Het is boekenweek! Hoe is het met jouw Reading Challenge?

Met een nieuw jaar, begint natuurlijk ook een nieuwe Reading Challenge. Januari is in een wervelwind voorbij gevlogen (letterlijk!) en februari is ook alweer voorbij. Maart heeft zich al ge├»ntroduceerd! Het is daarom tijd om te kijken of je nog op de rit bent om jouw Reading Challenge van 2018 te volbrengen. Grijp deze boekenweek de gelegenheid aan om kritisch naar jouw boekenconsumptie te kijken! Hoeveel boeken wil jij dit jaar lezen? Heb je dit jaar het doel op een haalbare 30 boeken gezet? Of wilde je een uitdaging en ben je van plan 60 boeken te lezen? Persoonlijk staat mijn doel op 50, maar ik loop steeds verder achter. Misschien was het toch geen goed idee om met The Game of Thrones boeken te beginnen. Maar ja, er is altijd nog volgend jaar. Voor iedereen die nog altijd de moed niet heeft verloren, heb ik nog een aantal webshops en diensten om inspiratie op te doen. 


De ouderwetse boekenwinkel

Er zijn weinig jongeren die het geluk kennen dat je voelt zodra je een boekenwinkel binnenloopt. De geur van nieuwe en oude boeken hangt in de lucht. Elke bibliofiel zal je vertellen dat er geen mooiere plek op de aarde is dan een boekenwinkel. Voor mij begon het allemaal bij Primera, de enige boekenwinkel bij mij in het dorp. Uren kon ik door de kleine boekenafdeling achterin de winkel lopen. Ga daarom dit weekend eens langs bij je lokale boekenwinkel en laat je verrassen.


Vandaag besteld, is morgen in huis

Het internet is een magische plek waar nooit een einde aankomt. Je hebt duizenden online boekenwinkels waar je met een simpele klik van je muis een bibliotheek aan boeken kunt bestellen. Ga daarom op avontuur en laat je verwonderen door de mogelijkheden van het internet. ECI is een goede plek om te beginnen. Ze hebben voor elk wat wils en voor de prijzen hoef je het ook niet te laten. Er is geen titel die je niet online kunt vinden!


Lezen met je oren

Sinds de komst van het e-boek wordt er met angst gezegd dat dit het einde is van het geprinte boek. Uit onderzoek blijkt dat het tegendeel waar is. Er worden nog altijd meer geprinte boeken dan e-boeken verkocht. Het ├ęchte probleem is nog veel serieuzer. Het gaat er namelijk niet om waar we mee lezen. Het gaat er juist om dat we steeds minder gaan lezen. Boeken kunnen zoveel plezier brengen, maar toch kiezen we liever voor Social Media. Het einde is echter nog niet in zicht. Er wordt misschien minder gelezen, maar er wordt wel meer geluisterd. Luisterboeken worden steeds populairder! Een abonnement bij Storytel is voor iedereen die niet van lezen houdt de perfecte oplossing. En iedereen die niet aan een abonnement vast wil zitten, kan bij Luisterboeken.nl terecht. Lezen hoeft namelijk niet meer alleen met je ogen, maar kan nu ook met je oren.


Van alles een beetje

Misschien kun jij niet kiezen tussen een e-boek of een luisterboek. Of misschien lees je net zo graag tijdschriften als boeken. Of je bent gewoon een groot fan van stripboeken. Knikte jij tijdens het lezen van deze zinnen enthousiast je hoofd? Dan is Bliyoo het abonnement voor jou! Je kunt zelf bepalen wat voor een abonnement je wilt afsluiten of je neemt een combi-abonnement en krijgt onbeperkt toegang tot alle genres. Bij Bliyoo hebben ze namelijk e-boeken, luisterboeken, e-stripboeken en e-tijdschriften waar je uren leesplezier aan kunt beleven.


Hoeveel boeken heb jij op dit moment al gelezen? Denk je dat je jouw doel dit jaar gaat bereiken? Ik hoop dat het behalen van jouw doel een eitje wordt met deze winkels en abonnementen.


Foto: Giulianna Gadelha


Share

Recent toegevoegd