Hoe boek je een vakantie?

Een vakantie boeken, het valt nog niet mee. Er zijn een hoop dingen waar je rekening mee moet houden en daarom bespreken we vandaag de belangrijkste punten!

1. Wat wil ik?
Wat wil je op vakantie doen? Hou jij van de zon, zee en strandvakanties of ben je juist een échte avonturier? Vind je het leuk om historische monumenten te bezoeken of lig je het liefst de hele dag langs het zwembad? Bekijk voor jezelf wat jouw vakantiewensen zijn om vervolgens een bestemming te kunnen kiezen.

Zo komen we aan bij het tweede punt: waar wil je naartoe? Droom je over een ver, exotisch oord of beklim jij over een paar maanden de bergen van Patagonië? En, heb je daar een visum, paspoort of ander reisdocument voor nodig? Zorg ervoor dat je deze op tijd aanvraagt, omdat je zonder dit document simpelweg het land niet in komt. Dat zou zonde zijn, toch?

Vervolgens, wanneer wil je daarnaartoe? Ben je op zoek naar een bestemming voor in de zomer of ga je een weekje weg in de voorjaarsvakantie? En wanneer is het het goedkoopst om daarnaartoe te reizen? Spreek met jezelf af wat je aan de vakantie wilt uitgeven en houdt rekening met de kosten die je eenmaal daar aangekomen zult maken.

2. Hoe kom ik daar, waar verblijf ik en aan welke activiteiten wil ik deelnemen?
Hoe kom jij op je bestemming? Kies je ervoor om naar Bali te gaan, dan kan je waarschijnlijk het beste het vliegtuig pakken. Of ga je roadtrippen door Europa met wat vrienden? Een stedentrip naar Parijs is prima te doen met een busreis. Zoek voor jezelf uit op welke manier jij naar je bestemming toe gaat.

Dan is de vraag waar je wilt verblijven. Verblijf je in het centrum, of kies je voor de goedkopere buitenwijk? Van welke faciliteiten wil je gebruik kunnen maken? Wil je bijvoorbeeld een zwembad, sauna of fitnessruimte bij het hotel? En natuurlijk, wat kun je met je budget veroorloven?

En dan als laatste, maar zeker niet onbelangrijk: aan welke activiteiten wil je deelnemen? Zijn er dingen die je van tevoren moet boeken of waar je rekening mee moet houden?

3. Je vakantie boeken
Ten eerste: boek je ticket. Of dit nou een vliegticket, treinkaart of bus ticket is, regel deze bijtijds! Bekijk dan ook eerst hoe ver van tevoren je deze moet boeken om ‘m zo goedkoop mogelijk te scoren. Ga je per vliegtuig op reis? Via Cheaptickets.nl bijvoorbeeld kun je prijzen en mogelijkheden van verschillende vluchten en airlines met elkaar vergelijken. Zo weet je zeker dat je de goedkoopste te pakken hebt!

Vergeet ook niet je accommodatie te boeken. Afhankelijk van wat je vakantiebestemming is, kun je hier ook maar beter op tijd mee beginnen. Populaire bestemmingen als de Côte d’Azur of het Turkse Side zitten al snel volgeboekt en kunnen qua prijs snel hoog oplopen. En bedenk voor jezelf of je een Airbnb neemt, een hotel of dat je misschien zelfs gaat kamperen.

Foto door: Pixabay

 

Share

Recent toegevoegd