Een zakelijke mobiele telefoon, waarom is dat handig?

Als je veel zakelijk moet bellen kan een zakelijke mobiele telefoon met een bijbehorend abonnement erg praktisch zijn. Je hoeft klanten niet met je privénummer te bellen, en je kunt de zakelijke belkosten die fiscaal aftrekbaar zijn eenvoudig declareren bij De Belastingdienst. In dit artikel hebben we alle voordelen voor je op een rijtje gezet van zakelijk bellen. 

Wat zijn de voordelen van een zakelijk abonnement?

1.    Zakelijk en privé blijft gescheiden

Misschien herken je het wel, je bent aan het werk en je krijgt een melding van facebook, en kunt het niet laten om de nieuwe statusupdate van je vriend even te checken. Of je puberzoon of dochter vraagt via Whatsapp of je koekjes mee wil nemen van de supermarkt. Tijdens werktijd voorkom je een hoop afleidingen en prikkels als je je privé telefoon thuis laat en alleen gebruik maakt van je zakelijke telefoon. 

2.    Professioneel

Als je een telefoonnummer koppelt aan je bedrijf, is dit zakelijker en professioneler voor je klanten. Je voorkomt dat de klant bijvoorbeeld wordt doorverbonden via je persoonlijke voicemail, of ongelegen belt buiten werktijd. Ook kunnen klanten je niet zomaar benaderen via je persoonlijke Whatsapp. 

3.    Administratief handig

Vaak is het lastig om bij het doen van de belastingaangifte aan te kunnen tonen dat je je privé telefoon zakelijk gebruikt. Dit maakt dat je bij de aangifte vaak een globale inschatting moet maken van het percentage waarmee je hebt gebeld voor zakelijke doeleinden. Met een zakelijke telefoon hoef je dit onderscheid niet te maken en kunnen alle belkosten geregistreerd worden als zakelijk. Dit houdt het overzichtelijk voor je administratie. 

Overal bereikbaar met bellen via internet

Mocht je nu al wel een zakelijke telefoon hebben, maar bijvoorbeeld goedkoper en onbeperkt willen bellen of makkelijk bereikbaar willen zijn, dan is zakelijk bellen via internet een interessante optie. Dit kun je doen door een account aan te maken bij Voys, een provider die internet en bellen combineert. Met een voip-telefoon kun je overal bellen en gebeld worden waar internetverbinding is. Zo kun je bijvoorbeeld gemakkelijk met meerdere collega’s tegelijk bellen via een belgroep of telefoontjes op bepaalde tijdstippen laten doorschakelen naar je zakelijke voicemail. Daarbij ben je goed bereikbaar in het buitenland en voorkom je hoge belkosten naar landen buiten de EU. 

Vast nummer op je mobiel

Een andere mogelijkheid bij Voys, is vast bellen en gebeld worden via je mobiele telefoon. Je kunt hierbij zelf een zakelijk telefoonnummer kiezen, net een landelijk of regionaal netnummer. Woon je bijvoorbeeld in de regio Rotterdam? Dan kies je een 010 nummer waarop klanten je kunnen bereiken. Dit is handig als je graag één mobiele telefoon wil hebben die je zowel zakelijk als prive gebruikt. Zakelijke oproepen komen dan gewoon binnen op je mobiel. Op die manier ben je altijd bereikbaar voor je klanten, maar zien klanten niet je privénummer.

Share