Daten voor speciale mensen: loont dat de moeite?

Het is weer lente, dus… het datingseizoen is begonnen!


Groot of klein, jong of oud, lang of kort: iedereen heeft liefde nodig! Op ieder potje past een dekseltje, we kennen allemaal dit ietwat ouderwetse spreekwoord. Maar wat te doen als je voelt dat je tot een speciale groep behoort? Hoe vind je dan een date?


Speciale datingbureaus voor speciale mensen

Tegenwoordig zijn er steeds meer datingbureaus die zich richten op een speciale doelgroep. Het is wellicht enkel een manier van datingbureaus om op te vallen in de datingwereld, want door specifieke doelgroepen aan te spreken, creëren deze bureaus een specialiteit. Maar de grote vraag is natuurlijk: wat vinden daters er zelf van, helpt het in hun zoektocht naar ware liefde? Of heeft het indelen van daters in bepaalde categoriëen ook nadelen?


Minder last van vooroordelen

Wie volslank is van omvang kan terecht bij Maatjemeer-Match | Maatjemeer-Match. Mensen die zich aanmelden op een datingsite die zich vooral richt op mensen met 'een maatje meer' vinden het vaak prettig dat ze hier niet direct worden afgekeurd op hun profielfoto. Ook al voelde het voor sommigen aanvankelijk wat vreemd om zich als 'maatje meer' te registreren. Zij ervaren op andere websites voor dating en relaties vaak lastige vooroordelen en durven soms niet een profielfoto te uploaden. Met als gevolg dat zij minder reacties ontvangen en daarmee minder kans maken om een liefde tegen te komen. En dat is natuurlijk zonde. Ook zijn er verhalen van mensen die wel een profielfoto plaatsten, maar daar dan ongewenste reacties op kregen. Daten is een kwetsbare aangelegenheid: je moet je zo veel mogelijk op je gemak kunnen voelen en veilig zijn als je gaat daten. Dat is voor sommige mensen een goede reden om zich aan te melden bij een datingbureau speciaal voor mensen 'met een maatje meer'. Hier weet je dat je mensen zult vinden die zelf wellicht ook een maatje meer hebben of gewoon op zoek zijn naar iemand met een voller postuur. En dat vergroot dan weer de kans op een geslaagde date: jullie hebben immers elkaar gezocht!Klein of groot?
Maar er zijn meer uiterlijke kenmerken waarop je kunt 'selecteren' als je wilt gaan daten! Zo kan het ook voor kleine of juist extra lange mensen bijzonder lastig zijn om een date te vinden. Juist voor iemand die klein van stuk is of voor iemand die van bovengemiddelde lengte is, kan het ideaal zijn om enkel mensen die ongeveer jouw lengte hebben, te ontmoeten. Dit om eventuele teleurstellingen te voorkomen: op basis van een profielfoto op een 'normale' datingsite is het natuurlijk lastig inschatten hoe lang deze persoon eigenlijk is. Niks mis met een man die met een langere vrouw date of andersom, maar voor sommige mensen is het echt een uitkomst om enkel met lengtegenoten te daten! De makers van KleineMensen-dating en LangeMensen-Dating.nl hebben dit vast in het achterhoofd gehad toen zij deze speciale datingsites opzetten!Selecteren op levenservaring

Naast de mogelijkheden om je in te schrijven bij een datingbureau dat selecteert op uiterlijke kenmerken zoals omvang of lengte, kun je er ook voor kiezen om enkel te daten met mensen die bijvoorbeeld wat ouder zijn of met alleenstaande vaders en moeders. Daar zijn zelfs meerdere datingbureaus voor te vinden.


Op NederlandReview hebben we zelfs een speciale categorie voor Senior Dating en eentje voor 50+ Dating, waar je bijvoorbeeld terecht kunt bij 50liefde.nl, Seniorengeluk of Vijftigplusdating. Veel senioren zijn single geworden na bijvoorbeeld een scheiding of een overlijden. Op zoek naar nieuwe geliefden willen zij niet per se enkel vissen in de vijver vol jonge twintigers, maar enkel hoeven 'kiezen' uit leeftijdgenoten voor die nieuwe liefde in hun leven.


En dan is er nog een groep daters die om andere reden op zoek is naar een speciale selectie. Dat zijn de alleenstaande vaders en moeders! Zij zoeken vaak meer dan andere daters een serieuze relatie. Voor hen is het bovendien vaak belangrijk dat potentiele nieuwe dates niet schrikken van het feit dat zij al kinderen hebben. Alleenstaande Mama's, Alleenstaande Papa's, Alleenstaande Moeders en Alleenstaande Vaders zijn voorbeelden van bureaus waar je dan terecht kunt.Wat zijn jouw ervaringen?

Ben jij een extra volle, lange of korte dater? Senior, vader of moeder? Heb jij profijt bij een datingsite waar je enkel soortgenoten treft, of zie je het als een belemmering? We zijn benieuwd naar jouw ervaringen met het daten


Foto: Carlos ZGZ & james j8246


Share

Recent toegevoegd