Hoe geef je originele cadeaus tijdens de feestdagen?

Volop naderende feestdagen: niet alleen kerst en sinterklaas, maar ook bijvoorbeeld Single's Day. En wat doe je op feestdagen? Juist: je geeft elkaar cadeaus. 


Maar hoe geef je een origineel cadeau, iets dat je niet zomaar ergens uit een grote webshop hebt geplukt? Wij geven tips!


1. Zoek naar een bijzondere winkel
We weten het - er zijn ontelbaar veel webwinkels op internet te vinden. Tel daar het aanbod in de fysieke winkelstraat bij op en je weet dat je nooit alles kunt bekijken. 


Misschien kopen de meeste mensen daarom toch gewoon bij een welbekend warenhuis of in een standaard webshop. Lekker makkelijk. Maar meestal niet zo origineel.


Zoek daarom eens naar een bijzondere (cadeau)winkel. Op deze pagina hebben wij reviews over dergelijke winkels voor je verzameld. Hier staan natuurlijk ook grote bedrijven tussen, maar vind je ook een paar minder bekende pareltjes. Wie weet wat je hier tegen komt!


2. Personaliseer jouw geschenken


Heb je wel een origineel cadeau gevonden, dat nergens anders te verkrijgen is, maar wil je hier nog een extra persoonlijk tintje aan toevoegen? Met drukwerk kun je cadeaus voorzien van een persoonlijke notitie of gelukswens. Bijvoorbeeld een speciaal ontworpen koffiebeker. 


Ook kun je een product, zoals een beker, een kalender of gewoon een poster, helemaal persoonlijk maken door deze te laten drukken. Veel online bedrijven die zich specialiseren in foto en canvas kunnen dat zo voor je doen. 


3. Verras ook collega's en zakenrelaties


Je denkt misschien dat je een beker met jouw foto erop alleen naar jouw moeder of beste vriend(in) kunt sturen. Niets is minder waar! Nou ja, je wilt misschien niet letterlijk jouw hoofd op een beker aan jouw hele kantoor cadeau doen, daar zit niemand op te wachten, maar relatiegeschenken zijn weer helemaal terug van weggeweest. 


Kerstpakketten sturen is nog steeds populair om te doen. Dat kan een kleine attentie zijn in de vorm van een fles wijn en een stuk kaas, maar ook een uitgebreide selectie met electronica en, wie weet, een nieuwe fiets. Ook deze geschenken kun je natuurlijk voorzien van een persoonlijk tintje.


4. Vergeet niet een mooie verpakking


Heb je een bijzonder cadeau gescoord mét een persoonlijk tintje, dan ben je er nog niet. Want de verpakking is minstens zo belangrijk. Dat is immers het eerste wat de ontvanger van jouw cadeau ziet. Zonde natuurlijk als je dat dan niet verpakt of voorziet van een simpel papiertje.


Ook hier kun je all the way gaan en het zo persoonlijk maken als jij zelf wilt. Knutsel bijvoorbeeld zelf een suprise in elkaar; daar hoeft het echt geen sinterklaas voor te zijn! Ook kun je ervoor kiezen gewoon chique inpakpapier aan te schaffen en het te voorzien van gezellige strikken. Geen zin in de extra tijd die dat kost? Veel webwinkels hebben ook de service om cadeaus voor je in te pakken voor een extra vergoeding.


Veel plezier met het geven van cadeaus. Volgens velen is het geven van een geschenk een veel mooiere ervaring dan het ontvangen ervan!


Share