De populariteit van cryptocurrency

Het startte allemaal met Bitcoin, maar inmiddels zijn er honderden al niet duizenden verschillende soorten cryptocurrencies te vinden die je kunt kopen én verkopen. En elke succesvolle crypto heeft iets unieks waarmee het zich onderscheidt van de concurrenten.


Wist je bijvoorbeeld dat er cryptocoins zijn die zich specifiek richten op transacties bij online gaming? En zo zijn er ook cryptocurrencies die zich volledig op bepaalde kerneigenschappen zoals het waarborgen van de privacy bij transacties richten.


Het is dan ook niet zo gek dat crypto ongekend populair blijft en er komen nog elke dag veel mensen bij die besluiten om te investeren. Maar waar komt deze populariteit vandaan?


Decentraal banksysteem

Decentrale valuta is misschien wel één van de belangrijkste redenen waarom cryptocurrencies zo populair zijn. Dit wil zeggen dat er dus geen centrale instantie is die alles controleert of de baas over de valuta is. En dit is bij de traditionele valuta zoals de Dollar of de Euro natuurlijk wel het geval.


Wanneer je gebruik maakt van cryptocurrencies zet je eigenlijk de financiële instellingen en banken die nu veel macht hebben, min of meer buitenspel. Dat geldt ook trouwens voor heel andere tussenpersonen. 


Je kunt met dezelfde technologie is het bijvoorbeeld mogelijk om smart contracts af te sluiten. Hiermee wordt de notaris overbodig. De gebruikers zijn eigenlijk allemaal zelf samen de baas en je hebt dus geen andere baas of instantie die alles controleert.


Crypto is goedkoper en sneller

Mocht je vanaf je bankrekening in Nederland geld willen overmaken naar het buitenland,dan kan daar flink wat tijd overheen gaan. Dit komt omdat je te maken hebt met verschillende valuta en banken.


Een gemiddelde internationale transactie via de bank zal minimaal drie dagen duren en bij cryptocurrency is dit compleet anders. Er is namelijk geen sprake van verschillende valuta bij een transactie en er zijn natuurlijk geen banken.


Een transactie, waar je ook zit ter wereld, wordt binnen enkele minuten voltooid. Het verschilt wel per coin hoelang het exact al duren. Ook zitten er geen dure instanties tussen die zich willen verrijken met jouw transacties en daardoor zijn de transacties een stuk voordeliger.


De toekomst

Nu verschillende de meningen op dit moment enorm als het gaat om de valuta, maar cryptocurrencies zijn absoluut de toekomst. Blockchain, de technologie achter de coins, wordt door vele experts nu al de uitvinding van de eeuw genoemd. Dat terwijl er nog meer toepassingen van de technologie mogelijk zijn, maar het is nog maar de vraag of digitale valuta zoals crypto uiteindelijk ook de traditionele valuta zal gaan vervangen.


Maar het lijkt wel vast te staan dat het de toekomst is en dat er nog heel grote dingen mee gaan gebeuren. Het is dan ook niet zo gek dat bedrijven zoals Bitvavo, waar je eenvoudig crypto kunt kopen, als paddestoelen uit de grond komen in Nederland. Steeds meer mensen zijn overtuigd en hierdoor wordt crypto nog steeds populairder.


Het is ook opvallend dat er veel mensen zijn die helemaal overtuigd zijn van digitale valuta. We zien dat steeds meer traditionele beleggers en leken zich over laten halen om te investeren in digitale valuta en overtuigd raken van alle mogelijkheden die cryptocurrencies bieden.
 


Share