Dit is waarom jij moet kiezen voor sneakers

Sneakers zijn tegenwoordig in elke schoenenwinkel verkrijgbaar. Niet alleen zijn ze erg comfortabel, ze passen ook vaak bij elke soort outfit waardoor mensen vaak opteren voor een mooi paar sneakers. Er zijn dan ook sneakers verkrijgbaar in allerlei soorten stijlen, waardoor je altijd wel iets vindt wat bij je past, of dat nu opvallend is of juist wat meer timide zoals beige sneakers dames. Ook de veelzijdigheid van de schoen vinden veel mensen fijn: je kunt ze dragen bij het sporten, maar ook op kantoor of tijdens het boodschappen doen. Waarom zou je eigenlijk voor sneakers moeten kiezen? In dit artikel worden een aantal redenen genoemd, dus blijf lezen om erachter te komen!

Het gemak

Sneakers staan bekend als een gemakkelijke schoen vanwege het feit dat je ze eenvoudig aan en uit kunt trekken. Meestal hoef je alleen maar de veters vast te maken of los te maken. Er zijn echter ook modellen die het nog gemakkelijker maken. Zo zijn er sneakers verkrijgbaar met klittenband of als instapmodel. Voor mensen die bijvoorbeeld moeite hebben met bukken om de veters te strikken, is dit een ideale oplossing. Het lijkt misschien een kleine moeite, maar het kan een groot verschil maken in het dagelijks leven.

Statussymbool

Voor bepaalde mensen kan de status die verbonden is aan een specifieke sneaker, een reden zijn om deze aan te schaffen. Soms brengt een merk een exclusief paar sneakers op de markt dat duurder is dan andere sneakers van hetzelfde merk. Dit komt omdat er maar een beperkt aantal beschikbaar zijn. Voor sommige mensen is dit zeer aantrekkelijk, bijvoorbeeld als ze sneakers verzamelen. Soms kunnen deze sneakers in de toekomst voor een veel hogere prijs verkocht worden. Daarom kan het een slimme investering zijn om te kiezen voor deze exclusieve sneakers.

Meedoen met de trends

In de sneakerwereld zijn net als in de woon- en kledingwereld bepaalde trends erg populair. Elk seizoen komen er nieuwe modellen uit die passen bij de huidige trends. Social media speelt hierbij een belangrijke rol omdat het de populariteit van deze trends kan versterken. Het kan dus een reden zijn om een nieuw paar sneakers aan te schaffen om bij te blijven met de laatste trends.

Er zijn enorm veel stijlen

Er zijn ook enorm veel opvallende stijlen om uit te kiezen. Chunky sneakers blijven populair met hun dikke zolen en opvallende kleuren en patronen. Ze zijn niet alleen stoer, maar ook comfortabel. Een andere trend zijn de monochrome sneakers, minimalistisch in één kleur en makkelijk te combineren met bijna elke outfit. Color blocking, waarbij verschillende kleuren gecombineerd worden voor een levendig effect, blijft ook in trek. Retro sneakers uit de jaren '70 en '80 houden hun populariteit vanwege hun vintage look, vaak gemaakt van suède of leer. Verder worden lage sneakers een trend, perfect voor een casual en frisse zomerse look. Er zijn dus enorm vele stijlen om uit te kiezen en dat maakt sneakers ook zo aantrekkelijk. Heb jij al een paar?

Share