Greenchoice koopt stroomconcurrent Qurrent

Nieuws van de energiemarkt! Greenchoice neemt energieconcurrent Qurrent over. Zo groeit de groene stroomvoorziener naar ruim een half miljoen klanten.


Melden we eerder al dat Nieuwestroom Easyenergy overneemt, nu zijn twee andere grote enerieverstrekkers aan het samengaan. Veel verschuivingen dus op de energiemarkt.


Greenchoice meets Qurrent

Greenchoice leverde al stroom aan ruim 400.000 klanten. En zoals hun naam al aangeeft, gaat dat om groene energie: stroom die is opgewekt via zon, wind of met behulp van biomassa. Greenchoice is voor 30 procent in handen van Eneco. De directie van Greenchoice werd in 2014 veroordeeld door de Ondernemingskamer voor wanbeleid (malversaties met rekeningen van klanten) en aandeelhouder Energie Concurrent verloor zijn invloed. 


Hoewel Greenchoice veel groter is dan Qurrent, is Qurrent bij het publiek wellicht bekender. Misschien door de reclames die ze maken, of door het feit dat ze op de shirtjes van Feyenoord staan. Qurrent bestaat sinds 2016 en zou vanaf 2018 winstgevend moeten worden. 


Goedkeuring van de ACM

De ACM (Autoriteit Consument & Markt) moet de deal nog wel goedkeuren, en controleert daarbij vooral of de nieuwe combinatie niet een te dominante rol op de groene-energiemarkt krijgt. De bedrijven willen de overname liefst voor 1 oktober rond hebben. 


Toekomst

Wat er precies verandert als deze deze overname inderdaad doorgaat zoals gepland, dat is nog niet helemaal duidelijk. Blijf Qurrent shirtsponsor van Feyenoord? Houdt het bedrijf haar naam? Wat verandert er voor de klanten? Stay tuned!


Foto: Andreas


Share

Recent toegevoegd