Dit is hoe je een retro interieur creëert!

De retro-stijl is weer terug van weggeweest. Voor wie niet precies weet wat retro inhoudt: nieuwe producten in een oud jasje stoppen. Maar hoe doe je dat dan? Met deze interieurtips lijkt het net alsof je je weer bevindt in de jaren ’60 en ’70.


1. Retro kleuren en patronen
Kleuren en patronen spelen een hele grote rol in het retro interieur, dus je zou kunnen zeggen dat dit de basis is van je make over. Wil je écht retro? Kijk dan eens naar het interieur van Eric Forman’s huis in That ‘70s Show. Overal kom je patronen, mosterdgeel, olijfgroen en okergoud tegen. Daarnaast zijn er ook veel oranjetinten en roodtinten terug te vinden in het interieur en zijn veel meubelen van hout gemaakt. Hou je dus vooral aan warme en diepe kleuren.


2. De juiste decoratie
Als kers op de taart mag de juiste decoratie natuurlijk niet missen! Zo werden er in de seventies planten door het hele huis neergezet en stonden ze bijvoorbeeld in potten op poten. Planten die veel voorkwamen in het huishouden waren de Stippenbegonia, de Pannenkoekenplant en de Sansevieria. Nu maakt het niet heel erg uit welke plant je hebt, als ‘ie maar ronde bladeren heeft!


Daarnaast stond er vaak bovenop zo’n houten meubel een prachtige platenspeler, en als er iets nu weer hip is zijn het deze jongens wel. Voor het échte retro gevoel koop je een platenspeler die in een koffer is verwerkt. Een platenspeler van MaxiAxi.com bijvoorbeeld voldoet aan alle retro eisen.


3. Eikenhouten vloer
Een eikenhouten vloer is super kenmerkend voor de retro-stijl. En al helemaal als deze in visgraatmotief is gelegd. Natuurlijk maakt dit wel een groot statement en is het een hele klus om te veranderen wanneer je er genoeg van hebt, dus kun je er ook voor kiezen om de visgraat weg te laten of om te gaan voor een lichtere kleur hout. Er zijn veel moderne soorten visgraat vloeren die tegelijkertijd tijdloos zijn.


Om het was huiselijker te maken kun je een mooi tapijt met patroon op de vloer leggen. Dit draagt erg bij aan de warmte van je woonruimte en kan, mits goed gecombineerd met de andere kleuren in het huis, zorgen voor dat beetje eenheid die je nog zocht.


4. Ronde vormen
Retro meubels herken je aan hun ronde vormen en zachte lijnen. Ook waren de slanke poten en frames van tafels en stoelen terug in de tijd heel trendy en zag je die in elk huis wel terug kon vinden. Als laatste had je ook de grote fauteuils van leer die in de hoek van de zitkamer stonden te pronken.


Foto door: Alina Vilchenko


Share