Hoe knap je je tuin op?

Hoe knap je je tuin op?

Het voorjaar is nog wel even weg, maar toch is het alvast tijd om eens na te denken over wat je met je tuin wilt. Nu kun je nog wat veranderingen aanbrengen als je bijvoorbeeld het terras ergens anders wilt of juist een tuinhuisje wilt plaatsen. Als je in het voorjaar met al die bloeiende bomen en planten zit dan wordt dit een stuk lastiger. Bedenken op wat voor een  manier je jouw tuin kunt gaan opknappen is echter nog niet zo makkelijk. Daarom willen we je graag voorzien van wat tips om je tuin een nieuw aangezicht te geven.

Een terras
Als je nog geen terras in je tuin hebt dan zou je hier zeker eens over moeten denken. Een verharde plek waar je een paar tuinstoelen en een tuintafel kunt zetten mogen eigenlijk in geen enkele tuin ontbreken. Zonder verharding staat die tuinstoel immers nooit eens stabiel en ook lopen door je tuin is handiger als je niet door een modderig grasveld hoeft. Je kunt hem aan je huis leggen en er met een overkapping en balustrade  een soort veranda van maken. Houd wel goed rekening met de lichtinval als je een plek uitkiest. Je wilt de zonnigste plek van je tuin als terras, want die kun je ten minste nog met een parasol of tuindoek verschaduwen terwijl een donkere plek licht maken lastiger is. Kan goed zijn als je een Loungeset van Tuinmeubelen.nl hebt gekocht!

Een multifunctioneel tuinhuisje
Ligt jouw tuingereedschap maar in de tuin te slingeren of ligt het ergens in je garage in de weg waar ook al plek voor je autogereedschap, fiets en andere opslag moet zijn? Dan is een tuinhuisje een handig alternatief. Hierin kun je tuinaarde bewaren maar ook bloempotten die je tijdelijk even niet gebruikt. In zo’n bloempot kan dan nog eventueel een bloem of plant staan die de winter buiten niet gaat overleven. Vergeet niet hem dan af en toe wat water te geven. En daarnaast kun je ook al je tuinmeubelen ’s winters in een schuurtje of tuinhuisje zetten zodat ze niet zoveel te lijden hebben onder vorst, regen en wind. Van de zomer kun je ze dan altijd weer tevoorschijn halen. En een tuinhuisje kan ook een handige hobbyplek of werkplek zijn. Sommige tuinhuisjes, zoals een aantal tuinhuisjes bij Warentuin, hebben zelfs een veranda zodat je daar lekker beschut kunt zitten.

De soorten planten
Wat voor tuin je ook hebt, je zult ieder jaar wat moeten snoeien.
Je kunt  een zo onderhoudsvriendelijke tuin creëren met veel groenblijvende planten en struiken. Met bloemen zul je die toch ieder jaar weer moeten inzaaien en ook met planten die veel bloemen hebben zul je toch wat meer onderhoud hebben. Mocht je dat helemaal niet erg vinden of er zelfs plezier in hebben dan zou je bij Tuinadvies eens kijken voor wat eetbare planten. je kunt dan een hele groentetuin of kruidentuin aanleggen zodat je echt eer hebt aan je vele uren werken in de tuin. Dus snoei de bomen eens een keertje goed, verplaats wat stuiken naar een plek die je wilt, haal dode planten uit je tuin en wiedt het onkruid. Als je dan wat nieuwe bloembollen in de grond zet (wel even afwachten tot na de vorst) en wat mooie struiken met of zonder bloemen plant zul je zien dat je tuin er meteen een stuk beter uit gaat zien.

Hekwerk en schuttingen
Natuurlijk moet je wel ook even kijken hoe je schuttingen eraan toe zijn. Het kan zijn dat hij zo rot is dat hij vervangen moet worden, maar een nieuw likje verf kan ook al een hele hoop doen.

Gerelateerd