De voordelen van communicatie en marketing opleidingen 

Overweeg jij een carrière te beginnen op het gebied van marketing en communicatie. Ben jij al werkzaam bij een marketing- en/of communicatiebedrijf? Dan kan het raadzaam zijn om communicatie opleidingen en marketing opleidingen te volgen. Deze studies kunnen jou persoonlijk en het bedrijf waar je werkzaam bent naar een hoger niveau tillen. Een mooie win-win situatie dus. In dit artikel gaan we dieper in op de voordelen van opleidingen met betrekking tot marketing en communicatie. Na afloop van het lezen van dit stuk kun je zelf de conclusie trekken of het raadzaam is een van de studies te gaan volgen. 

Communicatie opleidingen 

Communicatieprofessionals kunnen op dagelijkse basis een positief verschil maken voor een bedrijf. De belangrijkheid van de rol van een communicatiespecialist neemt steeds meer toe. Bedrijven houden de resultaten van communicatiewerk in deze online wereld meer in de gaten. Dit biedt kansen voor de communicatieprofessional. Zij kunnen zich in de markt onderscheiden door vakwerk af te leveren. Er zijn opleidingen en trainingen gericht op zowel de ervaren communicatieadviseur als de startende communicatiemedewerker. 

Communicatiemedewerker en communicatieprofessional 

Met een opleiding tot communicatiemedewerker kan een stevige basis gelegd worden om aan de slag te gaan met communicatie. Er wordt geleerd hoe er op effectieve wijze bijgedragen kan worden aan maximale impact van communicatiemogelijkheden zoals beeld, tekst, social mediakanalen en persberichten. Je krijgt inzichten in alles wat het communicatievak met zich meebrengt. Na de afronding kan je met vertrouwen aan de slag als communicatiemedewerker. 

Ben je al een poos werkzaam als communicatieadviseur? Vind je het tijd om door te groeien naar een hoger niveau. Dat is de opleiding tot communicatieprofessional wellicht geschikt voor jou. Dit heeft alle tools in zich om jou door te kunnen laten ontwikkelen naar een allround professional op het gebied van communicatie. Er wordt lesgegeven op het gebied van interne communicatie, social media en het maken van strategische plannen en creatieve concepten. 

Marketing opleidingen 

Ben jij zoekende naar studies of trainingen op het gebied van marketing? Dan kun je gebaat zijn bij basisopleidingen of zelfs een opleiding op het hoogste niveau. Er bestaan ook algemene studies en trainingen over brandmanagement, productdevelopment of digitale marketing. Als je gericht op zoek gaat vind je een opleiding die bij jouw situatie past.

Opleiding NIMA en NIMA C 

Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een NIMA opleiding te volgen. Als je hier je diploma voor haalt zorgt dat voor een goede internationale positie op de arbeidsmarkt. Dit geldt voor beginnende marketeers maar ook voor marketingstrategen met ervaring. 

Marketingmedewerkers zullen geen spijt hebben van het volgen van een NIMA C-opleiding. Nadat je deze studie hebt afgerond ben je klaar om het speciale vakdiploma voor de strategische marketeer te volgen. Dit is een exclusieve studie welke zorgt voor strategisch inzicht van marketingvraagstukken op commercieel gebied. 

Je wordt dan klaargestoomd door vakdocenten en trainers die jarenlang praktijkervaring op hebben gedaan. Het examen bestaat onder andere uit live cases en theorie sessies waarmee je praktijkkennis wordt getoetst. Daarnaast bestaan er nog meer marketingopleidingen die je kennis op een hoger plan brengen. Het uiteindelijke doel is dat je een mooie carrière in de marketing- of communicatiewereld tegemoet kan gaan. 

Share