Ervaringen met een (DIY) traprenovatie

De afgelopen jaren waren woningverbouwingen en -renovaties populairder dan ooit. Mensen hadden geld gespaard tijdens de coronapandemie, en waren vanwege de woningschaarste eerder aangewezen op verbouwen dan verhuizen. Een nieuwe badkamer of keuken? Andere kleuren op de wanden en nieuwe meubels in de woonkamer en slaapkamers? Geen ruimte was veilig voor de enthousiaste klus- en renovatieambities. Zelfs de trap, die vaak ‘vergeten’ wordt, kreeg opvallend vaak een grote opknapbeurt. Hieronder lees je meer over ervaringen van mensen die aan het doe-het-zelven zijn geslagen met de trap, of dit hebben uitbesteed.

Een traprenovatie: snel en goedkoop

Ben je niet tevreden met je huidige trap? Als er sprake is van wiebelende of losse treden en daardoor gevaarlijke situaties kunnen ontstaan, is er het nodig de gehele trap te vervangen. Vaak is het echter meer een kwestie van smaak, en vinden mensen de trapbekleding niet mooi. Bij andere trapbekleding kun je bijvoorbeeld denken aan een nieuwe laklaag van het hout, of tapijt, pvc of laminaat over de treden (laten) plaatsen.

Een traprenovatie door of met behulp van HomingXL

Ben je een beetje handig, heb je goed gereedschap en tijd? Dan kun je zelf je trap renoveren. Overzettreden en andere benodigde materialen hiervoor kun je bijvoorbeeld bij bestellen. Je kunt er bovendien ook voor kiezen de traprenovatie door hen uit te laten voeren.
Wat klanten van deze website zeggen die het gedaan hebben? Diverse klanten noemden het fijn dat ze in een showroom (centraal gelegen in Vianen bij Utrecht) voorbeelden konden bekijken van traprenovaties en daar ook goed advies kregen. Ook bij het magazijn werden mensen die spullen kwamen ophalen vriendelijk en professioneel geholpen. Tot slot zijn mensen erg te spreken over de snelle en duidelijke klantenservice bij vragen via email.
In enkele recensies spreken mensen hun ontevredenheid uit over de levering van spullen en de communicatie daarover. Na het plaatsen van een order kan het soms een aantal werkdagen duren voordat je bericht krijgt over de verzending. Houd ook rekening met verzendkosten bij kleinere bestellingen. Hoewel het niet gek is dat ze in rekening worden gebracht omdat transport nu eenmaal geld kost, worden bestellingen bij bijvoorbeeld VidaXL altijd gratis geleverd.
Over het eindresultaat is eigenlijk iedereen dik tevreden, zo blijkt maar uit onderstaande voorbeelden van recensies.
Afbeelding1.png
Afbeelding2.png
Afbeelding3.png

Zo belangrijk zijn recensies

Het is soms lastig om een product of dienst af te nemen, zonder daarover – of over het bedrijf – iets te weten. Het is dan ook niet gek dat tegenwoordig negen op de tien mensen online recensies lezen voordat ze een product of dienst afnemen. Met bovenstaand overzicht heb je hopelijk een beter beeld van de ervaringen van mensen die een DIY traprenovatie hebben uitgevoerd, of dit project hebben uitbesteed. Of check zelf reviews.
Heb je een trap die meer maatwerk vraagt of specifieke wensen? Kijk dan eens naar de mogelijkheden die Upstairs biedt.

Share