Goede voornemens! Hoe financieer je een verbouwing?

We schreven eerder al dat januari een maand van goede voornemens is. In januari plan je het jaar immers alvast vooruit.

Wil je in 2020 verbouwen? Regel dan nu vast de financiering! Hoe krijg je daarvoor een gunstige lening?

Is dit het jaar dat jij die grote verbouwing gaat uitvoeren? 

Zo'n verbouwing kost natuurlijk altijd geld. En het is slim om niet te gaan bezuinigen door louche beunhazen te kiezen, want dan ben je achteraf wellicht alleen maar duurder uit. Op wat voor manieren zorg jij ervoor dat je jouw verbouwing kunt financiĆ«ren?

Gevestigde leningverstrekkers: betrouwbaar of log?
Er zijn best veel leningverstrekkers op de markt. Sommige draaien al jaren mee, andere zijn nieuw op de markt. Gevestigde namen in de bankenwereld kunnen meer vertrouwen inboezemen, maar ook grote logge bedrijven zijn die mensen niet meer vertrouwen, zeker na de bankencrisis.

Nieuwe leningverstrekkers: transparant en duurzaam of malafide?

Aan de andere kant kunnen nieuwe leningverstrekkers de markt openbreken en bijvoorbeeld veel transparanter en duurzamer zijn, maar ook juist na een paar maanden weer van de markt worden afgehaald, omdat ze toch malafide waren. Dat een bedrijf nieuw is, is dus niet per definitie een goed of slecht teken.

Kies voor een betrouwbare leningverstrekker: lees reviews!
Het is dus van belang om de reviews van hun klanten te lezen. Hoe beoordelen zij de service van de leningverstrekker? Kregen ze hun geld snel, moesten ze veel papierwerk inleveren, werden ze correct behandeld? Lender & Spender heeft op NederlandReview bijvoorbeeld nu een erg hoog cijfer, dat ze kregen van hun eigen klanten: een 9,2. 

Kies voor een leningverstrekker die verbouwingen financeert

Niet iedere leningverstrekker financieert zomaar alles waar je geld voor nodig kunt hebben. Sommige zijn gespecialiseerd in leningen voor mkb-bedrijven, andere verstrekken alleen hypotheken. Om teleurstellingen te voorkomen, is het slim om vooraf te bepalen welke leningverstrekker verbouwingen financeert. 

Een relatief nieuwe naam in de markt is Freo, een dochteronderneming van de Rabobank. Dit bedrijf financieert leningen voor grote uitgaven, zoals auto's en verbouwingen. De rente is hier laag; in januari 2020 "vanaf 3.8%". Ook Santander doet aan persoonlijke leningen en geeft op de website direct aan dat je er geld voor verbouwingen kunt lenen.

Zakeiijke verbouwingen
Je kunt natuurlijk een verbouwingslening afsluiten voor die nieuwe dakkapel op je huis, maar ook voor de verbouwing van een kantoor. Funding Circle is een grote speler op de markt en gespecialiseerd in zakelijk lenen. Als je een verbouwing van een kantoor wilt financiĆ«ren, dan kun je hier terecht. 

Heb jij een lening afgesloten bij een van deze bedrijven? Laat dan vooral even weten aan Nederland hoe jouw ervaringen zijn. Ben je goed geholpen, werd alles goed uitgelegd, weet je waar je voor betaald hebt en niet onbelangrijk: was het geld snel binnen? Laat een review achter op NederlandReview en deel jouw ervaringen!

Share

Recent toegevoegd