. Hierin wordt je dus zeker niet nat, ook niet de kleding die ertegenaan duwt.


Heb je echt een grondige hekel aan water of wil je gewoon zeker geen schade aan jouw kleding, kies dan voor een regenjas die waterdicht is. Deze zijn echter wel vaak wat duurder dan waterbestendige jassen. Maar dat heb jij er misschien gewoon voor over. Je vindt deze jassen bijvoorbeeld in sportwinkels, zoals Perry Sport.


Waterbestendig


Waterbestendig is voor de huis-tuin-en-keukenregenbui meestal meer dan genoeg. In zo'n hip model van bijvoorbeeld Rains word je ook niet zomaar nat. Wel kun je na een pittige fietstocht door weer en wind je bestemming bereiken met natte ellebogen. Die hebben immers de hele weg tegen de voering gedrukt en daar nattigheid van opgenomen. 


Word jij somber van regenachtig weer? Wees goed voorbereid en zorg voor een fijne regenjas, die jou vrolijk maakt door het hippe ontwerp en de gezellige kleuren en die jou bovendien goed beschermt tegen nattigheid.


Share

Recent toegevoegd