Hoe en waar vind je een goede sportoutfit?

Wat voor sport je ook doet, van voetbal tot yoga en van fitness tot tennis, een goede sportoutfit is belangrijk. Waar moet je op letten?

En bij welke bedrijven kun je het beste terecht voor goede sportkleding? NederlandReview geeft graag tips!

1. Zorg voor sportkleding waar je wat aan hebt

Het kan verleidelijk zijn om gewoon te gaan sporten in een simpel shirt en een korte broek. Je kunt echter beter kiezen voor sportkleding waar je wat aan hebt.

Voor iedere sport zijn er speciale kledingopties. Zo is het niet handig om te gaan voetballen met tennisschoenen. Hoe kwalitatief die tennisschoenen ook mogen zijn, ze hebben bijvoorbeeld geen noppen. En die heb je eigenlijk wel nodig als je echt gaat voetballen.

Daarnaast is er tal van sportkleding waar je verschillende sporten mee kunt beoefenen. Ook dan is het verstandig om te kiezen voor kleding die echt voor sporten is bedoeld. Zoals kleding met stof die van extra ademend materiaal is gemaakt.

Een goede sport-bh is voor vrouwen bovendien echt geen overbodige luxe. Die zorgt er niet alleen voor dat je rugklachten voorkomt, maar ook dat alles netjes op zijn plek blijft tijdens jouw workout.

2. Het oog wil ook wat

Kies je voor kwalitatieve sportkleding (zie punt 1), dan heb je nog steeds veel keuze. En dus hoef je echt niet iets te kiezen dat je niet ook mooi vindt. 

Kies je voor kleding waar je je extra lekker in voelt, bijvoorbeeld omdat het je gewoon fantastisch staat of omdat je er een echt fashion statement mee kunt maken, dan is het sporten vaak ook extra lekker. En zo verlaag je de drempel om te sporten.

Kun je ervoor zorgen dat een fijnere en mooiere sportoutfit jou vaker laat sporten, dan is dat de investering helemaal waard! Sporten is immers harstikke gezond.

3. Pas de kleding aan aan jouw persoonlijke (sport)behoefte

Ieder lichaam is anders. Daarom is het logisch dat ook iedereen kiest voor de (sport)kleding die precies bij haar of hem past.

Er zijn verschillende speciaalzaken voor wie extra eisen stelt aan sportkleding of extra advies nodig heeft. Heb je bijvoorbeeld een sport-bh met maat F nodig, dan kun je kiezen voor de Anita sport-bh, maar die vind je niet zomaar overal.

Of misschien heb je wel last van een plaatselijke blessure. Ook dan is het slim om te rade te gaan bij een specialist die kan helpen. Dat hoeft overigens geen sportkledingwinkel te zijn, maar kan ook een fysiotherapeut zijn.

3. Kies een betrouwbaar bedrijf op basis van reviews

Veel bedrijven bieden sportkleding aan. Sommige winkels hebben van alles wat. Andere zijn gespecialiseerd in goedkope sportkleding. Weer andere hebben alleen specialistische kleding.

Waar je ook voor kiest, het is altijd goed om eerst klantervaringen te vergelijken. Speciaal daarvoor verzamelen wij op NederlandReview reviews over Sport & Outdoor!

Share

Recent toegevoegd